Remifemin Plus

„Sosem késő boldognak lenni” – Amit csak az ötven feletti nők tudnak

A címbéli idézet az isteni Jane Fondától származik, aki ma, 79 évesen is fantasztikusan néz ki. Vajon mi lehet a titka? Többek között a bölcsesség, ahogy a korát kezeli, és látja annak szépségeit. Ám nem csak ő, Coco Chanel, a Vaslady és Monica Bellucci is megajándékozott bennünket jó pár örökérvényű idézettel, melyek erősen megkérdőjelezik a fiatal nők egyeduralkodó kultuszát.

MTI / hvg.hu Plázs

Mesés vagyont fizettek Thatcher piros irattartójáért

Jóval a kikiáltási ár felett keltek el Margaret Thatcher emléktárgyai, köztük az esküvői ruhája a Christie's keddi londoni árverésén. A néhai brit kormányfő piros miniszterelnöki irattartója például a becsült 3-5 ezer font helyett végül 242 500 fontért, vagyis átszámítva több mint 105 millió forintért talált vevőre.

hvg.hu Plázs

Aki ügyes, akár Margaret Thatcher retiküljét is ajándékozhatja karácsonyra – fotók

Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnök személyes tárgyaira, köztük ruháira, retiküljeire és kézirataira licitálhatnak az érdeklődők a Christie's aukciósház decemberi árverésein. Az aukciósház keddi közölte, hogy 150 tárgy december 15-én, egy londoni aukción, további 200 holmi pedig december 3-a és 16-a között kerül kalapács alá egy online árverésen.

MTI Világ

Thatcher szobrot kap a Falkland-szigeteken

Az 1982-es Falkland-szigeteki brit-argentin háború idején Thatcher volt a brit kormányfő. Cameron a szigeteknek írt karácsonyi üdvözletében azt írta, a tervezett bronz mellszobor méltó módja annak, hogy megemlékezzenek a tavaly elhunyt politikusról, aki fontos szerepet játszott a szigeteket megszálló argentin csapatok legyőzésében.

MTI Világ

Gorbacsov egyszer csak betoppant Thatcherhez

Brit levéltári iratokból most derült ki, hogy Mihail Gorbacsov 1984-ben egy alkalommal váratlanul felkereste a londoni kormányfői rezidenciát. Akkor még nem volt pártfőtitkár, és pechjére Thatcher asszony épp Hongkongban volt. A brit kormányfő később igencsak megkedvelte őt.

hvg.hu Világ

Orbánt emlegetik Thatcher utódjaként

Magyarország a többi európai nemzet harcát vívja a brüsszeli "jakobinus konvenció" ellen, és szégyen, hogy Európa országai nem sorakoznak fel mellette – írta a Napi Gazdaság szerint a Scotland on Sunday című lapban Gerald Warner konzervatív újságíró. Szerinte az euroszkeptikusok élén Margaret Thatcher helyét Orbán Viktor foglalta el.

hvg.hu Világ

Hátat fordítanak Thatcher koporsójának a tüntetők

Hátat fordítanak majd a Margaret Thatcher volt brit kormányfő koporsóját a Szent Pál-székesegyházhoz kísérő temetési menetnek Londonban azok a tüntetők, akik ellenezték a Vaslady egykori politikáját, illetve azt is, hogy temetését állami pénzből fedezzék.

hvg.hu Világ

Utolsó útjára indult a Vaslady – percről percre

Szerdán búcsúztatták a múlt hétfőn elhunyt Margaret Thatchert Londonban. A szertartást a londoni Szent Pál-székesegyházban, az anglikán világunió első számú nagy-britanniai templomában tartották. Margaret Thatcher 1979 és 1990 között volt Nagy-Britannia miniszterelnöke. 87 évesen hunyt el. Búcsúztatására több ezer vendéget hívtak. Ha a brit fővárosban jár, küldjön egy képet a temetésről, gyászolókról vagy tiltakozókról az [email protected] címre!

MTI / hvg.hu Világ

Orbán találkozhat ma Barrosóval, de nem az EP-vitán

Több ezer meghívott brit és külföldi közéleti személyiség jelenlétében vesznek végső búcsút szerdán Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnöktől. A temetésen jelen lesz Orbán Viktor és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is.

MTI Világ

Holnap temetik Thatchert, itt a menetrend

Brit politikustól az utóbbi csaknem fél évszázadban nem vettek végső búcsút olyan nagyszabású gyászszertartáson, mint amilyennel a 87 évesen elhunyt Margaret Thatcher fognak szerdán Londonban. A szertartás központi helyszíne a londoni Szent Pál-székesegyház, ahol ott lesz II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg is.

hvg.hu Világ

Orbánt kinézik Thatcher temetéséről

Sokak szerint Orbán Viktornak nem lenne szabad képviselnie az országát a volt brit kormányfő, Margaret Thatcher szerdai temetésén – írja a Guardian című brit lapban megjelent véleményében Szirtes György Nagy-Britanniában élő publicista.

MTI Világ

Lemondott egy Thatcher halálán örvendező rendőr

Lemondásra kényszerült egy brit rendőr, miután kiderült, hogy Twitter-üzeneteiben örömét fejezte ki Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök halála kapcsán - jelentette be a Scotland Yard pénteken.

MTI Világ

Őket hívták meg Thatcher gyászszertartására

Kétezernél is több hivatalos meghívót küldött ki a brit kormány Margaret Thatcher néhai miniszterelnök jövő heti gyászszertartására - közölte csütörtökön a Downing Street. A meghívottak között van az összes még élő volt amerikai elnök.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk