hvg.hu Gazdaság

Műemlékfelújítás: Orbán veje miatt nyitják ki az uniós pénzcsapot?

A magyar kormány megengedi a kastély- és várprogramban lévő 33 milliárd forintnyi uniós támogatás előlegként való azonnali és teljes kifizetését. Az Európai Bizottság ugyanakkor kimondottan ellenzi a műemlékek körüli ellenőrizhetetlen költekezést – derül ki a szerdai Magyar Nemzetből. A lap informátora szerint lehet, hogy a könnyítés kifejezetten jól jöhet Orbán Viktor vejének, valamint a jegybanknak.

hvg.hu Gazdaság

Népszabadság: Matolcsy fia használja Szemerey 200 milliós lakását

Szemerey Tamás, az MNB elnökének unokatestvére megvásárolt egy XIII. kerületi luxuslakást saját vállalkozása nevére, egy másik érdekeltségével felújíttatta, majd a 200 millió forint értékű ingatlan használatát átengedte Matolcsy György fiának - állította a Népszabadság.

hvg.hu Gazdaság

Százmilliós jegybanki bírság Spéder bankjának

Rengeteg szabálytalanságot tárt fel a Takarékbanknál és leányvállalatainál a jegybank, ezért százmilliós bírságot szabott ki. A bank többek közt jogszabályba ütköző tranzakciókat végzett az ügyfelek számláin.

MTI Gazdaság

Megsimogatta Matolcsyék fejét a Moody's

Eredményesnek értékelte az MKB Bank szanálási eljárását és a végrehajtott reorganizációs folyamatot a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő friss elemzésében.

hvg.hu Gazdaság

Az utolsó szálig elkapkodták Matolcsyék tankönyvét

A Pénziránytű Alapítvány tájékoztatása szerint az utolsó darabig elfogyott az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv első 40 ezer példánya. A hiánypótlónak szánt tankönyv a hétköznapi életből ismert gyakorlati problémák, "esettanulmányok" felől indulva mutatja be a mindennapi pénzügyek és a gazdaság működésének fontosabb összefüggéseit.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Orbánék elismerték, nem volt elég hatékony a kormány

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: Orbán átalakítja a kormányzati struktúrát; kissé zilált (és nem éppen jogszerű) állapotban van a monetáris tanács; megnéztük, mennyire bátor vállalkozók a magyar focisták; a ligetvédők kiakadtak a rendőrség állításain; a Miniszterelnökség időcsapdába került.

hvg.hu Gazdaság

Üzent az MKB Bank új tulajdonosa: nem akarja, hogy megismerjék

Lezárult az állam által szűk két éve megvásárolt MKB Bank eladásának folyamata, és bár az Európai Bizottság is felszólította a résztvevőket, hogy tegyék nyilvánossá a tulajdonosok kilétét, ez a tájékoztatás ezúttal is elmaradt. A magyarországi bank élére nemzetközi tanácsadó testületet állítanak az új tulajdonosok, és 2020-ig tőzsdére szeretnék vinni a pénzintézetet.

MTI Gazdaság

Lázár: az MNB vezetői felelősek azért, hogy törvényes volt-e minden

Nem lehet kifogásolni a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak céljait, de jegybank vezetői felelősek azért, hogy minden törvényesen zajlott-e - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Klubrádió szerda esti műsorában. Arról is beszélt, hogy a 3-as vonal metrópótlásával kapcsolatos kormányhatározat július 5-ig megjelenik.

1 2 3 4 5 6 7
107
A címlapról ajánljuk
Bosszúpornó az új Bourne-film

Bosszúpornó az új Bourne-film

Ha elhiszi, hogy Matt Damon még mindig képes poszttraumás öklendezésre rögtön azután, hogy egy csapással leütötte a beépített szekrény méretű ellenfelét, nos, akkor az új Jason Bourne-film jó. Kritika.