Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Matolcsyék elárulták, mire költik a forintosítás busás hasznát

A devizahitelek forintosítása nyomán a jegybanknak mintegy 136 milliárd forintos nyeresége keletkezett, ebből 100 milliárd forintot a jövő éveket terhelő esetleges veszteségekre fordít, a fennmaradó összeggel a tervek szerint az eredménytartalékot emeli meg – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

MTI

Felrántotta a forintot Matolcsyék közleménye – vagyis ami kimaradt belőle

Jelentős erősödésnek indult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben kedd délután, miután nyilvánosságra került a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának üléséről kiadott közlemény, amelyben a testület nem utalt közeli kamatcsökkentésre.

MTI

Korlátozta a sajtószabadságot az MNB az alkotmánybírák szerint

Korlátozta a sajtószabadságot az MNB az alkotmánybírák szerint

Az újságoknak nem dolguk mérlegelni, hogy egy valós információ közlésével milyen hatást váltanak ki – állapította meg az Alkotmánybíróság. Ezzel a Matolcsy György vezette jegybankot is figyelmezették, amely tiltott piacszabályozás miatt büntetett meg egy lapot, mely a Molról közölt kényes cikket.

Matolcsyék mai döntése hidegen hagyta a forintot

A piaci várakozásoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 2,10 százalékon tartotta a jegybanki alapkamatot keddi ülésén, így a forint árfolyama is csak keveset változott a főbb nemzetközi devizákhoz képest.

MTI

Matolcsyék nem lépnek holnap semerre az elemzők szerint

Szinten tartja a 2,10 százalékos jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi ülésén az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, akik ugyanakkor eltérően látták az újabb kamatcsökkentés várható időpontját.

MTI

Matolcsy megszólalt: "van magyar modell, és sikeres"

Matolcsy megszólalt: "van magyar modell, és sikeres"

A jegybankelnök szerint az Európai Unióban, a globális térben és a "magyar modellel hadilábon álló" szaksajtóban is dicsérik a magyar modellt, amelynek legutóbbi helyes döntése a devizahitelek forintosítása volt.

MTI

Matolcsyék nem lépnek semerre az elemzők szerint

A Reuters hírügynökség által az elmúlt négy napban megkérdezett 15 elemző egybehangzóan úgy véli, hogy 2,1 százalékon hagyja alapkamatát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jövő keddi kamatdöntő ülésén.

MTI

HVG: Matolcsyék újabb alapítványt hoztak létre 37 milliárdból

HVG: Matolcsyék újabb alapítványt hoztak létre 37 milliárdból

Karácsony előtt egy nappal az MNB újabb 62 milliárd forintot juttatott Pallas Athéné-alapítványainak – köztük az ugyanaznap alapított Domus Innovationisnak –, amelyek így már 250 milliárdból terjeszthetik az unortodox közgazdasági tanokat – írja a HVG e heti számában.

HVG

Nekiment a jegybank a HírTV-nek

A Magyar Nemzeti Banknál úgy látják, hogy alaptalan támadást intézett ellenük a HírTV, amikor felhasználták „két volt jegybankelnöknek a jegybanktörvénnyel ellentétes nyilatkozatait” az MNB működésével kapcsolatban.

hvg.hu

MNB: a bankoknak érdeke, hogy megegyezzenek az autóhitelesekkel

A jegybank szerint azok az autóhitelesek járnak a legrosszabbul, akik 2007-2008-ban, vagyis a válság kitörése előtt vették fel az autóvásárláshoz a hitelüket.

MTI

MNB: Egyelőre nincs szükség kamatcsökkentésre

Magyarországon egyelőre nincs szükség kamatcsökkentésre, bár az idei inflációt lefelé nyomó hatások felerősödtek. A fogyasztói árak csökkenése nem épült be az inflációs várakozásokba, és nem változtak a 2016-ra szóló kilátások sem - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) írásban a Reuters hírügynökség megkeresésére.

