Brüsszel rábólintott a magyar rossz bankra

Brüsszel rábólintott a magyar rossz bankra

Ide viszik a befuccsolt hiteleket.

A román hatóságokhoz kell fordulniuk az Astra Biztosító ügyfeleinek

Március 3-ig kell postai úton jelentkezni a román pénzügyi felügyeletnél a felszámolás alatt lévő Astra Biztosító azon ügyfeleinek, akiknek nem kötelező gépjárműfelelősség-biztosításuk (kgfb) volt.

MTI

Megvan, kivel taxiznak majd Matolcsyék 50 millióért

A Főtaxi nyerte a Magyar Nemzet Bank (MNB) taxitenderét – írta az Index.

MTI

Unortodoxia felsőfokon: indulnak a Matolcsy-kurzusok

Unortodoxia felsőfokon: indulnak a Matolcsy-kurzusok

A Corvinuson önálló MNB-tanszék alakult a Matolcsy-tanok oktatására, melyeket Pécsett is terjesztenek. A gazdasági kormányzás egyes szakokon tavasztól kötelező tárgy lesz. Sokan aggódnak, hogy csorbíthatja az egyetemi autonómiát, ha az intézményeknek alkalmazkodniuk kell a jegybank elvárásaihoz.

Nem alkudozik a Munkácsy-képre tett ajánlatáról az MNB

A tulajdonos dönti el, hogy eladja-e Munkácsy Mihály Golgota című festményét a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) 6 millió dollárért, vagyis 1,6 milliárd forintért. Ha nem, nincs üzlet - mondta Gerhardt Ferenc, a jegybank alelnöke, az MNB Értéktár Programjának vezetője pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Hozzátette, hogy a jegybanknak nincs beleszólása a kép védettségébe.

Nincs meglepetés, Matolcsyék nem nyúltak az alapkamathoz

A monetáris tanács a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott a jegybanki alapkamat 1,35 százalékos szintjén keddi ülésén – közölte a Magyar Nemzeti Bank a kamatdöntő ülés után.

MTI

Az uzsorakamat él és virágzik

Az uzsorakamat él és virágzik

Bár a jegybank már észrevette a szabályozás gyengeségét és figyelmeztetést is kiadott, továbbra is virul az uzsorkölcsön "üzletág". Az MNB öt zálogcég ellen folytat – egyelőre – fogyasztóvédelmi vizsgálatot.

Matolcsyék jókora pofont osztottak ki a K&H-nak

Matolcsyék jókora pofont osztottak ki a K&H-nak

Számos jogsértés miatt összesen 69 millió forintra bírságolták a csoportot.

Matolcsyék újabb irodát nyitottak külföldön és tovább terjeszkednek

Kedden megkezdte működését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) római irodája, amely az olasz társ- és partnerintézményekkel fennálló szakmai együttműködést segíti – jelentette be honlapján a jegybank. Az MNB még New Yorkban, Buenos Airesben és Bejrútban nyitna további irodákat.

MTI

Matolcsy leszállt a jüankötvények földjére

Matolcsy György jegybankelnök vezetésével folytat tárgyalásokat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) delegációja Kínában. A küldöttség részt vett a magyar jegybank és a Kínai Nemzeti Bank (PBOC) közös szervezésében első alkalommal megrendezett kínai-magyar pénzügyi fórumon is.

Próbára tette a jegybank az NN Biztosítót: 12 milliós büntetés lett a vége

Próbára tette a jegybank az NN Biztosítót: 12 milliós büntetés lett a vége

Az MNB 12 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az NN Biztosítóra annak életbiztosítási szerződéskötési gyakorlata miatt. A jegybank munkatársai által kötött próbaügyletek során a biztosító egyes esetekben az ügyleti döntéshez szükséges dokumentumokat nem adott át, lényegi információkat nem közölt, sőt egy alkalommal a fogyasztói szándéktól eltérő szerződés megkötését szorgalmazta.

