Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Matolcsyék azt is korlátozhatnák, mekkora autóhitelt lehet felvenni

A gépkocsi vásárlásához igényelhető hitel mértékét is az MNB jövőre hatályos adósság előírásai szabályozzák, így a vonatkozó paragrafusok kikerülnek a kormány rendeletéből, amelyben egy kötöttség maradna, a hétéves maximális futamidő - derült ki a kormány honlapján megjelent tervezetből.

MTI

Londoni elemzők: Jövőre másfél százalékra olvadhat a magyar alapkamat

Jövőre várhatóan újrakezdi enyhítési ciklusát a Magyar Nemzeti Bank a lassuló növekedés és a negatív infláció miatt – jósolták kedden londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Matolcsyék ma megint döntenek a kamatról

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. Elemzők arra számítanak, hogy a jegybank nem változtat a jelenlegi 2,10 százalékos alapkamaton.

MTI

Öt hitelből egyet már 90 napja nem fizetnek a háztartások

Csökkent a háztartások hitelintézetekkel szemben fennálló tőketartozása az idei harmadik negyedévben - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján megjelent tájékoztatóból. A háztartási hitelek 19,4 százaléka volt 90 napon túli késedelemben szeptember végén.

MTI

Megbírságolta a jegybank a Raiffeisen Bankot

Összesen hatmillió forint bírság megfizetésére kötelezte az MNB a Raiffeisen Bankot az ügyfélszámlák vezetésével kapcsolatban feltárt szabálytalanságok miatt – derül ki a csütörtökön közzétett határozatból.

hvg.hu

LMP: a forintosítással ne az MNB járjon jól!

Az LMP módosító javaslatával arra köteleznék a jegybankot, hogy a devizát a beszerzési áron adja át a kereskedelmi bankoknak, amelyek ugyanezen az árfolyamon váltanák át a hiteleket.

MTI

Indulhat a Széchenyi Hitelszövetkezet ügyfeleinek kártalanítása

Hatályossá vált a jegybank határozata, amellyel visszavonta a Széchenyi István Hitelszövetkezet működési engedélyét. Ez megnyitja az utat a hitelszövetkezet végelszámolása vagy felszámolása, illetve a betétesek kártalanítása előtt – közölte hétfőn a jegybank.

MTI

Mit keresett Orbán Viktor zárás után a Zeneakadémián?

Pár hete bemutatták Orbán Viktornak és egy kisebb, kormányzati vezetőkből és üzletemberekből álló társaságnak azt az új típusú zongorát, aminek fejlesztését az MNB is támogatta.

hvg.hu

Újabb Töröcskei-cégekhez küldött biztosokat a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) péntektől felügyeleti biztosokat rendelt ki a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez és a Platinum Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt.-hez a cégek tőkehelyzete és a jogszerű működés szavatolásának szükségessége miatt. A napi.hu szerint mindkét társaság Töröcskei István ÁKK-vezérhez köthető.

444: Szuperzongorára is adott pénzt az MNB

Járai Zsigmond volt MNB-elnök családtagján és üzlettársán keresztül is kapcsolódik egy egyelőre termék nélküli találmánycéghez, ami negyedmilliárd forintos támogatást nyert el az államtól, annak negyedét az MNB adta vissza nekik nem térítendő támogatásként - írja a 444.hu.

hvg.hu

Öt bank marad a végén -- megismételte jóslatát a jegybank

Öt nagy kereskedelmi bank marad az országban – ismételte meg előrejelzését a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Matolcsyék ráripakodtak a BTelre a tegnapi leállás után

Rendkívüli közzétételre szólította fel a tőzsdén jegyzett BTelt a Magyar Nemzeti Bank a sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatosan miután tegnap kiderült, leállt a távközlési cég rendszere majdnem egy egész napra.

Senki nem szavazott a kamattartás ellen

A monetáris tanács több döntéshozója is kiemelte az október 28-i kamatdöntő ülésen, hogy a jelenlegi kamatszint támogatja az inflációs cél középtávú elérését. A kamattartást minden tag támogatta.

MTI

Matolcsyhoz is benézett az Orbán álmának beolvasó Nobel-díjas

Matolcsyhoz is benézett az Orbán álmának beolvasó Nobel-díjas

Joseph E. Stiglitz Nobel-díjas közgazdász a magyar jegybankelnök meghívását elfogadva látogatást tett kedden a Magyar Nemzeti Bankban, ahol megbeszélést folytatott Matolcsy György jegybankelnökkel. Tegnap a CEU-n tartott előadást az Orbán Viktor által követendő példának állított illiberális demokráciákról, amelyek szerinte nem teremthetnek fenntartható fejlődést és prosperitást.

MNB: A forintosítással a monetáris politika szerepe erősödik

A Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója szerint erős kooperációban zajlott a bankokkal a devizahitelek forintosítása miatti fedezési igény kielégítése.

MTI

MNB: induljon hát a devizahitelek forintosítása!

MNB: induljon hát a devizahitelek forintosítása!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felkészült a fogyasztói devizahitelek forintosítására, így az egy lépésben, gyorsan és rendezett módon mehet végbe. Az MNB minden nagyobb partnerbankjával szerződést kötött, valamint a Bankszövetséggel külön egy megállapodást is aláírt annak érdekében, hogy a bankok a forintosításból származó devizalikviditást ne a piacon, hanem az MNB tenderein szerezzék be.

hvg.hu

Leolvadt 1,466 milliárd a magyar devizatartalékból egy hónap alatt

Október végén 34,218 milliárd euró volt a jegybanki devizatartalék összege, 1,466 milliárddal kevesebb, mint egy hónappal azelőtt – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján pénteken megjelent legfrissebb adatokból.

MTI

Matolcsyék visszavonták a Széchenyi hitelszövetkezet engedélyét

A betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta tagjai közül a Széchenyi István Hitelszövetkezetet, emiatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatban döntött az intézmény működési engedélyének visszavonásáról. A jegybank betétkifizetési tilalmat rendelt el és felügyeleti biztosokat rendelt ki a hitelszövetkezethez.

hvg.hu

Matolcsyék 9 milliárd eurót adnak a bankoknak a forintosításhoz

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) biztosítja a bankrendszer számára a lakossági devizahitelek forintosításához szükséges devizamennyiséget, ezért 9 milliárd euró összegben kiterjeszti szeptember 23-án meghirdetett devizaeladási programját – döntött az MNB Monetáris Tanácsa keddi ülésén.

Felfüggesztette a BTel-részvények kereskedését az MNB

Az MNB keddtől átmenetileg felfüggesztette a BTel tőzsdei részvényeinek és kötvényeinek kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat – közölte az MNB kedden.

12383

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X