Matolcsy áthelyezi bizalmi embereit

Matolcsy áthelyezi bizalmi embereit

Máris talált új vezetőket a frissen megvett pesti tőzsde élére a Magyar Nemzeti Bank (MNB), ahol egy bizalmi embert bíztak meg a milliárdos vagyonnal rendelkező Pallas Athéné alapítványok irányításával is - írta a Magyar Idők.

Matolcsy búcsút intett évtizedes bizalmasának

Matolcsy búcsút intett évtizedes bizalmasának

Óriási meglepetést okozott a jegybankban, hogy voltaképpen különösebb előzmények nélkül távozott az MNB főigazgatói pozíciójából a Matolcsy György legszűkebb bizalmi köréhez sorolt Nagy Róza. Az egyik magyarázat szerint lelépésének köze lehet az MNB-n belüli üzemeltetési huszárvágáshoz is, de a jegybank nem árult el okot. A szakember, aki a Matolcsy-féle Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkáraként 2010-2013 között fontos pozíciót töltött be a tárcánál, ma már nem vesz részt a jegybanki gazdálkodás irányításban, de azért nem hagyják az út szélén: megtarthatja alapítványi pozícióit.

Most sem változtattak a jegybanki alapkamaton

Változatlanul, 1,35 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa kedden. Az elemzők is ilyen döntésre számítottak. Az alapkamat ezzel már a negyedik egymást követő hónapban maradt rekordalacsony szinten.

hvg.hu

És akkor pénzkötegek hullanak a magyarok ölébe

És akkor pénzkötegek hullanak a magyarok ölébe

Alig van már használható munkaerő az országban, tisztán vállalkozni csaknem lehetetlen, a trafikosoknak pedig tavaly már nagyon bejött az élet. Egyre több a furcsaság a közbeszerzések körül, hamarosan indul a karácsonyi vásár – legalábbis az online piactereken. Jól jártak a devizahitelesek, rosszul a Tesco webshop vásárlói. Hogy miért, kiderül a hvg.hu heti gazdasági összefoglalójából.

hvg.hu

Letiltották a KÖBE-biztosítások árusítását

Letiltották a KÖBE-biztosítások árusítását

Felfüggesztették a KÖBE biztosító kötelező felelősségbiztosításainak árusítását, a felügyelet szerint a biztosítónak nem megalapozott a díjpolitikája, és a tartalékhelyzete sem.

hvg.hu

Matolcsyék keze elér a világ túlsó végére is

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárást folytat két új-zélandi székhelyű társaságnál, amelyeknek azonnali hatállyal megtiltották, hogy engedély vagy bejelentés nélkül jegybanki engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzenek.

MTI

Zárolták Matolcsyék egy bolgár székhelyű cég számláit

Zárolták Matolcsyék egy bolgár székhelyű cég számláit

Az Interactive Ltd.-nél piacfelügyeleti eljárást folytat a Magyar Nemzeti Bank azért, hogy megállapítsák, végeznek, illetve végeztek-e az MNB engedélye nélkül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról szóló törvényben írt befektetési szolgáltatási tevékenységet. A vizsgált társaság neve megtévesztően hasonlít a tőle független, az Amerikai Egyesült Államokban az ottani felügyeleti hatóság engedélyével legálisan működő Interactive Brokers Llc. nevéhez.

MTI

Matolcsynak most sem mondott ellent senki

Egyhangúlag az alapkamat 1,35 százalékon tartására szavaztak a monetáris tanács tagjai a testület legutóbbi, október 20-i kamatdöntő ülésén.

MTI

Matolcsy újfajta pénzt talált fel

Matolcsy újfajta pénzt talált fel

A Magyar Nemzeti Banknál (MNB) keletkező pénz közpénz ugyan, de sajátos jegybanki pénz – közölte a parlamentben szerdán Matolcsy György MNB-elnök. Vélhetően az MNB tetemes profitjára utalt, amelyből eddig tízmilliárdokért vásároltak festményeket, műkincseket és részben alapítványokon keresztül értékes ingatlanokat is.

