Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

MNB: 1 százalék alatt maradhat jövőre az infláció

A fogyasztói árak színvonala idén 0,2 százalékkal csökken, jövőre az infláció 0,9 százalék lesz. A GDP idén 3,3 százalékkal, jövőre 2,3 százalékkal bővülhet a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs jelentése és GDP alap-előrejelzése szerint.

Matolcsyéknak ma megint dönteniük kell

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa. Az elemzők többsége az év utolsó kamatdöntő ülésén már nem számít kamatcsökkentésre, de úgy vélik, 2015 első negyedében újraindulhat a kamatcsökkentési ciklus.

Indulhat a kártalanítás a Tisza takaréknál

Hatályossá vált a jegybank határozata, amellyel visszavonta a Tisza Takarékszövetkezet működési engedélyét, ezzel megnyílt az út a betétesek kártalanítása előtt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön.

MTI

Matolcsy: az MNB feladata az ország elleni támadások kivédése

Matolcsy: az MNB feladata az ország elleni támadások kivédése

Az árstabilitás és a pénzügyi stabilitás megőrzése mellett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elsőrendű feladata 2015-ben az lesz, hogy kivédjen minden, a magyar pénzügyi rendszert érintő támadást - mondta a jegybank elnöke kedden Budapesten az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt.

MTI

Márciustól újra csökkenthetik a kamatot Matolcsyék

A magyar inflációs dinamikára az olajárak zuhanásából eredő, lefelé ható rendkívüli nyomás miatt legkésőbb márciusban újraindulhat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatcsökkentési ciklusa, és mélyen 2 százalék alá kerülhet a jegybanki alapkamat - jósolták egybehangzó pénteki előrejelzéseikben londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Matolcsyék visszavonták a Tisza Takarékszövetkezet működési engedélyét

A Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta tagjai közül a TISZA Takarékszövetkezetet, emiatt az MNB határozatban döntött az intézmény működési engedélyének visszavonásáról. A jegybank betétkifizetési tilalmat rendelt el, s felügyeleti biztosokat rendelt ki a takarékszövetkezethez.

hvg.hu

Potom 83 millió euróval csökkent a magyar devizatartalék

November végén 34,135 milliárd euró volt a jegybanki devizatartalék összege, mindössze 83 millióval kevesebb, mint egy hónappal korábban – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján pénteken megjelent legfrissebb adatokból.

MTI

Matolcsyék 25 milliós sallert kevertek le a CIB Banknak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 25 millió forintra bírságolt a CIB Bank Zrt-t, mivel a banknál kötelezettségszegést állapítottak meg.

MTI

Már akár 30 milliót is kivehetnek a Széchenyi Bank ügyfelei

Már akár 30 millió forintot is kivehetnek a jegybanki felügyeleti vizsgálat alá vont Széchenyi Bankból a betétesek.

MTI

Matolcsyék folytathatják a kamatcsökkentést, ha az EKB is

Nem elhanyagolható az esélye annak, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) folytatja kamatcsökkentési ciklusát, ha az euróövezeti jegybank (EKB) mennyiségi enyhítési programba kezd - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Matolcsyék két év múlva kezdhetnek kamatemelésbe

Londoni elemzők szerint lehet, hogy csak 2016 végén kezd kamatemelésbe az MNB.

MTI

Azonnali hatállyal mennie kellett Matolcsy jegybankjából a kutatási részleg vezetőjének

Azonnali hatállyal mennie kellett Matolcsy jegybankjából a kutatási részleg vezetőjének

Azonnali hatállyal távoznia kellett a jegybankból a kutatási részleg vezetőjének – értesült több forrásból a hvg.hu.

hvg.hu

Matolcsyék azt is korlátozhatnák, mekkora autóhitelt lehet felvenni

A gépkocsi vásárlásához igényelhető hitel mértékét is az MNB jövőre hatályos adósság előírásai szabályozzák, így a vonatkozó paragrafusok kikerülnek a kormány rendeletéből, amelyben egy kötöttség maradna, a hétéves maximális futamidő - derült ki a kormány honlapján megjelent tervezetből.

MTI

Londoni elemzők: Jövőre másfél százalékra olvadhat a magyar alapkamat

Jövőre várhatóan újrakezdi enyhítési ciklusát a Magyar Nemzeti Bank a lassuló növekedés és a negatív infláció miatt – jósolták kedden londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Matolcsyék ma megint döntenek a kamatról

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. Elemzők arra számítanak, hogy a jegybank nem változtat a jelenlegi 2,10 százalékos alapkamaton.

MTI

Öt hitelből egyet már 90 napja nem fizetnek a háztartások

Csökkent a háztartások hitelintézetekkel szemben fennálló tőketartozása az idei harmadik negyedévben - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján megjelent tájékoztatóból. A háztartási hitelek 19,4 százaléka volt 90 napon túli késedelemben szeptember végén.

MTI

Megbírságolta a jegybank a Raiffeisen Bankot

Összesen hatmillió forint bírság megfizetésére kötelezte az MNB a Raiffeisen Bankot az ügyfélszámlák vezetésével kapcsolatban feltárt szabálytalanságok miatt – derül ki a csütörtökön közzétett határozatból.

hvg.hu

LMP: a forintosítással ne az MNB járjon jól!

Az LMP módosító javaslatával arra köteleznék a jegybankot, hogy a devizát a beszerzési áron adja át a kereskedelmi bankoknak, amelyek ugyanezen az árfolyamon váltanák át a hiteleket.

MTI

Indulhat a Széchenyi Hitelszövetkezet ügyfeleinek kártalanítása

Hatályossá vált a jegybank határozata, amellyel visszavonta a Széchenyi István Hitelszövetkezet működési engedélyét. Ez megnyitja az utat a hitelszövetkezet végelszámolása vagy felszámolása, illetve a betétesek kártalanítása előtt – közölte hétfőn a jegybank.

MTI

Mit keresett Orbán Viktor zárás után a Zeneakadémián?

Pár hete bemutatták Orbán Viktornak és egy kisebb, kormányzati vezetőkből és üzletemberekből álló társaságnak azt az új típusú zongorát, aminek fejlesztését az MNB is támogatta.

hvg.hu
12383

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X