Portfolio: Újabb lyukat gyaníthat az MNB egy másik Quaestor-cégnél

A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-nél zajló eljárás során "többszázas ügyfélkör és mintegy tízmilliárd Ft-os érték került az MNB látókörébe" – közölte a jegybank a Portfolio kérdésére. A portál felidézte, ez az a Quaestor-cég, amellyel szintén kötöttek kötvényvásárlási szerződést az ügyfelek, pedig a társaságnak nem volt kötvényforgalmazására vonatkozó felügyeleti engedélye vagy regisztrációja.

hvg.hu

Megszólalt a jegybank Matolcsyék vagyonnyilatkozatai miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetőinek vagyonnyilatkozatai minden esetben összhangban vannak valós vagyoni és jövedelmi viszonyaikkal, és valótlanok a közhasznú célokra fordított tiszteletdíjakkal kapcsolatban megjelent sajtóinformációk – közölte a jegybank.

MTI

Matolcsy ellen újabb párt indítana eljárást a vagyonnyilatkozata miatt

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) Matolcsy György jegybankelnök és Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke ellen.

MTI

Matolcsynak gondja akadhat az adóhivatallal

Matolcsynak gondja akadhat az adóhivatallal

A jegybankelnök is, alelnöke is abszurd magyarázattal állt elő arról, miért nem írták be a milliós pluszbevételeiket a vagyonnyilatkozatukba – írta meg a Magyar Narancs.

hvg.hu

MNB: néhány milliárdos lehet a kár a Kun-Mediátor ügyben

MNB: néhány milliárdos lehet a kár a Kun-Mediátor ügyben

Jogosulatlan betétgyűjtésnek minősülhet a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. tevékenysége, a kár néhány milliárd forint lehet a jegybanki vizsgálat jelen állása szerint.

MTI

Matolcsyék tanácsokat adnak a kamu brókercégek felismeréséhez

Megtakarítási tájékoztatót tett közzé honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amelynek táblázata tartalmazza a Magyarországon befektetési szolgáltatás nyújtására jogosult intézmények nevét.

MTI

Matolcsyék kiosztottak egy kokit a Rum és Vidéke takaréknak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3,1 millió forintra bírságolta a Rum és Vidéke Takarékszövetkezetet, mert a felügyelet szerint évek óta fogyasztókat is védő szabályokat sértett, többségében a hitelintézet számlavezető rendszerén, folyamatain vagy pénzforgalmi szolgáltatási keretszerződésén keresztül.

MTI

Az MNB elindította a Hungária Értékpapír felszámolását

Az MNB elindította a Hungária Értékpapír felszámolását

A jegybank április 20-án visszavonta a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte a társaság felszámolását – közölte a Magyar Nemzeti Bank hétfőn.

MTI

Van, ahol egy kifliért nem lehet kártyával fizetni, ez szabályos?

Van, ahol egy kifliért nem lehet kártyával fizetni, ez szabályos?

Előfordulhat, hogy egy-egy boltban csak elvben lehet kártyával fizetni, ezt a lehetőséget ugyanis értékhatárhoz kötik. Megtehetik ezt?

hvg.hu

Elemzők: 1,80 százalékra olvadhat kedden a magyar alapkamat

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a mostani 1,95 százalékos szintről újabb 15 bázisponttal, 1,80 százalékra csökkentheti a jegybanki alapkamatot kedden – vélik az ING és a K&H vezető elemzői.

MTI

Matolcsyék bejelentésére várnak sokan jövő héten

A monetáris tanács kamatdöntő ülése lesz a jövő hét kiemelt eseménye a pénzpiacok számára, emellett csak néhány, nem piacmozgató hatású adat szerepel a hazai makronaptárban.

MTI
Hirdetés

Brókerbotrány: Az MSZP szerint a pénzügyi felügyeletet is vizsgálni kell

Az MSZP szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése is igazolja azt a kritikát, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti tevékenysége nem volt megfelelő, ezért a szocialisták szerint vizsgálni kell a pénzügyi felügyeletet a brókerbotrány miatt. A Fidesz szerint a gyenge pénzügyi felügyeletet a szocialisták akarták megtartani.

MTI

Londonban azt várják, hogy Matolcsyék csökkentik a kamatot

Londoni pénzügyi elemzők egyöntetű várakozása szerint a jövő héten minden bizonnyal folytatódik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) márciusban újraindított monetáris enyhítési ciklusa.

MTI

Központi forintosítás jöhet az autóhiteleknél

Sok bank már tömegesen forintosítja az autóhiteleket, de még nem minden bank kapcsolódott be, így lehet, hogy központi forintosítás jön – közölte az MNB egyik igazgatója.

MTI
Hirdetés

Reuters: kamatot csökkent az MNB

A jövő héten kamatot csökkent a Magyar Nemzeti Bank a Reuters hírügynökség által megkérdezett 21 szakértő szerint.

MTI

Szeptembertől tovább gyorsulnak az átutalások

Szeptembertől tovább gyorsulnak az átutalások

Szeptemberben megint tovább gyorsít a banki átutalások rendszerén az MNB.

hvg.hu

Brókerbotrány: a jegybank szerint Matolcsyt nem terheli felelősség

Brókerbotrány: a jegybank szerint Matolcsyt nem terheli felelősség

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint nem terheli politikai és jogi felelősség Matolcsy György jegybankelnököt a brókerbotránnyal kapcsolatban.

MTI

800 ezerre bírságolták a BTelt Matolcsyék

800 ezerre bírságolták a BTelt Matolcsyék

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti hatáskörében eljárva, 800 ezer forintra bírságolta a Business Telecom Távközlési (BTel) Nyrt.-t, mivel az késve tájékoztatta a kötvényeseit arról, hogy nem tud fizetni - a határozat csütörtökön jelent meg a jegybank honlapján.

MTI

Matolcsyék bevetnék a csodafegyvert az ingatlanpiacon is

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiterjesztené a növekedési hitelprogramot az új lakóparkok finanszírozására is, hogy így lendítse fel a lakáseladásokat.

hvg.hu

Matolcsyék bankalapítási hullámot indíthatnak el

Kötelezővé tenné a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzintézetek számára, hogy a hitelállományuk 15 százalékának megfelelő értékben jelzálogleveleket bocsássanak ki – írta a Magyar Nemzet. A lap szerint ez bankalapítási hullámot indíthat el.

Hirdetés
12388

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X