Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Matolcsyék feljelentést tettek Töröcskei volt bankja miatt

Feljelentést tett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ismeretlen tettesek ellen a korábban a Töröcskei István volt ÁKK-vezér érdekeltségébe tartozó Széchenyi Bank ügyében, mert a jegybank szerint a pénzintézetnél történtek bűncselekmények elkövetésének gyanúját vetik fel.

Ennyi volt, visszavonták a négy buda-cashes kisbank engedélyét

Visszavonta a jegybank a DRB bankcsoporthoz tartozó kisbankok tevékenységi engedélyét. A betétesek még e hónapban hozzájutnak megtakarításaikhoz, amelyet az Országos Betétbiztosítási Alap automatikusan fizet majd ki mintegy 30 millió forintig, és amelyhez az MNB elegendő forrást nyújt - közölte Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke. Akár e héten döntés születhet a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyének visszavonásáról is.

Visszavág az MNB, tudatlansággal vádolja az ellenzékieket

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint tudatlanságon és rosszhiszeműségen alapulnak, egyúttal a közvélemény megtévesztésére alkalmasak egyes ellenzéki politikusok kijelentései, amelyek a Buda-Cash Brókerház Zrt. és a DRB bankcsoport tevékenységére, a jegybanki kártalanításra, illetve a felügyeleti ellenőrzésekre vonatkoznak.

Matolcsyék lecsaptak két takarékra, milliós bírságokat szabtak ki

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) két takarékszövetkezetre együttesen 5,6 millió forint bírságot szabott ki pénzforgalmi jogszabálysértések miatt.

MTI

Faxot kapott az MNB-től a tőzsde, teljesítették a jegybank kérését

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója korlátozással ugyan, de visszaállította a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedési jogát a származékos szekcióban - jelentette be a BÉT.

MTI

Magyarázkodni kényszerült az MNB a Buda-Cash botránya miatt

Magyarázkodni kényszerült az MNB a Buda-Cash botránya miatt

A jegybank volt az a szervezet, amely az első alkalommal felszínre hozta a Buda-Cashnél történt visszaéléseket – közölte Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke. Azt mondta, az utolsó átfogó felügyeleti vizsgálat 2010 májusában zajlott le, különösebb elmarasztalás nélkül, a januári MNB-vizsgálat csak úgynevezett témavizsgálat volt, akkor csak az online kereskedelmi platformok működését vizsgálták.

MTI

A Buda-Cash kezelte a pénzét? Itt megtudhatja, mire számíthat

A Buda-Cash kezelte a pénzét? Itt megtudhatja, mire számíthat

A Buda-Cash körüli nehézségek nyomán felvetődött kérdésekre próbál választ adni a jegybank a honlapján. Kérdése van? Kattintson!

hvg.hu

Hatvanezres kifizetési korlát a Buda-Cash bankjainál

A DRB Bankcsoport fizetőképességi helyzete miatt az MNB mától 60 ezer forintra csökkentette a kifizethető betétek és más források összegét. A jegybank döntése során figyelembe vette, hogy az érintett betétesek legszélesebb köre – ha korlátozott összegben is – de hozzájuthasson betétjéhez. Az Országos Betétbiztosítási Alap 100 ezer euró, azaz mintegy 30 millió forint összegig kártalanítja a betéteseket, ha a bankcsoport fizetőképessége nem áll helyre néhány napon belül.

hvg.hu

Az MNB bankszünnapot rendelt el a DRB Bankcsoportnál

A felügyeleti biztosok kezdeményezésére az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa szerdára bankszünnapot rendelt el a DRB Bankcsoport valamennyi bankjánál: a BRB BUDA Regionális Banknál, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Banknál, a DDB Dél-Dunántúli Takarék Banknál és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál is.

