Mink András Itthon

Mink András: Menekültek 1956-ban és ma

Surján László cikke felületesen érintkezik a történelmi tényekkel és összefüggésekkel, hamis erkölcsi viszonyrendszert állít fel. Vitacikk.

hvg.hu Itthon

Pálmafa alatt kapált Áder János

Fotósorozatot közölt az MTI Áder János köztársasági elnök melbourne-i látogatásáról. A Melbourne-i Magyar Központban egy 56-os megemlékezésen vett részt, ahol elültettek egy fát is.

Konok Péter Itthon

Konok Péter: Dózsa képe

A központi akarat diadalt ül a történettudomány felett. Ez előremutató. Kiterjeszthető lenne más tudományokra, akár a reáliák területére is. Parírozzon a gravitáció, kettő meg kettő legyen öt, ha erre van hatalmi igény, mossa három tenger Magyarország partjait!

Gócza Anita Kult

„Az egyetlen történet szertehull - Ezerkilencszázötvenhat darabra”

„Ha igazat akarnak megtudni 56-ról, olvassák el Papp András és Térey János Kazamaták című drámáját, amely meggyőződésem szerint az utolsó száz év egyik legjobb drámája” – írta Spiró György a Katona József Színházban 2006-ban bemutatott műről. A darab tíz évvel később könyvben is megjelent - épp a forradalom 60. évfordulójára. November 4-re kötelező olvasmány.

hvg.hu Itthon

Így magyarázzák Szijjártóék a ciki 1956-os partit

Örül Szijjártó minisztériuma, hogy több fontos meghívott – állítólag az Orbán-kormánynak szánt üzenetképpen – kihagyta a magyar külügy 1956-os fogadását, de egy másik, konkurens rendezvényen az 56-os hősökre emlékeztek. De azt nem árulják el, hányan (nem) jöttek el a szerintük kifejezetten emelkedett hangulatú eseményre.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk