MNB
hvg.hu Vállalkozás

Matolcsyék ütöttek egyet az oroszok bankján

A Sberbank megsértette az ingyenes készpénzfelvételi szabályokat, ezért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 4 millió forintos bírsággal sújtotta. A Sberbank Magyarország Zrt.-t a díj- és költségmentes készpénzkifizetésre és készpénzfelvételre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket úgy sértette meg, hogy az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét a költségek átmeneti felszámításával biztosította, amelyet jogsértő módon, csak a következő hónapban térített vissza a fogyasztóknak.

hvg.hu Itthon

Matolcsy: “Mivel én is ott voltam, ezért szerepelek benne”

Matolcsy György jegybankelnök szerény magyarázatot adott arra, hogy miért szerepel a 70 millióért kiadott Sakk és póker című könyvben, amely korábbi nemzetgazdasági miniszteri sikereit taglalja. A jegybank elnöke szerint a liberális ellenzék csak blöfföl, amikor azt állítja, hogy Matolcsy-rokonok is kaptak pénzt az MNB-alapítványoktól.

hvg.hu Gazdaság

Szlovák cégek hajtanak a magyar adósok lakásaira

Nagyon sokan úgy érzik, hitelezőjük a lakásukat próbálja megszerezni. Nem is nélkülöztek minden alapot ezek a félelmek ahogy egy jegybanki vizsgálatból kiderült. Engedély nélkül, szlovákiai bejegyzésű társaságok ugyanis 10 milliárd forintnyi ingatlant szerezhettek így meg.

MTI Gazdaság

Lekevert egy 1,2 milliós pofont a jegybank egy takaréknak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 1,2 millió forintra bírságolta az Azúr Takarékot a továbbra is fennálló pénzforgalmi szabálysértések miatt – közölte az MNB csütörtökön. A hitelintézetnek június végéig orvosolnia kell a jogszabálysértéseket.

hvg.hu Gazdaság

Beolvasott Matolcsynak a világ legfontosabb üzleti lapja is

Azt írja a Financial Times hogy az eleve szokatlan, hogy egy jegybank az országa GDP-jének mintegy 1 százalékával úgy játszik, mint Matolcsyék. A műkincsek és ingatlanok vásárlása, valamint az unokatestvér cégeihez juttatott pénzek pedig csak hab ezen a kétséges tortán.

1 2 3 4 5 6 7
104
A címlapról ajánljuk
Matematika és szex? Van összefüggés

Matematika és szex? Van összefüggés

Clio Cresswell 18 évesen kezdett el foglalkozni a számokkal, amikor a legtöbben abbahagyják a matektanulmányaikat. A világ legszexisebb tudósai közé választott ausztrál matematikus szerint a világot épp úgy le lehet írni a számokkal, mint versekkel vagy tánccal. De meglepő dolgokat állít a tudomány és a párkapcsolatok összefüggéseiről is.