MTI Gazdaság

Átírná az időt a Jobbik

A Jobbik az óraátállítás megszüntetésére vonatkozó határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek hétfőn.

Konok Péter Vélemény

Idő van

Kurva múlt, kurva jövő!!! Adjátok vissza a kurva jelent! - sikoltott fel id. Csegey, aki nem volt a szavak embere.

hvg.hu Plázs

Kvíz: most letesztelheti, hogy mennyit tud a tavaszi óraátállításról

Az egységesen alkalmazott nyári időszámítás lényege, hogy a szokásos ébrenléti idő minél inkább egybeessen a természetes világosság idejével. De mióta állítjuk át az órákat tavasszal és ősszel? Mindez kinek jutott először eszébe? Mi értelme az órák előre- és visszatekergetésének? – Itt a teszt, amiből most kiderítheti, hogy mennyit tud az óraátállításról.

hvg.hu Itthon

Egy órával többet aludhatunk: hétvégén óraátállítás!

Idén október 25-én kezdődik a téli időszámítás, szombatról vasárnapra virradó hajnalban állítjuk vissza az órákat 3-ról 2 órára. Az óraátállítás haszna kettős: villamos energiát takarítunk meg, egyúttal kíméljük a környezetünket.

MTI Gazdaság

Vasárnap meglepődhetnek a feledékenyek, ha az órájukra néznek

Vasárnap térünk át a nyári időszámításra, 29-én éjjel 2 órakor kell 3 órára átállítani az órákat, ezzel egynapi átlagos villamosenergia-fogyasztást lehet spórolni – közölte a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (MAVIR) Zrt. kedden.

hvg.hu Gazdaság

Óraátállítás vasárnap – ennyit spórolunk vele

Az EU-ban egységesen alkalmazott nyári időszámítás lényege, hogy a szokásos ébrenléti idő minél inkább egybeessen a természetes világosság idejével. Magyarországon egynapi átlagos villamosenergia-fogyasztást spórolunk meg így évente.

hvg.hu Itthon

"Napsütéses esték": jó lenne nekünk a román, ukrán időzónában?

Egy egy órás időzónaváltás élettani hatása nem olyan jelentős, míg az óraátállítás évi két alkalommal okozhat problémákat (napokig tartó alvászavart, fáradékonyságot), ami miatt például megemelkedik a közlekedési balesetek száma is – mondta a hvg.hu-nak a Meteo Klinika igazgatója. Pintér Ferencet azután kerestük meg, hogy a Facebookon kezdeményezés indult Magyarország kelet-európai időzónához csatolására.

hvg.hu Plázs

Sokminden miatt fájhat ma a fejünk

Hétfőn gyenge melegfront jellegű hatás érvényesül, tovább fokozódhatnak a gyulladásos panaszokkal élők tünetei. Az óraátállítást és a szelet nehezebben tolerálóknak is megterhelő napjuk lehet.

hvg.hu Tech

Óraátállítás: ezeket nézze meg otthon, hogy ne legyen baj

Egy hétfői “ezt benéztem” helyett sokkal jobb egy vasárnapi “ó, tényleg”, ezért összegyűjtöttük azt a listát, amin érdemes végigfutni az éjjel történt óraátállítás miatt. Íme a vasárnapi, de főleg hétfői elalvás, elkésés, rosszul időzített mosás és későn felmelegített lakás elkerülésének záloga.

1 2 3 4
A címlapról ajánljuk