szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rekordot döntött szerdán az új fertőzések száma Svédországban, ennek hatására szigorúbb ajánlásokat fogalmaztak meg az egészségügyi hatóságok.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Rekordmagas volt az új koronavírusos esetek száma Svédországban szerdán, amikor 2820 fertőzöttet találtak. Mint a Reuters írja, ugyan csütörtökön csak alig több, mint 2400 új esetet találtak, de a hatóságok ennek ellenére is szigorítottak a koronavírussal kapcsolatos ajánlásaikon.

Három, a járványtól leginkább sújtott régióra vonatkoznak a szigorítások, köztük Svédország legnagyobb városaira, Stockholmra és Göteborgra. A Local.se szerint a svéd közegészségügyi ügynökség arra kéri az embereket:

  • ha csak lehet, ne tartózkodjanak olyan zárt helyeken, mint például múzeumok és edzőtermek;
  • kerüljék az olyan tömegrendezvényeket, mint a koncertek és a meccsek;
  • ne találkozzanak azzal, akivel nem muszáj.

Svédországban, ahogy a járvány tavaszi első hulláma idején, úgy az őszi második alatt sem rendeltek el komoly korlátozásokat, inkább az emberek felelősségérzetére apellálnak. A halálos áldozatok száma egyelőre alacsony, naponta tíznél kevesebb emberéletet követel a betegség. A csütörtöki áldozatok száma 7 volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

Európa valamennyi államában folyamatosan romlanak a Covid–19-járvány terjedését jelző adatok, a legrosszabb helyzet Csehországban és Belgiumban alakult ki, de Oroszországban is sorra dőlnek meg a napi fertőzési rekordok. A járványt másképpen kezelő Svédországban is megjelent a második hullám, a skandináv országban viszont feltűnően alacsony a halottak száma.

Donald Trump utoljára kegyelmezett meg két pulykának

Donald Trump utoljára kegyelmezett meg két pulykának

A járvány sem vetett véget az egyik legkedvesebb hálaadási történetnek

A járvány sem vetett véget az egyik legkedvesebb hálaadási történetnek

Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget

Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget