hvg.hu Gazdaság

Jávor Benedek nekiment az Orbánhoz magángépen repülő alelnökjelöltnek

A PM európai parlamenti képviselője szerint elfogadhatatlan, hogy Günther Oettingert jelölték az Európai Bizottság alelnöki posztjára. A német politikus megsértette ugyanis az etikai szabályokat, amikor egy nem regisztrált lobbista magángépén utazott májusban egy budapesti rendezvényre, és ott Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott. Oettinger és a szóvivője is azt állítják: nem sértették meg a szabályokat, illetve Klaus Mangold magángépének használatát a magyar kormány javasolta.

MTI Itthon

Nem tüntethet a PM a Kossuth téren a népszavazás napján

Választási gyűlésnek tekinthető a Párbeszéd Magyarországért (PM) Kossuth térre meghirdetett vasárnapi rendezvénye, és mivel a szavazás napján nem lehet választási gyűlést tartani, a párt megsértette a választási eljárásról szóló törvény rendelkezéseit – állapította meg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

hvg.hu Itthon

Liget-törvény: extra gyorsan véget ért a parlament rendkívüli ülése

Határozatképtelenség miatt berekesztették az Országgyűlés szerdára összehívott rendkívüli ülését, így nem került napirendre a városligeti beruházást lehetővé tevő Liget-törvény megsemmisítéséről szóló javaslat. Kósa Lajos fideszes frakcióvezető műbalhét emlegetett az ülés utáni sajtótájékoztatóján, és úgy vélte: csupán az ellenzék akart szerepelni a nyári uborkaszezonban. Szabó Tímea PM-társelnök szerint őszre megpróbálnak újabb ülést összehívni a Városliget ügyében.

Hont András Itthon

Alakulgat az új baloldal, mintha már kormányfőjelöltjük is lenne

Önkormányzati választási vereséggel „készül” belső választására az MSZP, amely mindmáig a baloldal vezető erejének számít. A választmányi elnökségre esélyes Botka László később a közös miniszterelnök-jelölt lehet. Az összefogást erősítheti, hogy kialakulóban van Magyarországon egy újbalos kultúra.

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk