Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Thatcher szobrot kap a Falkland-szigeteken

Az 1982-es Falkland-szigeteki brit-argentin háború idején Thatcher volt a brit kormányfő. Cameron a szigeteknek írt karácsonyi üdvözletében azt írta, a tervezett bronz mellszobor méltó módja annak, hogy megemlékezzenek a tavaly elhunyt politikusról, aki fontos szerepet játszott a szigeteket megszálló argentin csapatok legyőzésében.

MTI

Gorbacsov egyszer csak betoppant Thatcherhez

Gorbacsov egyszer csak betoppant Thatcherhez

Brit levéltári iratokból most derült ki, hogy Mihail Gorbacsov 1984-ben egy alkalommal váratlanul felkereste a londoni kormányfői rezidenciát. Akkor még nem volt pártfőtitkár, és pechjére Thatcher asszony épp Hongkongban volt. A brit kormányfő később igencsak megkedvelte őt.

MTI

Mi a közös Margaret Thatcherben és Angela Merkelben?

Mi a közös Margaret Thatcherben és Angela Merkelben?

Meglehetősen sok a hasonlóság, ugyanakkor a különbség is Angela Merkel és a Vaslady között - derül ki a Guardian összehasonlításából.

hvg.hu

Véget vetnének a brit képviselők lábfétisének

Nem dörzsölhetik meg többé a jó szerencse reményében Margaret Thatcher szobrának lábát a brit törvényhozók.

MTI

Orbánt emlegetik Thatcher utódjaként

Magyarország a többi európai nemzet harcát vívja a brüsszeli "jakobinus konvenció" ellen, és szégyen, hogy Európa országai nem sorakoznak fel mellette – írta a Napi Gazdaság szerint a Scotland on Sunday című lapban Gerald Warner konzervatív újságíró. Szerinte az euroszkeptikusok élén Margaret Thatcher helyét Orbán Viktor foglalta el.

hvg.hu

Mindenkinek Thatcher trükkös táskája kell

Mindenkinek Thatcher trükkös táskája kell

A Launer-modellből most az a menő, amivel Thatcher csapkodta az asztalt.

hvg.hu

Hátat fordítanak Thatcher koporsójának a tüntetők

Hátat fordítanak majd a Margaret Thatcher volt brit kormányfő koporsóját a Szent Pál-székesegyházhoz kísérő temetési menetnek Londonban azok a tüntetők, akik ellenezték a Vaslady egykori politikáját, illetve azt is, hogy temetését állami pénzből fedezzék.

hvg.hu

Utolsó útjára indult a Vaslady – percről percre

Szerdán búcsúztatták a múlt hétfőn elhunyt Margaret Thatchert Londonban. A szertartást a londoni Szent Pál-székesegyházban, az anglikán világunió első számú nagy-britanniai templomában tartották. Margaret Thatcher 1979 és 1990 között volt Nagy-Britannia miniszterelnöke. 87 évesen hunyt el. Búcsúztatására több ezer vendéget hívtak. Ha a brit fővárosban jár, küldjön egy képet a temetésről, gyászolókról vagy tiltakozókról az ugyelet@hvg.hu címre!

hvg.hu

Orbán találkozhat ma Barrosóval, de nem az EP-vitán

Több ezer meghívott brit és külföldi közéleti személyiség jelenlétében vesznek végső búcsút szerdán Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnöktől. A temetésen jelen lesz Orbán Viktor és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is.

Holnap temetik Thatchert, itt a menetrend

Brit politikustól az utóbbi csaknem fél évszázadban nem vettek végső búcsút olyan nagyszabású gyászszertartáson, mint amilyennel a 87 évesen elhunyt Margaret Thatcher fognak szerdán Londonban. A szertartás központi helyszíne a londoni Szent Pál-székesegyház, ahol ott lesz II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg is.

MTI

Orbánt kinézik Thatcher temetéséről

Sokak szerint Orbán Viktornak nem lenne szabad képviselnie az országát a volt brit kormányfő, Margaret Thatcher szerdai temetésén – írja a Guardian című brit lapban megjelent véleményében Szirtes György Nagy-Britanniában élő publicista.

hvg.hu
Hirdetés

Elpróbálták Thatcher temetését

Megtartották hétfő hajnalban Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnök szerdai temetési szertartásának "főpróbáját".

MTI

Ezt vette Margaret Thatcher a Fővám téri csarnokban

Margaret Thatcher élete során kétszer is járt Magyarországon. A Bors megtalálta egykori tolmácsát és zöldségesét is.

hvg.hu

Lemondott egy Thatcher halálán örvendező rendőr

Lemondásra kényszerült egy brit rendőr, miután kiderült, hogy Twitter-üzeneteiben örömét fejezte ki Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök halála kapcsán - jelentette be a Scotland Yard pénteken.

MTI
Hirdetés

Őket hívták meg Thatcher gyászszertartására

Kétezernél is több hivatalos meghívót küldött ki a brit kormány Margaret Thatcher néhai miniszterelnök jövő heti gyászszertartására - közölte csütörtökön a Downing Street. A meghívottak között van az összes még élő volt amerikai elnök.

MTI

Orbán is elmegy Margaret Thatcher temetésére

Sűrű napok várnak Orbán Viktorra: jövő kedden Strasbourgba megy, majd Madridban találkozik a spanyol kormányfővel, és részt vesz Londonban Margaret Thatcher temetésén is.

MTI

"A boszorkány halott" - nagy ünneplés lesz Londonban

Margaret Thatcher halála nem csak részvétnyilvánításokat váltott ki az emberekből, szerte Nagy-Britanniában utcai ünnepségeket szerveznek az interneten szombatra azok, akik nem szívelték az egykori konzervatív párti brit miniszterelnököt.

MTI

Fotó: ebben a szobában halt meg Margaret Thatcher

Fotó: ebben a szobában halt meg Margaret Thatcher

A Ritz Hotel egyik fényűző szobájában, olvasás közben hunyt el Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök hétfőn. A Vaslady karácsony óta lakott a luxuslakosztályban.

hvg.hu

Cameron: a magyarok Thatchernek is köszönhetik szabadságukat

Margaret Thatchernek is része volt abban, hogy Közép- és Kelet-Európa népei ma szabadok - mondta a londoni parlamentben David Cameron brit miniszterelnök.

MTI

Hatalmas összegbe kerülne Margaret Thatcher temetése

Hatalmas összegbe kerülne Margaret Thatcher temetése

Margaret Thatcher volt a II. világháború utáni időszak "legnagyobb" brit miniszterelnöke, maga mögé utasította Winston Churchillt is - legalábbis a legolvasottabb brit napilap szerdán ismertetett országos felmérésének eredményei szerint. Mindeközben belpolitikai szintre hágott a vita a 87 esztendős korában hétfőn elhunyt egykori konzervatív párti brit miniszterelnök jövő szerdára tervezett búcsúztatási szertartásának költségeiről.

MTI
Hirdetés
123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X