Bejelentkezés  

Lefordította Matolcsyék mai bejelentését a Morgan Stanley

Hatásaikban a monetáris kondíciók további enyhítésének felelnek meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön ismertetett intézkedései – állapították meg londoni pénzügyi elemzők.

MTI

A bankokkal vetetnének állampapírt Matolcsyék

A bankokhoz fordul segítségért a jegybank, legalábbis olyan intézkedéscsomagot dolgozott ki, amivel az ország adósságát csökkentenék.

"Azt látom, hogy Matolcsy Györgynek elment a józan esze"

"Azt látom, hogy Matolcsy Györgynek elment a józan esze"

A jegybank feljelentette Róna Pétert, az MNB felügyelőbizottsági tagját, aki az LMP programtanácsának elnöke is, Schiffer András erre reagálva azt követeli Orbántól, hogy kötelezettségszegés címén haladéktalanul kezdeményezze Matolcsy György eltávolítását a jegybank éléről.

Orbánék a korábbi gazdaságpolitikát folytatják majd a Raiffeisen szerint

A Raiffeisen Bank elemzői szerint a gazdaságpolitikában a választásokat követően sem lesz jelentős irányváltás, de prioritás marad, hogy az államháztartás hiánya a GDP 3 százaléka alatt maradjon. Úgy gondolják, hogy áprilisban még jön egy 10 bázispontos kamatvágás, és elképzelhetőnek tartják, hogy ezután is következik még egy-két vágás.

"Miért akarja látni az MNB fura elnöke a számláinkat?"

"Miért akarja látni az MNB fura elnöke a számláinkat?"

Az MSZP szerint Matolcsy György jegybankelnöknek magyarázatot kell adnia arra, miért vásárolja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az átutalásokat bonyolító GIRO Zrt.-t, "miért akar turkálni a cégek és az állampolgárok átutalásai között".

Feljelentést tett az MNB a Róna-interjú és az Index cikke miatt

Feljelentést tett az MNB a Róna-interjú és az Index cikke miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) büntetőfeljelentést tett Róna Péternek, a jegybank felügyelő bizottsági tagjának az ATV műsorában tett kijelentései miatt.

És akkor bevezetik a felcsúti aranytallért

És akkor bevezetik a felcsúti aranytallért

Nevet váltó Apród, dráguló csoki és kávé, Matolcsyn port elverő újságcikk, fulladozó közmunkaprogram, a Krímből kivonuló OTP. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

Az ön cége hitelképes?

Az ön cége hitelképes?

Ha egy vállalkozás hitelt szeretne felvenni, akkor hitelképesnek kell lennie. De mit jelent a hitelképesség, és ezt hogyan bírálják el a bankok? Mi már tudjuk. Kulisszatitkok a banktól.

hvg.hu

Matolcsyék feljelentést tesznek egy Index-cikk miatt

A Magyar Nemzeti Bank büntetőfeljelentést tesz az Index által szerdán megjelentetett Barátoknak osztja a pénzt az MNB ellenőrizetlenül című cikk "hamis, a közbizalom megrendítésére alkalmas" állításai miatt - közölte a jegybank.

MTI

Index: számolatlanul szórják a pénzt Matolcsyék a barátoknak

Összesen százmilliárd forintnál is többet költ az új MNB ingatlanokra, Guarneri-hegedűre és Bruegel-festményre, vagy éppen a Design Terminál és a Zeneművészeti Egyetem támogatására. Egy 50+40 milliárdos tételről úgy döntöttek, hogy az arról szóló határozatokat nem verték nagy dobra – írja az Index.

hvg.hu

Levágja az MNB a nyugdíjbiztosítások költségét

Túl magasak a nyugdíjbiztosítások költségmutatói, ezért a jegybank hamarosan ajánlást tesz közzé, amelyben tudatja, hogy mekkora költségmutatót tart indokoltnak – írja a Magyar Nemzet.

hvg.hu

MNB: egy kisvállalkozás átlagosan 60 milliós hitelt vett fel

MNB: egy kisvállalkozás átlagosan 60 milliós hitelt vett fel

A hitelprogram első körében szerződők többsége mikrovállalkozás.

hvg.hu

Bekavartak a repjegyárak, de nem fognak ki az MNB-n

Változatlanul mérsékelt inflációs környezetre utalnak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) inflációs alapmutatói, amelyek márciusban alig változtak az előző hónaphoz képest – közölte a jegybank. A három inflációs alapmutató közül kettő csökkent, egy pedig változatlan maradt márciusban az előző havihoz képest. A repülőjegyárak rendkívül erős ingadozása megnehezítette az inflációs tendenciák megítélését a nem tartós iparcikkek körében – tették hozzá.

MTI

Vitte a pénzt a PSZÁF beolvasztása az MNB szerint

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavalyi működési költsége 14,3 milliárd forintot ért el, ami az előző évinél mintegy 23 százalékkal magasabb volt. A költségek növekedése a PSZÁF-fal való összevonás következménye, döntően a személyi létszám bővítéséből fakadt - olvasható a jegybank felügyelőbizottságának jelentésében.

MTI

800 milliárd forint hitelt szórtak ki Matolcsyék

800 milliárd forint hitelt szórtak ki Matolcsyék

A növekedési hitelprogram két szakaszában eddig közel 800 milliárd forint hitelt helyezett ki a Magyar Nemzeti Bank. Az összeg eléri a teljes kis- és középvállalkozói hitelállomány 20 százalékát.

MTI

Kétéves csúcsra ugrott a jegybanki devizatartalék

Márciusban 2,409 milliárd euróval 36,197 milliárdra nőtt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizatartaléka azt követően, hogy az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hárommilliárd dollárért bocsátott ki öt- és tízéves államkötvényt a hónap során.

MTI

Megbírságoltak három bankot, csak a K&H 15 milliót fizethet

Összesen 18 millió forintra bírságolt meg három hazai bankot a pénzügyi felügyeleti feladatokat is ellátó Magyar Nemzeti Bank (MNB) a törvénysértő panaszkezelési gyakorlatuk miatt.

hvg.hu

A 11 legnagyobb bank már kijátszotta a tranzakciós illetéket

Ez a konklúziója az MNB Szemlében megjelent tanulmánynak, amely a 11 legnagyobb pénzforgalmú pénzintézet kondíciós listáit vetette össze a tranzakciós illeték bevezetése és megemelése előtti, illetve utáni időszakban.

hvg.hu

Olcsóbbak lettek a lakáshitelek

Drágábbak lettek a személyi hitelek, de csökkent a lakáshitelek kamata - közölte a jegybank.

MTI

Kisebb teher maradt a háztartásokon februárban

A tranzakciók alapján nettó hiteltörlesztők voltak a magyar háztartások idén februárban a szezonálisan igazított adatok szerint, míg betéteik állománya nőtt. A nem pénzügyi vállalatok nettó hitelfelvevők voltak és betéteik állományát is növelték – közölte a jegybank hétfőn.

MTI
12375

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X