Gergely Zsófia Itthon

Panelfíling a Várban: utálják Matolcsyék iskoláját a szomszédok

Még meg sem nyitotta kapuit az MNB doktori iskolája a Budai Várban, máris kitört a szomszédháború: a közvetlenül mellette található társasház lakói szerint az új létesítmény a nyugalmuknak és az ingatlanuk értékének is betesz. A hvg.hu birtokába kerültek az elfajuló vita dokumentumai, csakhogy ezek alapján Matolcsyék „interdiszciplináris oktatási centruma” az üvegtetővel befedett udvarral, étteremmel és borozóval sokkal inkább egy pénzes elitnek és turistáknak szánt vendéglátóhelyre emlékeztet.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Matolcsy lett a devizahitelesek mumusa

Négy éve nem hagyja az MNB erősödni a forintot, a kormány bombát dobott a gazdák közé, és kiderült, mennyire zsenije a spórolásnak néhány képviselő. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Gergely Zsófia Itthon

Megírtuk, erre hirtelen leváltották a tőzsdei céget irányító bűnözőt

Látványos reakciókat vált ki cikkünk, miszerint az MNB-nek közel egy évig nem tűnt fel, hogy a Kulcsár-ügyben elítélt bűnöző irányít egy tőzsdei céget. A tőzsde felügyeletét ellátó jegybank támadássorozattal vádolta a hvg.hu-t, most pedig az érintett milliárdos cég állítja a tőzsdei honlapon, hogy cikkünkkel árfolyam-befolyásolást, sőt, bűncselekményt követhettünk el. De azért villámgyorsan lecserélték a leleplezett elnököt, így már nem a Kulcsár-ügyben elítélt Kerék Csaba áll az Kartonpack igazgatóságának élén.

Gergely Zsófia Itthon

Matolcsyék vagdalkoznak: támadássorozattal vádolják a HVG-t

Szakmai kérdéseinkre azóta sem válaszolt, de vádaskodó sajtóközleményt gyorsan ki tudott adni az MNB, miután megírtuk, hogy közel egy éve nem vesznek észre egy elítélt bűnözőt egy tőzsdei cég vezetői posztján. Ebben erősen csúsztatva azt állítják, hogy rajtuk kértünk számon egy bírósági ítéletet, pedig pont azt firtattuk, tőzsdei felügyeletként miért nem tesznek lépéseket.

Gergely Zsófia Itthon

Matolcsyéknak nem tűnt fel: elítélt bűnöző irányít egy tőzsdei céget

Még mindig egy Kulcsár-ügyben jogerősen elítélt, a cégvezetéstől ráadásul eltiltott bűnöző irányít egy milliárdos tőzsdei céget, de ezt valamiért a felügyeletet ellátó MNB tavaly március óta nem vette észre. Azt azért elismerték, hogy hallottak már a 12 éven át nyúló ügyről.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Ezért átkozzák a devizahitelesek Matolcsy György nevét

Lassan úgy tűnhet, a forint árfolyama soha többet nem mozdul ki abból a sávból, ahová az MNB beerőszakolta. De ki nyert és ki veszített a jegybankelnökké előlépett nemzetgazdasági miniszter pénzügyi stratégiájával?

hvg.hu Itthon

Így cáfol az MNB: elbuktak ugyan a bíróságon, de ők még harcolnak

"Az MNB a továbbiakban is a fogyasztók, befektetők érdekét képviseli a brókervádlottakkal szemben a bírósági perekben" - így reagált a jegybank a HVG azon cikkére, amely szerint még a nagy vihart kavaró brókerügyekben is szabálytalanul büntette meg a vélelmezett felelősöket az MNB.

1 2 3 4 5 6 7
120

A címlapról ajánljuk