Amióta tranzakciós illeték van, félmillió bankszámla szűnt meg

Amióta tranzakciós illeték van, félmillió bankszámla szűnt meg

A csökkenés folyamatos, az idei első negyedévben sem állt meg.

Róna Pétert küldené Matolcsyhoz az LMP

Az LMP Róna Pétert jelöli az Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságába, hogy elősegíthetse a jegybank "valódi kontrollját". A Jobbik Nyikos Lászlót jelöli.

Londonban úgy látják, Matolcsyék befejezik az enyhítési ciklust

Londoni pénzügyi elemzők szerint lekerülhet a napirendről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamatának további csökkentése, ha a görögországi fejlemények miatt érdemben romlik a piaci kockázati megítélés.

És akkor Lázár János a cigisdoboz után nyúl

És akkor Lázár János a cigisdoboz után nyúl

Csehül áll az atomerőmű-bővítési sztori, nagyot ment a kormány az újabb dohánymutyiban, egységes lesz a cigisdobozok csomagolása, emelik a minimálbért, tovább nő a kötelező, és még sok érdekesség. Ja, Görögország még mindig nem robbantotta le magát Európáról. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója, tippekkel.

hvg.hu

Matolcsyék már sokkal kevesebb beruházásra számítanak idén

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentősen csökkentette a beruházásokra vonatkozó előrejelzését: a márciusi prognózisban ez évre még 5,2 százalékos bővüléssel számoltak, a júniusi, aktuális előrejelzés már csupán 2,2 százalékos idei bővülést vetít előre, jövőre pedig az uniós források visszaesésével párhuzamosan 2,1 százalékos csökkenéssel számolnak a beruházásokban.

MTI

Visszavonta az MNB a felügyeleti biztost a Széchenyi Lízing Zrt.-től

Visszavonta az MNB a felügyeleti biztost a Széchenyi Lízing Zrt.-től, mert a pénzügyi intézmény tőkehelyzete megfelel a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, refinanszírozása is megoldódott, így eleget tud tenni szerződéses és jogszabályi kötelezettségeinek.

MTI

A görög válság lerövidítheti az MNB enyhítési ciklusát

Londoni pénzügyi elemzők szerint a görögországi válság átgyűrűző kockázati hatásai lerövidíthetik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris enyhítési ciklusát.

MTI

Matolcsy levélben reklamált a The Economist főszerkesztőjénél

Matolcsy levélben reklamált a The Economist főszerkesztőjénél

Levelet írt Matolcsy György a The Economist című brit lap főszerkesztőjének. A Magyar Nemzeti Bank elnöke kifogásolja ugyanis, hogy a kedvezővé vált magyar makrogazdasági mutatókat a korábbiakkal ellentétben a lap már nem teszi közzé – olvasható a Napi Gazdaság hétfői számában.

Újabb MNB-kamatcsökkentés jöhet

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntő ülése lesz a befektetői figyelem középpontjában a jövő héten, emellett néhány, nem piacmozgató hatású hazai statisztikai adat is megjelenik.

MTI

Közösen befektető MNB-alapítványok

Közösen befektető MNB-alapítványok

Több mint egy milliárd forintos alaptőkével közös céget hozott létre az MNB által unortodox tanok terjesztésére létrehozott fél tucat Pallas Athéné-alapítvány - írja az e heti HVG.

HVG

Matolcsyék most tudnának igazán nagy meglepetést okozni

A jövő héten kamatot csökkent a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Reuters hírügynökség által megkérdezett 20 szakértő mindegyike szerint.

MTI
Hirdetés

Forintosítás: Újra ki kell küldenie az elszámolásokat egy pénzintézetnek

A Pesti Hitel Zrt. húsz munkanapon belül ismételten köteles kiküldeni ügyfeleinek a banki elszámolással és forintosítással kapcsolatos dokumentumokat, mert a pénzügyi vállalkozás korábban jogsértően számolt el mintegy másfél ezer fogyasztójával - közölte kedden a Magyar Nemzeti Bank.

