Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Matolcsyék elkerülnék a pert, esküdöznek, hogy válaszolnak

A levél, amely ott sem volt - az MNB állítja, nem kapta meg a bő egy hónapja az elnöknek átküldött, a jegybank által közel 200 milliárd forinttal kitömött alapítványok ügyét feszegető levelet, ezért nem is tudta megválaszolni. Most ígérik, megválaszolják, ezzel kerülnék el a pert.

Beperlik Matolcsy jegybankját az alapítványok miatt

Volt-e hatástanulmány, kik és milyen eljárás keretében döntöttek az összesen közel 200 milliárd forinthoz juttatott MNB-s alapítványok létrehozásáról? Ilyen kérdésekre nem válaszolt a jegybank időben, ezért beperli őket a Transparency International.

Mégsem lefutott a „buktafalvi” jutalombotrány és a csányi kazánügy

Mégsem lefutott a „buktafalvi” jutalombotrány és a csányi kazánügy

Két, évek óta folyó, de valamiért nagyon vontatottan haladó korrupciógyanús ügy újra előkerült. Az egyik esetben 30-ból 19-szer jogtalanul kaptak közszolgálati jutalmat emberek, de a rendőrség szerint ez nem bűncselekmény. A másik ügyben 60 millióért szereltetett be egy önkormányzat kazánokat, amit 10 millió alatti összegből is ki lehetett volna hozni az új polgármester szerint. A régit nemrég gyanúsítottként hallgatták ki. A két fordulathoz az is kellett, hogy a Transparency International nem hagyta nyugodni az ügyészséget.

Nyilvános a Lázár utazásaival kapcsolatos ítélet

Az ítéletből kiderül, közérdekű adatnak minősül, hogy az államtitkár és a delegáció mely szállodákban szállt meg.

hvg.hu

Megtudjuk valaha, hogy mire költöttek fejenként 1 milliót a képviselőjelöltek?

A Transparency International hiába akarta megtudni, hogy mire költötték az egyéni képviselőjelöltek a fejenként egymillió forintos támogatásukat. Most azt kérik, a bíró vigye az Alkotmánybíróság elé az ügyet.

hvg.hu

“Az egész almásláda rohad” – Korrupció a csúcson

“Az egész almásláda rohad” – Korrupció a csúcson

Miután Áder János államfő kinevezte a minisztereket, megalakult a harmadik Orbán-kormány. Ebből az alkalomból közöljük Jancsics Dávid korrupciókutató írását a hálózatos rendszerszintű korrupció elmúlt évekbeli kifejlődéséről, és hogy mindez miképp téríti el az állam intézményeit a normális működéstől. Profi szervezés, minimális lebukási esély, árulkodó jelek.

Csak plakátra többet költött a Fidesz, mint lehetett volna

Csak plakátra többet költött a Fidesz, mint lehetett volna

A CÖF és a kormány hirdetései nélkül is alaposan túllépte a Fidesz a kampányköltségek törvényben meghatározott plafonját, de a baloldal és a Jobbik sem fért bele a keretekbe. A kormánypártok csak óriásplakátokra többet költöttek, mint amennyit a kampány egészében lehetett volna. A kis pártoknak juttatott állami pénznek csak a töredékét látni.

hvg.hu

Nem túl átláthatók a magyar állami cégek

A 66 megvizsgált állami vállalat honlapja alapján mindössze kettő kapott a 100-as skálán 90 pontot abból a szempontból, hogy mennyire tették közzé a törvény által megkövetelt adatokat - közölte a Transparency International Magyarország.

MTI

Rogán Antal: Leülnénk a baloldallal, de nincs kivel

Rogán Antal: Leülnénk a baloldallal, de nincs kivel

A konszolidáció olyan kifejezés, amiről sokan beszélnek a Fideszben is, de valójában senki nem tudja, mit is értsen alatta – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Rogán Antal. Ennek ellenére a Fidesz frakcióvezetője is a háborús hangulat enyhülését várja a választások után. Abban persze nem kételkedik, hogy a Fidesz nyer, de szerinte a baloldal sokkal jobban szerepel majd a vártnál. Rogán Antal a kimerítő interjú végén részletesen beszél az ingatlantulajdonáról, illetve a többször módosított vagyonnyilatkozatáról is.

