Bejelentkezés  

Nem túl átláthatók a magyar állami cégek

A 66 megvizsgált állami vállalat honlapja alapján mindössze kettő kapott a 100-as skálán 90 pontot abból a szempontból, hogy mennyire tették közzé a törvény által megkövetelt adatokat - közölte a Transparency International Magyarország.

MTI

Rogán Antal: Leülnénk a baloldallal, de nincs kivel

Rogán Antal: Leülnénk a baloldallal, de nincs kivel

A konszolidáció olyan kifejezés, amiről sokan beszélnek a Fideszben is, de valójában senki nem tudja, mit is értsen alatta – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Rogán Antal. Ennek ellenére a Fidesz frakcióvezetője is a háborús hangulat enyhülését várja a választások után. Abban persze nem kételkedik, hogy a Fidesz nyer, de szerinte a baloldal sokkal jobban szerepel majd a vártnál. Rogán Antal a kimerítő interjú végén részletesen beszél az ingatlantulajdonáról, illetve a többször módosított vagyonnyilatkozatáról is.

"Magyarország tényleg jobban teljesít"

"Magyarország tényleg jobban teljesít"

Mégpedig az adófizetők pénzének elkampányolásában - fogalmazta meg közös üzenetét a Transparency International, a K-Monitor és az átlátszó.hu. A három szervezet Képmutatás 2014: korrupció a választási kampányban címmel tartott közös sajtótájékoztatót hétfőn a kampányfinanszírozási rendszer visszásságairól, az álcivil szervezetek és a kamupártok előretöréséről, a voksturizmusról és a külföldről szavazás nehézségeiről. De az előadók előálltak megoldási javaslattal, egy minimumprogrammal is.

A törvényes összeg dupláját költötte kampányra a Fidesz

A törvényes összeg dupláját költötte kampányra a Fidesz

Kétszeresen túllépték a kormánypártok kampánykiadásai a törvényben rögzített határt – jelentette be a Transparency International Magyarország (TI), a K-Monitor és az atlatszo.hu. A szervezetek szerint a választás ugyan szabad lesz, de számos ponton nem fair, az új törvény alkalmatlan a korrupció felszámolására. A TI külön honlapot hozott létre a kampányköltések átvilágítására.

hvg.hu

TI: "Magyarország rosszul áll az átláthatóság szempontjából"

Szigorúbb kampányfinanszírozásra van szükség, különösen nagy veszélyt jelent a kampányok kiszervezésének lehetősége - állapították meg a Transparency International (TI) Magyarország és a Költségvetési Felelősségi Intézet szakértői pénteki rendezvényükön, Budapesten.

MTI

Korrupciós útmutató hazai cégvezetőknek

Korrupciós útmutató hazai cégvezetőknek

Politikus unokatestvér, túlárazott közbeszerzési ajánlatok, feketén dolgozó építőipari munkások, ki nem fizetett alvállalkozók, Mr. 10 százalék - ezekkel kell rendelkeznie azoknak a hazai cégvezetőknek, akik jogellenesen akarnak nagyon-nagyon sok pénzt kaszálni a közbeszerzéseken.

Magyarország egy helyet rontott a korrupciós rangsorban

Magyarország egy helyet rontott a korrupciós rangsorban

Magyarország az EU korrupt harmadába tartozik. A rossz eredménynek több oka van a Transparency International (TI) szerint. Például az, hogy a kormány iránt elkötelezett vezetők irányítják azokat az állami intézményeket, amelyeknek a kormány hatalmát kellene ellenőrizniük.

hvg.hu

Félreértette a Fidesz a kamupártokra vonatkozó javaslatot

Félreértelmezte a Fidesz a Transparency International (TI) és a Political Capital (PC) kamupártok ellenőrizetlen közpénzhez jutásának megakadályozását célzó javaslatát - írta közleményében a két szervezet.

hvg.hu

A cégek érdeke a korrupció?

A magyar vállalatvezetők cégük érdekeinek szolgálatába állítható eszközként tekintenek a korrupcióra - írta egyik internetes blogjában a The Wall Street Journal üzleti napilap európai kiadása, egy friss tudományos felmérésre hivatkozva.

hvg.hu

TI: Magyarország előrelépett egy szintet

A Transparency International (TI) szerint a 40 legnagyobb exportőr országnak csupán az ötöde hajtja végre az OECD, vagyis a legfejlettebb országokat tömörítő szervezet hivatalos személyek megvesztegetése elleni egyezményét.