MTI

London: nem feltétlenül marad el Matolcsyék kamatcsökkentése

Londoni pénzügyi elemzők szerint késhet, de nem feltétlenül marad el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris enyhítési ciklusának felújítása a svájci jegybank árfolyamvédelmi küszöbének váratlan eltörlését követő devizapiaci viharok után sem.

MTI

Még tovább lehet lapátolni a pénzt az MNB-ben

Még tovább lehet lapátolni a pénzt az MNB-ben

Orbánék összeugrasztották az ellenzéket, akik egymással sem tudnak dűlőre jutni, ki legyen az az egy személy, akit bejuttatnának a költekező kedvében járó jegybank felügyelőbizottságába. A kormányoldal írta át úgy a törvényt, hogy felrúgva a hagyományokat, úgy is működhet az MNB, hogy nincs, aki folyamatosan, közelről ellenőrizhetné. Az ellenzék hiába kéri, hogy a bénultságot okozó jogszabályt korrigálja a Fidesz–KDNP, a koalíciónak esze ágában sem volt eddig változtatni. Matolcsy György aligha szomorkodik.

Négy milliárdost menthet a kormány közpénzből a Széchenyi Banknál

Négy milliárdost menthet a kormány közpénzből a Széchenyi Banknál

A kormány milliárdos magánszemélyeket, illetve cégeiket mentheti meg a Széchenyi Bank betéteseinek létrehozott kárenyhítési alappal a Napi.hu értesülése szerint. A nehezen megindokolható segítség 6 milliárd forint közpénzt is felemészthet.

hvg.hu

Matolcsyék bekeményítése milliárdokat hozhatott a konyhára

A tavalyi volt az első teljes év, amikor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzpiacok felügyeletét is ellátta. A jegybank elődjénél jóval keményebben lépett fel, nagyságrendekkel több büntetést rótt ki, és ez a szigor az idén is marad, sőt fokozódik – írta a Napi Gazdaság pénteken.

MTI

Felfüggesztették a tőzsdén a BTel papírjait

Felfüggesztették a tőzsdén a BTel papírjait

A Magyar Nemzeti Bank átmenetileg felfüggesztette a Business Telecom (BTel) részvényeinek és kötvényeinek tőzsdei kereskedését szerdán, mert a kibocsátó újra megsértette a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat – közölte az MNB.

MTI

Túlbecsülte az adósságot az MNB, így is több a GDP 80 százalékánál

Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a bruttó hazai termék (GDP) 80,3 százalékát tette ki 2014 harmadik negyedévének végén, 2,6 százalékponttal alacsonyabbat az előző negyedévinél – közölte a pénzügyi számlák második becslése alapján szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

MTI

Fontos változás jön holnaptól a devizahiteleseknek

Január elsejétől fix árfolyamon számítják majd ki a törlesztőrészleteket a bankok, jövő év február elsején életbe lép a fair banki törvény és az elszámolásnál, valamint a forintosításnál is ez a dátum számít fordulónapnak.

MTI

Sorcsere az MKB-nál

Sorcsere az MKB-nál

A karàcsony előtt az MKB Bank irányítását az államtól átvett MNB január 9-éig lezavarja a vezérkar lecserélését. Útilaput kapott Sebők András elnök-vezérigazgató és helyettese, Balássy László, továbbá öt ügyvezető igazgató és közvetlen munkatársaik - írja a HVG.

HVG

Lízingszövetség: 61 milliárd forint értékű lízingszerződés az nhp-ban

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a jegybank növekedési hitelprogramja (nhp) keretében 2014 első háromnegyed évében összesen 61 milliárd forint értékű lízingszerződést kötöttek. Az nhp-ba 2014 elején bevont pénzügyi lízing segítségével felpörgő kis- és középvállalkozói (kkv) szektor eredményei alapján a szövetség további bővülést vár a piacon.

MTI
12385

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X