Matolcsyék kidobnak egy 17 éve használt eszközt az ablakon

A kéthetes jegybanki betét fokozatos, április végén lezáruló kivezetéséről döntött a monetáris tanács – jelentette be kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

MTI

Össze kell kapnia magát a megbírságolt Banif Plus Banknak

A jegybank 49 millió forint bírságot szabott ki a Banif Plus Bank Zrt.-re, egyebek mellett a bank belső működési folyamatainak gyenge belső szabályozottsága, a hitelkockázatok elégtelen azonosítása, mérése és kezelése, illetve jelentős számú kisebb jogsértés miatt – közölte a Magyar Nemzeti Bank hétfőn. A banknak orvosolnia kell a hiányosságokat, és beszámolnia az elvégzett feladatokról.

hvg.hu

Óriási összeg tűnt el a magyar devizatartalékból

Nagyrészt a lakosságnak eladott prémium euró-államkötvény egymilliárd eurós lejárata miatt decemberben 2,818 milliárd euróval csökkent a jegybank devizatartaléka, amely így már csak 30,322 milliárdra rúg – jelentette pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

MTI

Fideszes polgármester csatázik Matolcsy nejével az MNB-alapítványos üdülőért

Fideszes polgármester csatázik Matolcsy nejével az MNB-alapítványos üdülőért

Balatonkenese fideszes polgármestere azon vitázik Matolcsy Gyöngyi balatonakarattyai polgármesterrel, melyik településhez tartozzon az az üdülő, amelyet a jegybank alapítványai vásároltak nemrég a vízparton – derül ki a pénteki Népszabadság cikkéből. Balatonakarattya 2014 őszén vált le Balatonkenesétől, és az immár önálló község polgármestere a jegybank elnökének felesége. A vagyonmegosztás még tart, vitáznak a településhatárokon, és éppen emiatt nem tudnak dűlőre jutni a jegybanki alapítványok ingatlanja ügyében sem.

hvg.hu

Matolcsyék miatt újabb szellemépület kísért Rózsadombon - fotó

Matolcsyék miatt újabb szellemépület kísért Rózsadombon - fotó

Több mint egy éve vette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTA rózsadombi volt kémiai kutatóintézetét az egyik alapítványának, de az épület még mindig üresen kong - közölte a Világgazdaság.

hvg.hu

Matolcsyék kiosztottak két többmilliós kokit karácsony után

A Porsche Bankot és az Erste Bankot a fogyasztóvédelmi szabályok megsértéséért összesen 7 millió forintra bírságolta meg a felügyeleti jogkörben eljáró Magyar Nemzeti Bank (MNB).

MTI

Index: kulcsvezető távozik a jegybanktól, rossz előrejelzés miatt

Index: kulcsvezető távozik a jegybanktól, rossz előrejelzés miatt

Kirúgták az MNB egyik kulcspozíciójában lévő vezetőjét, Pellényi Gábort, bár a hivatalos közlés szerint közös megegyezéssel távozik a közgazdasági elemzési főosztály vezetője – írja az Index.

hvg.hu

Nyárra elkel a rossz hiteleitől megszabadított MKB

Nyárra elkel a rossz hiteleitől megszabadított MKB

Az MKB értékesítésének nem kötelező ajánlattételi szakasza lezárult, 2016 január elején indul a kötelező ajánlattételi időszak, június végére eladják. Az MKB Bank szanálása során bruttó 343 milliárd forint rossz követeléstől szabadul meg.

Hitelből karácsonyozik? Vigyázzon, nagyon észnél kell lenni!

Hitelből karácsonyozik? Vigyázzon, nagyon észnél kell lenni!

A kis összegű karácsonyi fogyasztási hiteleknél a hitelkamatokon és díjakon túl a kötelezően kapcsolódó pénzügyi termékek, kiegészítő szolgáltatások és a késedelmes fizetés is jelentős többletköltséggel járhat – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

12396

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X