Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Olcsóbbak lettek a lakáshitelek, drágultak a személyi kölcsönök

Szeptemberben tovább csökkent a lakáscélú forinthitelek átlagos hitelköltsége és emelkedett az új hitelszerződések összege is, ugyanakkor emelkedett a szabadfelhasználású jelzáloghitelek és a személyi kölcsönök kamata – jelentette pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

MTI

Nem elég a 200 milliárd Matolcsy alapítványának

Nem elég a 200 milliárd Matolcsy alapítványának

Az MNB újabb 10 milliárdot tolt alapítványába.

HVG

Leginkább ezt hiányolja Matolcsy

Leginkább ezt hiányolja Matolcsy

A bürokrácia leépítése, a magyar kkv-k helyzetbe hozása, és a hitelintézeti rendszer átalakítása – ezeket tartja legfontosabbnak a jegybankelnök.

Matolcsyék ma talán nem lepnek meg senkit

Matolcsyék ma talán nem lepnek meg senkit

Ma tartja októberi kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa. Elemzők arra számítanak, hogy a jegybank nem változtat a jelenlegi 2,10 százalékos alapkamaton.

MTI

Matolcsyék hozzányúlnának a banki átutalásokhoz is

Felgyorsítanák az átutalásokat, leegyszerűsítenék a bankváltás folyamatát, és csökkentenék az átutalások díjait is rövid távon – közölte a július óta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) százszázalékos tulajdonában működő Giro Zrt.

hvg.hu

Jó hírt kaphat sok casco-ügyfél Matolcsyék szerint

A Magyar Nemzeti Bank jó esélyt lát arra, hogy az elsőfokú eljárás után másodfokon is nyerjen a Lombard Leasing Zrt.-vel szemben, ezt követően pedig az ügyfelek visszakaphatják a jogsértően devizában felszámolt casco-díjak miatti árfolyam-különbözetet – közölte Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője.

MTI

MNB: Az ügyfél-átvilágítást el kell végezni az önkéntes pénztári tagok esetében

Közleményben hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank arra, hogy az ügyfél-átvilágítást el kell végezni az önkéntes pénztári tagok esetében.

hvg.hu

Kormányellenes tüntetőket is támogat pénzzel az MNB

Kormányellenes tüntetőket is támogat pénzzel az MNB

Mi az oka a pénzügyi felügyelet és a bírósági rendszer impotenciájának? A HVG cikke szerint ezt is elmagyarázzák az adósoknak az MNB millióiból támogatott civil szervezetek.

HVG

Mától vehetnek eurót a bankok az MNB-től a devizahitelekre

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn elindította azt a két tendert, amely a lakossági devizahitelek kivezetéséhez, az elszámoláshoz és a forintosításhoz szükséges devizamennyiséget biztosítja majd. A 3 milliárd euró felajánlott mennyiségre mintegy 1 milliárd eurónyi ajánlat érkezett a bankoktól.

MTI

Balog: 2015 végéig maradhat a jelenlegi kamatszint

A harmadik negyedéves inflációs adat megerősítette, hogy a jelenlegi kamatszintet akár 2015 végéig is szükséges lehet fenntartani az inflációs cél teljesüléséhez - mondta Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke hétfőn az MTI-nek.

MTI

Matolcsyék elkerülnék a pert, esküdöznek, hogy válaszolnak

A levél, amely ott sem volt - az MNB állítja, nem kapta meg a bő egy hónapja az elnöknek átküldött, a jegybank által közel 200 milliárd forinttal kitömött alapítványok ügyét feszegető levelet, ezért nem is tudta megválaszolni. Most ígérik, megválaszolják, ezzel kerülnék el a pert.

Matolcsyék 60 millióra bírságoltak egy függő ügynököt

Bejelentés nélkül végzett tőkepiaci közvetítői, függő ügynöki tevékenységet a Kancellár Globális Piacok Kft. - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A jegybank 60 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a társaságot.

MTI

Senki nem szavazott a kamattartás ellen

A monetáris tanács a kamatdöntő ülésen az elemzői várakozásoknak megfelelően nem változtatott az alapkamat 2,1 százalékos szintjén, senki nem akarta ennek ellenkezőjét.

MTI

Viszik Matolcsy hitelét, mint a cukrot

Viszik Matolcsy hitelét, mint a cukrot

Tízezer vállalkozás összesen 330 milliárd forintot vett fel eddig.

hvg.hu

Beperlik Matolcsy jegybankját az alapítványok miatt

Volt-e hatástanulmány, kik és milyen eljárás keretében döntöttek az összesen közel 200 milliárd forinthoz juttatott MNB-s alapítványok létrehozásáról? Ilyen kérdésekre nem válaszolt a jegybank időben, ezért beperli őket a Transparency International.

Adatcunami jön a befektetőknek a jövő héten

Sok makrogazdasági adat lát napvilágot a jövő héten, hétfő kivételével minden napra jut egy vagy két publikáció egyebek közt az államháztartásról, az ipari termelésről, a külkereskedelemről és a fogyasztói árakról.

MTI

MNB-alelnök: lehet, hogy nem változik 2015 végéig az alapkamat

Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint a jelenlegi folyamatok alapján úgy tűnik, hogy az alapkamat a mostani szintjén marad jövő év végéig. A jegybanki alelnök ezt a portfolio.hu csütörtöki budapesti, szakmai konferenciáján mondta.

MTI

Közel 60 százalékát is visszakaphatják hitelüknek a devizás autóhitelesek

Az autóhitelek esetén jóval nagyobb volt az egyoldalú kamatemelés, mint a lakáshitelek esetén. Ezért arányosan nagyobb összeg járhat vissza nekik.

hvg.hu

MNB-igazgató: Csak öt nagybank maradhat Magyarországon

MNB-igazgató: Csak öt nagybank maradhat Magyarországon

A Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója szerint újabb bankok vonulhatnak ki Magyarországról, és mindössze öt nagyobb pénzintézet marad majd a magyar piacon. Nagy Márton erről a Reutersnek adott interjúban beszélt, amelyből a szerdai Napi Gazdaság idézett.

hvg.hu

Róna Péter: Matolcsyék továbbra is szórják a pénzt

Az LMP szerint bár Magyarországon is szükség van az alternatív közgazdasági iskolák tanainak oktatására, azt a "jegybank által elszórt milliárdok" töredékéből is meg lehetne oldani, megszervezése pedig nem az MNB feladata.

MTI
12382

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X