MTI

Befektetési szolgáltatókat tiltottak be Matolcsyék

Jogosulatlan befektetési tevékenységet végző társaságok működését tiltotta meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

MTI

Nem várnak vágást Matolcsyéktól

A Reuters hírügynökség által a héten megkérdezett 17 szakértő mindegyike szerint 2,1 százalékon hagyja alapkamatát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jövő keddi kamatdöntő ülésén.

MTI
Hirdetés

Több tízezer vállalkozás nem fér hozzá bankszámlájához

Több tízezer vállalkozás nem fér hozzá bankszámlájához

Még mindig több tízezerre tehető azoknak a vállalkozások száma, amelyek nem nyilatkoztak tényleges tulajdonosukról, ezért január elseje óta még mindig zárolva van bankszámlájuk. Az egészségpénztárak és a nyugdíjkasszák tagjai között százezren jártak ugyanígy.

hvg.hu

Megállapodást kötött a GVH, az MNB és az NFH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) együttműködési megállapodást kötött a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény (Fttv.) következetes érvényesítéséért.

MTI

Matolcsyék a kockázatosabb kkv-kat is hitelezni kezdik

Matolcsyék a kockázatosabb kkv-kat is hitelezni kezdik

500 milliárd forintos kerettel jön az NHP+, amellyel a közepesen kockázatos kis- és közepes vállalatokat célozzák meg. Az MNB átvállalja a kockázatok egy részét. A konstrukció március 16-tól az év végéig lesz elérhető.

hvg.hu
Hirdetés

Matolcsyék számából kiderül, Orbán bukta az államadósság-háborút

Matolcsyék számából kiderül, Orbán bukta az államadósság-háborút

Több mint 1400 milliárd forinttal nőtt az állam adóssága 2014-ben, a jegybank tavaly év végi adatai szerint összesen több mint 24,5 ezermilliárd forinttal tartozik a magyar állam. Ez több mint háromnegyede, egészen pontosan 77,3 százaléka annak, amit tavaly megtermelt az ország. Ugyanezen a szinten voltunk 2013 végén is, nem teljesült a miniszterelnök célkitűzése, hogy minden évben csökkenjen az adósságunk.

MTI

Szép kis summát utalnak haza a külföldön dolgozó magyarok

A fizetési mérleg decemberi többlete 370 millió euróra csökkent az előző havi 607 millióról, de az uniós támogatások növekedése jóvoltából a folyó és a tőkemérleg együttes egyenlegéből számolt külfölddel szembeni finanszírozási képesség 1,139 milliárd euró többletet mutatott a novemberi 967 millió eurót követően – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn közölt legfrissebb adataiból. A külföldön dolgozók 190 millió eurót utaltak haza.

MTI

800 millióért keres értékbecslőket, átvilágítókat az MNB rossz bankja

A Mark Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt. uniós közbeszerzési pályázatokat írt ki ingatlanokkal kapcsolatos értékbecslési és pénzügyi átvilágítási feladatok elvégzésére.

MTI

Rogán szerint májustól a bankok "leróhatják régi bűneiket"

Rogán Antal szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felkészült a forintosítással és az elszámoltatással kapcsolatos törvényekből adódó feladatok végrehajtására.

MTI

Matolcsy emberei közül most senki sem lógott ki a sorból

A monetáris tanács legutóbbi, január 27-i ülésén a tanács összes jelenlévő tagja egyhangúan támogatta a jegybanki alapkamat tartását. A monetáris tanács megítélése szerint az MNB előrejelzési feltételeinek teljesülése mellett az inflációs cél elérése a jelenlegi laza monetáris kondíciók tartós fenntartásának irányába mutat - derül ki a tanács rövidített jegyzőkönyvéből, amelyet az MNB szerdán tett közzé a honlapján.

MTI

325 milliós bírságot szabtak ki Matolcsyék négy cégre

Engedély nélküli portfóliókezelés és nem bejelentett ügynöki tevékenység miatt összesen 325 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) négy cégre.

MTI
Hirdetés
12386

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X