Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Nem lesz téma Matolcsy a költségvetési bizottságban

Nem vette napirendjére a költségvetési bizottság a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottsága éves munkájáról és a jegybank közpénzből megvalósított befektetéseinek államháztartásra és államadósságra gyakorolt hatásairól szóló javaslatokat.

Az MNB készen áll a forintosításra

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) készen áll arra, hogy devizatartalékának bizonyos részét a devizahitelek forintosítására fordítsa.

MTI

A kulturális bizottság elé citálná Matolcsyt az LMP

Az LMP azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlési kulturális bizottsága, mint oktatásért is felelős testület hallgassa meg Matolcsy György, MNB-elnököt "a jegybanki törvényből nem levezethető költekezése" miatt.

MTI

Illegális ügynöki tevékenység miatt bírságolt a jegybank

Összesen 56 millió forint piacfelügyeleti bírságot kapott a jegybanktól a Meritum Hungary Zrt., mert az indoklás szerint „engedély nélküli pénzkölcsönnyújtási és bejelentés nélküli pénzügyi szolgáltatás közvetítésére irányuló függő ügynöki tevékenységet végzett”. A társaságnak megtiltották, hogy folytassa a jogsértő tevékenységet – közölte az MNB szerdán.

MTI

309 millió euróval nőttek a jegybanki devizatartalékok

Két hónap csökkenés után augusztusban 309 millió euróval nőttek az ország devizatartalékai és elérték a 35,534 milliárd eurót - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn közölt legfrissebb adataiból.

MTI

Az MNB unortodox monetáris politikája

Az MNB unortodox monetáris politikája

Amit a jog kifejezetten nem tilt, azt szabad – ennek szellemében üzletel a Magyar Nemzeti Bank nyereségvágyból ingatlanokkal, juttat vagyont alapítványainak bankópréssel, s vetet velük részvényeket és állampapírokat.

Nagyon meghallgatná Matolcsyt az LMP

Nagyon meghallgatná Matolcsyt az LMP

Az LMP immár a jegybankelnök gazdasági bizottsági meghallgatását kezdeményezi a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elmúlt időszakban ismertté vált költései miatt.

Matolcsyék a Btk szigorítását kérhetik a kamu cégek miatt

A jogosulatlan pénzügyi tevékenységet végzők erőteljesebb büntetőjogi felelősségre vonása érdekében a jegybank megfontolja büntető törvénykönyv (Btk) szigorításának kezdeményezését - közölte a civil pénzügyi fogyasztóvédelmi szervezetekkel való egyeztetés után a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán.

MTI

A Fidesz inkább el se megy Matolcsy meghallgatására

A Fidesz inkább el se megy Matolcsy meghallgatására

A Fidesz szerint a költségvetési bizottság MSZP-s elnöke túllépte hatáskörét és előzetes egyeztetés nélkül, törvénytelenül hívta össze a költségvetési bizottságot, hogy megtárgyalják Matolcsy György jegybankelnök közelmúltban nyilvánossá vált költekezéseit. A Fidesz nem megy el az ülésre, de szerintük Matolcsy György amúgy is csak a gazdasági bizottságnak tartozik beszámolási kötelezettséggel.

hvg.hu

Matolcsyék költekezése miatt összehívják hétfőre a költségvetési bizottságot

Matolcsyék költekezése miatt összehívják hétfőre a költségvetési bizottságot

Múlt héten írta meg a HVG hetilap, hogy a jegybank több mint kétszázmilliárd forintot adott saját alapítványainak közgazdászképzés céljára, mintegy félmilliárd forintért megvásárolta a tiszaroffi kastélyszállót, valamint több milliárd forintért a budapesti Eiffel Palace-t. Emiatt az MSZP, az LMP és az Együtt-PM kezdeményezésére összehívták a parlament költségvetési bizottságát.

MTI

Korlátozná Matolcsyék pénzköltési lehetőségeit az LMP

Az LMP sürgeti, hogy újra állítsák fel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavasszal megszűnt felügyelőbizottságát (fb) és emellett törvénymódosító javaslattal is korlátozná a jegybank költéseit - közölte Schmuck Erzsébet parlamenti képviselő és Róna Péter, az Ökopolisz Alapítvány társelnöke, korábbi MNB fb-tag.

MTI

Videó: "Szent István nem változik" – bemutatták az új tízezrest

Videó: "Szent István nem változik" – bemutatták az új tízezrest

Olcsóbb lesz a forint – legalábbis az MNB reményei szerint az új sorozatú bankjegyek fajlagosan kevesebbe fognak kerülni. Új hologramok, új háttér, de a történelmi személyek és a szakrális erő nem változik. Videónk.

hvg.hu

MSZP: Matolcsynak mennie kell

Kontroll nélkül szórja a pénzt Matolcsy György az MSZP szerint, ezért a párt eltávolíttatná a jegybankelnököt.

MTI

Több mint egymilliárdra büntetett egy álbrókercéget az MNB

A befektetők megtévesztése miatt megbírságolta az MNB a Fortress Holdingot és egy természetes személyt.

Matolcsy védi a közel félmilliárdos kastélyszálló megvételét

A jegybank munkatársai szorgalmukkal hozzájárulnak a jegybank egyre növekvő társadalmi elismertségéhez – például ezért is érdemlik meg, hogy az MNB csaknem félmilliárd forintért vett egy kastélyszállót nekik, ahol pihenhetnek és tanulhatnak. Matolcsy György jegybankelnök ezzel érvel a kastélyvásárlás mellett.

hvg.hu

Nekik Akarattya a Riviéra: Hogy lehet Matolcsy felesége polgármester?

Nekik Akarattya a Riviéra: Hogy lehet Matolcsy felesége polgármester?

Saját falut alapított feleségének Matolcsy György jegybankelnök, hogy az asszonynak legyen hol polgármesterkednie – kaján olvasatban így fest Balatonakarattya és Balatonkenese két évvel ezelőtt megszavazott, az őszi önkormányzati választásoktól hatályos szétválása, amely komoly vitákat okoz a két település vezetése, lakosai és nyaralótulajdonosai körében.

Matolcsyné falujáról ír a HVG

Matolcsyné falujáról ír a HVG

Balatonakarattya nemcsak az önállóságot kapja meg, de Matolcsy Gyöngyi – a jegybankelnök felesége – révén befolyásos polgármestere is lehet – írja friss számában a HVG.

HVG

200 milliárd megy el csendben az MNB-alapítványokra

200 milliárd megy el csendben az MNB-alapítványokra

Kétszázmilliárd forintot, a teljes magyar felsőoktatás éves állami támogatásának másfélszeresét juttatta saját alapítványainak a Magyar Nemzeti Bank – derül ki a HVG címlapsztorijából, ami végigveszi, kik lehetnek az oktatási célokkal magyarázott gigantikus vagyonátadás nyertesei.

HVG

Feljelentést tesz az Együtt-PM az Eiffel Palace megvétele miatt

Az Együtt-PM szövetség feljelentést tesz az Eiffel Palace irodaház megvásárlása ügyében, ugyanis szerintük felveti a hanyag vagy hűtlen kezelés gyanúját, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a piaci árnál drágábban, 18 milliárd forintért vásárolta meg az ingatlant - közölte Pápa Levente, az ellenzéki szervezet gazdaságpolitikusa keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

Nem nyúltak hozzá itthon az alapkamathoz

2,1 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot a monetáris tanács kedden. A döntés megfelel az elemzői várakozásoknak és összhangban van a jegybank korábbi kommunikációjával.

MTI
12380

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X