Összeakasztotta a bajszát Matolcsyékkal, távozik a BEVA vezetője

Összeakasztotta a bajszát Matolcsyékkal, távozik a BEVA vezetője

Vita volt Farkas Péter és a jegybank között a Quaestor-kötvényeken magukat megégető tízezrek kártalanítása miatt. Farkas most otthagyja a BEVA-t.

Kiváltaná a hitelét? Íme néhány jótanács Matolcsyéktól

Széles kört érint a hitelkiváltás, a forintosítást követő 60 napon belül mindenki ingyenesen felmondhatja eddigi szerződését, és új hitelszerződést köthet egy másik bankkal - mondta Vonnák Balázs, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója a köztévé műsorában.

MTI

További kamatcsökkentést várnak Matolcsyéktól

Londoni pénzügyi elemzők szerdai előrejelzései szerint valószínűleg 1,50 százalék alá csökkenti alapkamatát a jelenlegi monetáris enyhítési ciklus végére a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

MNB: a GDP-arányos költségvetési hiány 2,2 százalék lehet jövőre

A jövő évi költségvetés GDP-arányos hiánya a kitűzött 2,0 százaléknál valamivel magasabb 2,2 százalék lehet, mert egyes adóbevételek és a vagyonértékesítésből várt bevételek várhatóan elmaradnak a törvényjavaslatban előirányzottól - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a 2016-os költségvetési javaslatról készített, szerdán közzétett elemzésében.

A bankok hamarabb felhasználhatják a devizahitelek kivezetéséhez kapott devizát

A Magyar Nemzeti Bank magas devizatartalékai lehetővé teszik, hogy a bankok hamarabb felhasználhassák a lakossági devizaalapú jelzáloghitelek forintosításához kapott devizát - közölte a jegybank.

Matolcsyék nyáron kivárhatnak

Matolcsyék nyáron kivárhatnak

Elemzők szerint a kilátásjavítás is növelte a kamatcsökkentés biztonságosságát. Szerintük az MNB a nyáron a kivárás stratégiáját fogja követni.

MTI

Ma tovább vághatják a jegybanki alapkamatot

Ma tovább vághatják a jegybanki alapkamatot

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa, az elemzők újabb kamatcsökkentésre számítanak.

MTI

Matolcsyék közbeszerzése miatt feljelentést tesz az LMP

Az LMP feljelentést tesz hűtlen kezelés és hivatali visszaélés gyanújával, a párt szerint ugyanis a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közbeszerzésen „elképesztő indokokkal a Fidesz-közeli Századvég” pályázatát hozták ki nyertesnek.

MTI

Késve kiküldött elszámolási levelek miatt bírságolt a jegybank

Késve kiküldött elszámolási levelek miatt bírságolt a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank összesen 7,5 millió forintra bírságolt egy kereskedelmi bankot és két pénzügyi vállalkozást, mert késve küldték ki a fogyasztóknak az elszámolási levelek egy részét – közölték csütörtökön.

Egy szegedi férfit bírságolt meg a jegybank

Tiltott tőzsdei piacbefolyásolás miatt 1,4 millió forintra bírságolt egy magánszemélyt az MNB. Az erről szóló határozat a jegybank honlapján jelent meg szerdán.

MTI

Matolcsy: Magyarországtól tanulni kell

Matolcsy: Magyarországtól tanulni kell

A szülőföldön való megmaradás és boldogulás, valamint a sikeres vállalkozások létrehozása a Vajdaságban is lehetséges, csak tanulni kell Magyarország tapasztalataiból - jelentette ki Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szombaton Szabadkán.

MTI
Hirdetés

A nyáron már indulhat a bedőlt vállalati hitelek eszközkezelője

A jegybank közlése szerint az év harmadik negyedében kezdi meg tevékenységét a MARK Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt.

MTI

Helyesnek látja Matolcsyék lépését az IMF

Az IMF európai részlegének igazgató-helyettese Budapesten járt és azt mondta: helyénvaló a kamatcsökkentési ciklus esetleges további fenntartása a jegybank részéről. Jörg Decressin helyeselte, hogy az MNB akadályozni igyekszik a fogyasztói árak csökkenését, mert ha egyszer elkezdődik egy deflációs periódus, akkor annak nagyon nehéz véget vetni.

hvg.hu

A bankok a devizahitelesek idegeivel játszanak

A bankok a devizahitelesek idegeivel játszanak

Ha a törlesztőrészlet emelkedik, vagy az elszámoló levél nem érkezett meg, ott valami nem stimmel, márpedig elég sok ilyen eset akad.

MTI
Hirdetés

És akkor a devizahitelesek egyenesítik a kaszát

És akkor a devizahitelesek egyenesítik a kaszát

A devizahitelesek nagyon csalódottak, a kormány még rá is fázhat az elcsellózott adósmentésre, de nemcsak ők érezhetik átverve magukat, hiszen a dohánycégeknek tavaly azt ígérték, csak egyszeri lesz a sarcuk, erre most Lázár bejelentette, hogy minden évben csengethetik a különadót. És mt szóljon az a lengyel férfi, akitől ahogy átlépte a magyar határt, a NAV egyszerűen einstandolt csaknem 25 millió forintot? Megúszta viszont a Balaton-felvidék kultpiaca az árverést, így továbbra is nyomakodhat budapesti értelmiség a Liliomkert termelői bódéi között. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu

Matolcsyék szimatolni kezdtek egy füles miatt

Vizsgálódik a Magyar Nemzeti Bank (MNB), miután olyan információkat kapott, hogy egyes hitelintézetek vagy pénzügyi vállalkozások az elszámolás és forintosítás során több árfolyamgátas ügyfelük esetében megemelték a törlesztőrészleteket.

MTI

Bezáratta a Lombard zálogcégét az MNB

A jegybank visszavonta a Lombard Kft. által alapított Kézizálog Zrt. tevékenységi engedélyét. Az MNB szerint olyan kicsi cégről van szó, hogy a bedőlése nem jelent kockázatot a pénzügyi rendszerre nézve.

hvg.hu

A Századvégre szabta pályázatát az MNB?

A Századvégre szabta pályázatát az MNB?

Összesen 1,8 milliárd forintos, konjunktúrakutatásra szóló megrendeléshez jut a kormányközeli Századvég 2018-ig a Magyar Nemzeti Banktól.

16 bankot perelt be az MNB

A pénzügyi intézmények nem tettek eleget az elszámoltatási törvények, ezért nyújtott be keresetet ellenük a jegybank – mondta az MNB alelnöke egy interjúban.

MTI

A Századvéggel nyerette meg milliárdos tenderét az MNB

A Századvéggel nyerette meg milliárdos tenderét az MNB

Összesen 1,8 milliárd forintos, konjunktúrakutatásra szóló megrendeléssel bízta meg a kormányközeli Századvéget az MNB – írja az e heti HVG.

HVG
Hirdetés
12390

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X