Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Matolcsyék hozzányúlnának a banki átutalásokhoz is

Felgyorsítanák az átutalásokat, leegyszerűsítenék a bankváltás folyamatát, és csökkentenék az átutalások díjait is rövid távon – közölte a július óta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) százszázalékos tulajdonában működő Giro Zrt.

Jó hírt kaphat sok casco-ügyfél Matolcsyék szerint

A Magyar Nemzeti Bank jó esélyt lát arra, hogy az elsőfokú eljárás után másodfokon is nyerjen a Lombard Leasing Zrt.-vel szemben, ezt követően pedig az ügyfelek visszakaphatják a jogsértően devizában felszámolt casco-díjak miatti árfolyam-különbözetet – közölte Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője.

MTI

MNB: Az ügyfél-átvilágítást el kell végezni az önkéntes pénztári tagok esetében

Közleményben hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank arra, hogy az ügyfél-átvilágítást el kell végezni az önkéntes pénztári tagok esetében.

hvg.hu

Kormányellenes tüntetőket is támogat pénzzel az MNB

Kormányellenes tüntetőket is támogat pénzzel az MNB

Mi az oka a pénzügyi felügyelet és a bírósági rendszer impotenciájának? A HVG cikke szerint ezt is elmagyarázzák az adósoknak az MNB millióiból támogatott civil szervezetek.

HVG

Mától vehetnek eurót a bankok az MNB-től a devizahitelekre

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn elindította azt a két tendert, amely a lakossági devizahitelek kivezetéséhez, az elszámoláshoz és a forintosításhoz szükséges devizamennyiséget biztosítja majd. A 3 milliárd euró felajánlott mennyiségre mintegy 1 milliárd eurónyi ajánlat érkezett a bankoktól.

MTI

Balog: 2015 végéig maradhat a jelenlegi kamatszint

A harmadik negyedéves inflációs adat megerősítette, hogy a jelenlegi kamatszintet akár 2015 végéig is szükséges lehet fenntartani az inflációs cél teljesüléséhez - mondta Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke hétfőn az MTI-nek.

MTI

Matolcsyék elkerülnék a pert, esküdöznek, hogy válaszolnak

A levél, amely ott sem volt - az MNB állítja, nem kapta meg a bő egy hónapja az elnöknek átküldött, a jegybank által közel 200 milliárd forinttal kitömött alapítványok ügyét feszegető levelet, ezért nem is tudta megválaszolni. Most ígérik, megválaszolják, ezzel kerülnék el a pert.

Matolcsyék 60 millióra bírságoltak egy függő ügynököt

Bejelentés nélkül végzett tőkepiaci közvetítői, függő ügynöki tevékenységet a Kancellár Globális Piacok Kft. - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A jegybank 60 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a társaságot.

MTI

Senki nem szavazott a kamattartás ellen

A monetáris tanács a kamatdöntő ülésen az elemzői várakozásoknak megfelelően nem változtatott az alapkamat 2,1 százalékos szintjén, senki nem akarta ennek ellenkezőjét.

MTI

Viszik Matolcsy hitelét, mint a cukrot

Viszik Matolcsy hitelét, mint a cukrot

Tízezer vállalkozás összesen 330 milliárd forintot vett fel eddig.

hvg.hu

Beperlik Matolcsy jegybankját az alapítványok miatt

Volt-e hatástanulmány, kik és milyen eljárás keretében döntöttek az összesen közel 200 milliárd forinthoz juttatott MNB-s alapítványok létrehozásáról? Ilyen kérdésekre nem válaszolt a jegybank időben, ezért beperli őket a Transparency International.

Adatcunami jön a befektetőknek a jövő héten

Sok makrogazdasági adat lát napvilágot a jövő héten, hétfő kivételével minden napra jut egy vagy két publikáció egyebek közt az államháztartásról, az ipari termelésről, a külkereskedelemről és a fogyasztói árakról.

MTI

MNB-alelnök: lehet, hogy nem változik 2015 végéig az alapkamat

Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint a jelenlegi folyamatok alapján úgy tűnik, hogy az alapkamat a mostani szintjén marad jövő év végéig. A jegybanki alelnök ezt a portfolio.hu csütörtöki budapesti, szakmai konferenciáján mondta.

MTI

Közel 60 százalékát is visszakaphatják hitelüknek a devizás autóhitelesek

Az autóhitelek esetén jóval nagyobb volt az egyoldalú kamatemelés, mint a lakáshitelek esetén. Ezért arányosan nagyobb összeg járhat vissza nekik.

hvg.hu

MNB-igazgató: Csak öt nagybank maradhat Magyarországon

MNB-igazgató: Csak öt nagybank maradhat Magyarországon

A Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója szerint újabb bankok vonulhatnak ki Magyarországról, és mindössze öt nagyobb pénzintézet marad majd a magyar piacon. Nagy Márton erről a Reutersnek adott interjúban beszélt, amelyből a szerdai Napi Gazdaság idézett.

hvg.hu

Róna Péter: Matolcsyék továbbra is szórják a pénzt

Az LMP szerint bár Magyarországon is szükség van az alternatív közgazdasági iskolák tanainak oktatására, azt a "jegybank által elszórt milliárdok" töredékéből is meg lehetne oldani, megszervezése pedig nem az MNB feladata.

MTI

Veszélyes lehet ez az új online átutalási szolgáltatás

Nemrégiben Magyarországon is elérhetővé vált egy olyan új online átutalási szolgáltatás, amelynél a fizetéshez a fogyasztónak át kell adnia internetbanki azonosítóit egy harmadik fél szolgáltatónak. A jegybank és a fogyasztóvédelmi hatóság szerint ilyen esetekben jelentős lehet az ügyféladatokkal való visszaélés kockázata.

hvg.hu

MNB-alelnök: korai még panaszokkal felkeresni a jegybankot

A Magyar Nemzeti Bank ellenőrizni fogja a tisztességtelen egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés alkalmazása miatt a hitelfelvevőknek visszajáró összeg elszámolását, és eltökélt abban, hogy az elszámolási törvény pontos végrehajtását a rendelkezésére álló erős eszközökkel kikényszerítse. Az ügyfeleknek egyelőre nincs tennivalójuk, a bankoknak legkorábban jövő januárban kell megküldeniük a hitelfelvevők számára az elszámolást - nyilatkozta Windisch László, a jegybank alelnöke.

MTI

Fizethet a MagNet Bank a Bissau-guineai útlevelek miatt

Fizethet a MagNet Bank a Bissau-guineai útlevelek miatt

A jegybank 19 millió forint bírságot szabott ki a MagNet Bankra a pénzmosás elleni törvény megsértése miatt. Az MNB a Bissau-guineai útlevelekkel megnyitott számlák ügyében folytatott vizsgálatot a banknál. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzésére, illetve megakadályozására vonatkozó jogszabályi előírások betartását ellenőrizték.

hvg.hu

18 milliárdos nyereséget könyvelhetnek el Matolcsyék

A 2013 első féléves veszteséghez képest 59,6 milliárd forintos javulást jelent a jegybank 2014 első félévi nyeresége.

MTI
12381

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X