Bejelentkezés  

Árvíz: mindenki hazamehetett Ipolytarnócon

Visszaköltöztek otthonukba azok az ipolytarnóciak, akiknek hétfőn az Ipoly áradása miatt kellett elhagyniuk házukat.

MTI

Udvarokat öntött el a víz Ipolytarnócon

A megáradt Ipoly folyó nyolc ház udvarát öntötte el, a Nógrád megyei Ipolytarnócon elrendelték a harmadfokú készültséget - közölte az alpolgármester hétfőn az MTI-vel.

MTI

Kettő helyett egy Ipoly-híd épülhet kétszer annyiért

A törvénybe foglalt kettő helyett csak egy Ipoly-híd megépítését javasolja a magyar fél a magyar-szlovák határon. Az viszont az eredeti ár duplájába kerülne - írják szlovákiai lapok.

Kutyákkal is keresik a szlovák medvét Szobnál

Kutyákkal is keresik a szlovák medvét Szobnál

A Börzsöny hegység és az Ipoly folyó térségében eddig nem látták nyomát a Szlovákiából elkeveredett medvének – ezt mondta az Ipoly Erdő Zrt. fővadásza kedden, aki arra is adott tippet, hogy mit tegyünk, ha kirándulás közben éppen mi futunk össze a medvével. A Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora nemrég közölte, hogy nyolcfős szakértő csapat és két keresőkutya indul a Pest megyei Szobra kideríteni, valóban átkóborolt-e a medve szlovák területről.

MTI

Árad az Ipoly és a Zagyva

Intenzív árhullám indult el az Ipoly felső és középső szakaszán.

Árad a Duna és az Ipoly, apad a Zagyva

Lassú vízszintemelkedést tapasztalnak a Duna és az Ipoly Pest megyei szakaszán az elmúlt napokban lehullott eső, illetve a hóolvadás miatt, míg a Zagyva apad - közölte a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (KDV-Kövizig) vezetője pénteken az MTI-vel. A térségben a belvízzel elöntött terület nagysága meghaladja a 66 négyzetkilométert.

MTI

Árhullám indulhat meg az Ipolyon és a Zagyván

Első-, több helyen pedig akár másodfokú készültséget is elrendelhetnek az elkövetkező napokban a Zagyva és az Ipoly vízgyűjtő területén a nappali hőmérséklet emelkedése, illetve a hóolvadás miatt; a szakemberek felkészültek a két folyón valószínűsíthető árhullámra - közölte a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (KDV – Kövizig) vezetője.

MTI

Két embert kitelepítettek Ipolytarnócon

Két embert kitelepítettek Ipolytarnócon hétfőn; a Nógrád megyei faluban attól tartanak, hogy a hóolvadás miatt kilép medréből az Ipoly folyó - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

MTI

Jeladók mutatják, merre járnak az Afrikában telelő magyar gólyák

Jelenleg Afrika középső tájain repül az a két, jeladóval felszerelt, augusztusban elrepült magyar gólya, amelyek útvonalát a technika jóvoltából egy európai uniós program keretében most először pontosan nyomon lehet követni afrikai téli szálleshelyükig - közölte a program irányítója.

Rekord vízállást mértek a Zagyván és az Ipolyon is

Rekord vízállást mértek kedden a Zagyván és az Ipolyon is a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakemberei; a szervezet több mint hatvanezer homokzsákkal segíti a védekezést.

Újra árad az Ipoly és a Zagyva

Áradás indult meg az Ipoly magyarországi szakaszán, és újabb árhullám alakult ki a Zagyva folyón is - közölte a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vasárnap az MTI-vel.

MTI

Kilépett az Ipoly a medréből: 27 embert kellett kimenekíteni

Kilépett az Ipoly a medréből szombat hajnalban Ipolytarnócnál; a Nógrád megyei településen 27 embert kellett kimenekíteni otthonából - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

hvg.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X