Matolcsyék új hitelprogramot indítanak

Matolcsyék új hitelprogramot indítanak

Növekedéstámogató program - ez a neve a Magyar Nemzeti Bank új hitelprogramjának, amit jövő januárban indítanak el és a bankok piaci hitelezéséhez való visszatérését segítené elő.

MTI

Ha egzotikus székhelyű társaságra bízta a pénzét, most kezdhet aggódni

Ha egzotikus székhelyű társaságra bízta a pénzét, most kezdhet aggódni

Az MNB betiltotta a Seychelle-szigeteken és Belize-ben bejegyzett 5Gulden Corporation Ltd. nevű társaságok tevékenységét.

hvg.hu

Jönnek a Matolcsy-filmek: 16 epizód készül el idén

Tizenhat részből álló oktatófilm-sorozat elkészítésére írt ki nyílt közbeszerzést a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amely vállalkozási szerződés keretében adná ki a munkát.

MTI

Matolcsyék elárulták, mit kezdenének a pesti tőzsdével

Az MNB a tőzsdén keresztüli gazdaságfejlesztést támogatja azzal, hogy állami vállalatok és a kkv-k tőzsdére lépését segíti – mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Portfolio keddi konferenciáján. Hozzátette, az állami vállalatok közül első lépésben a közszolgáltató cégeket és az állami bankokat (MKB, Budapest Bank) lehet tőzsdére vinni.

Matolcsy meggondolhatja magát a nyári ígérete után

Akár egy harmadik kamatcsökkentési ciklust is elindíthat az Magyar Nemzeti Bank (MNB), habár Matolcsy György jegybankelnök tartós tartást ígért nyáron – írta elemzőket idézve a Világgazdaság. A beszámoló szerint a globális monetáris kondíciók azonban lazultak azóta, így a magyar jegybank mozgástere is nőtt.

hvg.hu

Az MNB kivásárolhatja az osztrákokat a tőzsdéből

Az MNB kivásárolhatja az osztrákokat a tőzsdéből

A Magyar Nemzeti Bank az utóbbi időszakban aktivitást mutat a tőzsdepiac átalakításában, ennek egy részeként a Napi.hu portál értesülései szerint Matolcsyék heteken belül kiválthatják az osztrák tulajdonosokat a Budapesti Értéktőzsdéből, így újra magyar többségi tulajdonosa lehet a BÉT-nek.

hvg.hu

Alapkamat: nincs itt semmi látnivaló

Változatlanul hagyta az alapkamat 1,35 százalékos szintjét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi ülésén.

MTI

Nem jött be a Seychelle-szigetekről kínált tuti befektetés

Nem jött be a Seychelle-szigetekről kínált tuti befektetés

Nagyon elmeszelte a felügyelet a pénzügyi szolgáltatót, 338 milliós büntetést szabott ki a Riches Builderre.

hvg.hu

Sokaknak érdemes lesz figyelniuk a postát novemberben

Jellemzően november első felében fognak megérkezni az elszámolási értesítők azoktól a pénzügyi intézményektől, amelyek ellen a jegybank korábban közérdekű pert indított.

MTI

Matolcsyék nem reagálnak az inflációs adatokra London szerint

Londoni pénzügyi elemzők szerint valószínűtlen, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris politikája bármilyen módon reagálna a várakozásoktól jelentősen elmaradó inflációra.

MTI

Végre, rászokunk a kártyás fizetésre

Végre, rászokunk a kártyás fizetésre

Ugrásszerű növekedést mértek az egy évvel korábbiakhoz képest a kártyás fizetési hajlandóságban, illetve vásárlásban. Van hová fejlődni még, de az idei második negyedév ötmilliós internetes vásárlási tranzakciója már 52 milliárd forintos forgalmat generált.

hvg.hu
12395
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X