MTI

Forster Központ: jogszabályok védik a magyarországi kiállításokra behozott műtárgyakat

Forster Központ: jogszabályok védik a magyarországi kiállításokra behozott műtárgyakat

A Forster Központ szerint a védetté nyilvánítás csak meghatározott mértékű korlátozást jelent, ilyen például a végleges kiviteli tilalom, a restaurálás előzetes engedélyeztetése, a bejelentési kötelezettség. Az országba visszaviteli kötelezettséggel behozott képet nem lehet védetté nyilvánítani.

MNB: "Nem folytatunk bújtatott monetáris finanszírozást"

MNB: "Nem folytatunk bújtatott monetáris finanszírozást"

Az MNB visszautasítja, hogy az általa alapított alapítványok állampapír-vásárlásain keresztül bújtatott monetáris finanszírozást folytatna.

Hirdetés

Újra megbírságoltak egy késlekedő bankot, most 49 millióra

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 48,8 millió forint ismételt bírsággal sújtotta Banif Plus Bankot az elszámolási határidőre vonatkozó törvényi előírás megsértése miatt, mert a bank a korábbi jegybanki kötelezés ellenére sem küldött ki május végéig több tízezer elszámolási értesítőt – közölte a jegybank pénteken.

MTI

Majdnem 2 milliót keres Matolcsy kastélyüzemeltetője

Majdnem 2 milliót keres Matolcsy kastélyüzemeltetője

Csaknem havi két millió forintért felügyeli a jegybank kastélyát az MNB erre létrehozott cégének vezetője – tudta meg az RTL Híradó. Müller Dániel András felesége is jegybankban dolgozik, a kommunikációs osztályon. Matolcsy György jegybankelnök idén az infláción felüli béremelést irányzott elő a dolgozóknak.

hvg.hu

Pákh Imre: Elég gusztustalanul figyelmeztettek

Pákh Imre: Elég gusztustalanul figyelmeztettek

Az Amerikában élő magyar műgyűjtő bízik abban, hogy meg tud állapodni a jegybankkal Munkácsy Mihály Golgota című festményének eladásáról, noha a kormány legutóbbi lépését, amivel védelem alá helyezi a képet, bunkósbothoz hasonlítja. De van B-terve is a tulajdonosnak: perre megy. Interjú Pákh Imrével.

BI

Az MNB-ből érkezik az MKB új vezére?

Az MNB-ből érkezik az MKB új vezére?

A legújabb verzió szerint a jegybank egyik jelenlegi alelnöke, Balog Ádám áll a legközelebb az MKB Bank vezérigazgatói székéhez. A Figyelő bankon belüli forrása szerint azonban nem sok jel utal arra, hogy december előtt új vezért neveznének ki.

hvg.hu

Az MNB szerint nem sok Polt feleségének havi 5 milliós fizetése

Az MNB szerint nem sok Polt feleségének havi 5 milliós fizetése

A Magyar Nemzeti Bank közleményben reagált azokra a megjelent hírekre, miszerint a legfőbb ügyész felesége havi bruttó közel 5 millió forintért dolgozik a jegybanknak. Mint írták, szerintük az igazgatók a bankszektorban szokásos fizetéseket kapnak, Matolcsy és az alelnökök pedig még kevesebbet is, mint mások.

MTI

Nagyon megégetheti magát az új netes piramisjátékokkal

Nagyon megégetheti magát az új netes piramisjátékokkal

Az MNB felhívja a fogyasztók figyelmét az interneten szerveződő, fizetésre használható virtuális eszközök népszerűségét kihasználó piramisjátékok térnyerésére. Az ezen eszközökkel való kereskedést, illetve a szervező intézményeket a jegybank nem felügyeli, a szervező fizetésképtelensége esetén a hazai garanciaalapok kártalanítása nem terjed ki azokra.

hvg.hu
Hirdetés
12391

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X