MTI

Hogyan kerülje ki a vesztegetéseket?

A Transparency International és a Telenor közös üzletpolitikai útmutatója, segít a vállalkozásoknak elkerülni a vesztegetési szituációkat, és tanácsokat ad a vesztegetésellenes üzletpolitika kidolgozásához.

hvg.hu

Korrupcióellenes flashmob volt a Szigeten

A korrupcióellenes harc fontosságára hívta fel a figyelmet a Transparency International azzal a táncos flashmobbal (villámcsődület), amelyet a Sziget világzenei nagyszínpadához szerveztek péntek délutánra.

MTI

Korrupciókutatás: A magyarok nem fizetnek, de tragikusnak látják a helyzetet

A Transparency nemzetközi kutatásában részt vevő 107 ország közül Magyarország egy szempontból szerepelt elfogadhatóan: nálunk viszonylag kevesen fizetnek kenőpénzt. Ám eközben a magyarok velejéig korruptnak érzik saját országukat, és ezen nem is hajlandóak változtatni.

Nem elégedett a módosított közbeszerzési törvénnyel a TI

A Transparency International (TI) szerint a pénteken megszavazott közbeszerzési törvénymódosítást sok helyen, sokféleképpen lehetett volna javítani, hogy kisebb legyen a korrupció.

MTI

Nem lesz 25 emeletes Orbán-plakát

Nem lesz 25 emeletes Orbán-plakát

A politikai megosztottsággal magyarázható, miért nem tenné teljesen átláthatóvá a pártok kampányköltéseit a Fidesz. Az egyéni jelöltekre viszont szigorú szabályokat vezetnének be, a költési limitet pedig megemelik, mert az 1997-es szabályok már nem életszerűek. Ugyanakkor sem a pártok mellett kiálló civilekre, sem a plakátcégekre nem terjesztenék ki a szabályokat, mert a beterjesztő szerint ez túlszabályozottságot hozna, és alkotmányos aggályokat is felvett. A kampányfinanszírozási törvényről Gulyás Gergelyt, a Fidesz szakpolitikusát kérdeztük.

Kampánypénzek: "tiszta víz a pocsolyában" a Fidesz javaslata

Mintha egy pohár tiszta vizet öntenének a pocsolyába – így jellemezte a kampánypénzek szabályairól benyújtott kormánypárti törvényjavaslatot az atv.hu-nak László Róbert, a Political Capital választási szakértője.

hvg.hu

Örül Áder lépésének a Transparency International

A Transparency International Magyarország (TI) örömét fejezte ki amiatt, hogy az államfő megvétózta az információszabadságról szóló törvény módosítását – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel. Áder János a közérdekű adatközlést újraszabályozó és az agrárkamara vezetőinek összeférhetetlenségi szabályain lazító, közelmúltban elfogadott jogszabályokkal nem ért egyet.

MTI

"A kormány elment a falig, nincs miről tárgyalni" – kibukott a Transparency

A Transparency International (TI) Magyarország jogi vezetője cinikusnak és képmutatónak nevezte a trafikpályázat adatainak nyilvánosságát is érintő új rendelkezéseket. A szervezet álláspontja szerint a választójogi törvény visszaélésre ad lehetőséget. A Transparency éléről hamarosan leköszön Alexa Noémi.

MTI

Ezek az önkormányzatok tartják a legnagyobb homályban a közpénzek elköltését

Ezek az önkormányzatok tartják a legnagyobb homályban a közpénzek elköltését

Esztergom, Pécs, és Szolnok 0 pontot kapott a Transparency International Nyilvánossági Indexén, azaz ezek a városok működnek a legátláthatatlanabbul. Hajdúdorog, Pilisvörösvár, Szombathely és Tata viszont elszámolnak az adófizetői pénzekkel.

hvg.hu

Sántít a választási törvény a Transparency szerint

Sérti az esélyegyenlőséget a választási eljárásról szóló törvény, amely mindössze 50 napnyi kampányt szabályoz, mindenféle ellenőrzés és következmény nélkül - olvasható a Transparency International Magyarország honlapján.

MTI
1236

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X