"Magyarország tényleg jobban teljesít"

"Magyarország tényleg jobban teljesít"

Mégpedig az adófizetők pénzének elkampányolásában - fogalmazta meg közös üzenetét a Transparency International, a K-Monitor és az átlátszó.hu. A három szervezet Képmutatás 2014: korrupció a választási kampányban címmel tartott közös sajtótájékoztatót hétfőn a kampányfinanszírozási rendszer visszásságairól, az álcivil szervezetek és a kamupártok előretöréséről, a voksturizmusról és a külföldről szavazás nehézségeiről. De az előadók előálltak megoldási javaslattal, egy minimumprogrammal is.

A törvényes összeg dupláját költötte kampányra a Fidesz

A törvényes összeg dupláját költötte kampányra a Fidesz

Kétszeresen túllépték a kormánypártok kampánykiadásai a törvényben rögzített határt – jelentette be a Transparency International Magyarország (TI), a K-Monitor és az atlatszo.hu. A szervezetek szerint a választás ugyan szabad lesz, de számos ponton nem fair, az új törvény alkalmatlan a korrupció felszámolására. A TI külön honlapot hozott létre a kampányköltések átvilágítására.

hvg.hu

TI: "Magyarország rosszul áll az átláthatóság szempontjából"

Szigorúbb kampányfinanszírozásra van szükség, különösen nagy veszélyt jelent a kampányok kiszervezésének lehetősége - állapították meg a Transparency International (TI) Magyarország és a Költségvetési Felelősségi Intézet szakértői pénteki rendezvényükön, Budapesten.

MTI

Korrupciós útmutató hazai cégvezetőknek

Korrupciós útmutató hazai cégvezetőknek

Politikus unokatestvér, túlárazott közbeszerzési ajánlatok, feketén dolgozó építőipari munkások, ki nem fizetett alvállalkozók, Mr. 10 százalék - ezekkel kell rendelkeznie azoknak a hazai cégvezetőknek, akik jogellenesen akarnak nagyon-nagyon sok pénzt kaszálni a közbeszerzéseken.

Magyarország egy helyet rontott a korrupciós rangsorban

Magyarország egy helyet rontott a korrupciós rangsorban

Magyarország az EU korrupt harmadába tartozik. A rossz eredménynek több oka van a Transparency International (TI) szerint. Például az, hogy a kormány iránt elkötelezett vezetők irányítják azokat az állami intézményeket, amelyeknek a kormány hatalmát kellene ellenőrizniük.

hvg.hu

Félreértette a Fidesz a kamupártokra vonatkozó javaslatot

Félreértelmezte a Fidesz a Transparency International (TI) és a Political Capital (PC) kamupártok ellenőrizetlen közpénzhez jutásának megakadályozását célzó javaslatát - írta közleményében a két szervezet.

hvg.hu

A cégek érdeke a korrupció?

A magyar vállalatvezetők cégük érdekeinek szolgálatába állítható eszközként tekintenek a korrupcióra - írta egyik internetes blogjában a The Wall Street Journal üzleti napilap európai kiadása, egy friss tudományos felmérésre hivatkozva.

hvg.hu

TI: Magyarország előrelépett egy szintet

A Transparency International (TI) szerint a 40 legnagyobb exportőr országnak csupán az ötöde hajtja végre az OECD, vagyis a legfejlettebb országokat tömörítő szervezet hivatalos személyek megvesztegetése elleni egyezményét.

MTI

Hogyan kerülje ki a vesztegetéseket?

A Transparency International és a Telenor közös üzletpolitikai útmutatója, segít a vállalkozásoknak elkerülni a vesztegetési szituációkat, és tanácsokat ad a vesztegetésellenes üzletpolitika kidolgozásához.

hvg.hu

Korrupcióellenes flashmob volt a Szigeten

A korrupcióellenes harc fontosságára hívta fel a figyelmet a Transparency International azzal a táncos flashmobbal (villámcsődület), amelyet a Sziget világzenei nagyszínpadához szerveztek péntek délutánra.

MTI

Korrupciókutatás: A magyarok nem fizetnek, de tragikusnak látják a helyzetet

A Transparency nemzetközi kutatásában részt vevő 107 ország közül Magyarország egy szempontból szerepelt elfogadhatóan: nálunk viszonylag kevesen fizetnek kenőpénzt. Ám eközben a magyarok velejéig korruptnak érzik saját országukat, és ezen nem is hajlandóak változtatni.

1236

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X