Bejelentkezés  

Egyre többen használják ki a napenergiát

Napenergiás kiserőműből a 2008-as 363 kilowatt beépített teljesítmény öt év alatt a 86-szorosára, 31 120 kilowattra nőtt országos szinten. Szélenergiából azonban jóval kisebb volt a növekedés – írja a Napi Gazdaság.

Holoda: Csak az a profit zavarja az államot, ami nem az övé

Holoda: Csak az a profit zavarja az államot, ami nem az övé

A volt energiaügyi helyettes államtitkár az ATV Startjában elküldte a rezsicsökkentést és a nonprofit közműszolgáltató ötletét oda, ahová szerinte való.

hvg.hu

Az önkormányzatok lesznek a rezsicsökkentés kerékkötői?

Az önkormányzatok lesznek a rezsicsökkentés kerékkötői?

Valakinek viselnie kell a rezsicsökkentés költségeit, állítják az önkormányzatok.

hvg.hu

Egymáshoz dörgölőző molekulákból nyerhetünk áramot

Egymáshoz dörgölőző molekulákból nyerhetünk áramot

Megzabolázható, sőt energiatermelésre is fogható a számos bosszantó jelenséget, megrázó érintkezést okozó dörzselektromosság – állítják amerikai fizikusok.

HVG

Kikapcsolták az áramot, pedig túlfizetése volt

Kikapcsolták az áramot, pedig túlfizetése volt

A fogyasztó azt hitte, rendben van a számlája, mert a cég ajándék kuponokat is küldött a jól fizetésért cserébe, aztán egy este mégis arra ért haza, hogy kikapcsolták náluk az áramot. Öt napba és egy rakás pénzbe került, hogy ismét világosság legyen a belvárosi lakásban. Magyarázat persze van, csak nem igazán érthető.

Napokon belül jöhet a gáz Szlovákiából

Még ebben a hónapban átadják a Szlovákiát és Magyarországot összekötő földgázvezetéket. Jöhet a horvát és a lengyel gáz is.

MTI

18 közintézményt fűtenek geotermikus hővel Barcson

18 közintézményt fűtenek geotermikus hővel Barcson

560 millió forint uniós támogatást elnyerő beruházással a Dráva-parti városban 18 közintézmény fűtenek geotermikus hővel.

hvg.hu

Orbán: aki lebecsüli a közmunkát, az lebecsüli a közmunkást is

Nekünk két dolgot kell csinálnunk, szakképzett, dolgozni akaró embereket kell kinevelnünk az iskoláinkban, és olcsó energiát kell előállítanunk, nemcsak a lakásokban, hanem az ipar részére is – mondta Orbán Viktor a Somogy TV-nek, szerinte az ország mindkettőben úttörő.

MTI

A Hold termel energiát a General Electric-nek

A GE víz alatti turbinái a Hold gravitációs vonzását aknázzák ki.

hvg.hu

Ha ezt meglépik, nem lesz áram?

Ha ezt meglépik, nem lesz áram?

Megszüntetné a kormány az alapdíjat a közműszolgáltatásoknál, ezzel pedig több tízmilliárd forintot venne ki a szolgáltatók zsebéből. Az alapdíj megvonása ugyanakkor már a rendszer magját kezdi ki: ez az összeg fedezi a hálózatok rendelkezésre állását, a karbantartást, fejlesztést. Jöhet a kivéreztetett szolgáltatók államosítása, onnantól azonban lehet, hogy a költségvetésnek kell komoly pénzeket beletolnia a veszteségeket termelő rendszerbe.

hvg.hu

Így spóroljunk a gázszerelőn

Így spóroljunk a gázszerelőn

A Buksza blog szerint érdemes telefonon minél több árajánlatot kérni, mielőtt bármilyen szerelőt hívunk a lakásba, mivel így akár több mint 10 ezer forintot spórolhatunk.

hvg.hu

Orbán: "Mire ez bekövetkezik, én a nyugdíjamat is kézhez fogom kapni"

Orbán Viktor szerint ha nem sikerül a gazdaság számára elérhető energiát olcsóbbá tenni, Európa nem fogja tudni tartani a versenyt se az oroszokkal, se az amerikaiakkal, de ha így megy, a kínaiakkal sem.

MTI

Takaréklángon a magyar erőművek

A gáz részaránya a villamosenergia-termelésben használt tüzelőanyagok között a korábbi felére csökkent a tavalyi első tíz hónapban. Az itthoni erőművek mind kevesebb áramot termelnek, miközben az import részaránya történelmi magasságba emelkedett.

MTI

Így lehet szinte teljesen eltüntetni a rezsit

Korszerűbb és szakszerűbb épületszerkezettel csaknem teljes egészében megtakarítható lenne az éves energiafogyasztás költsége a magyarországi lakásoknál.

hvg.hu

"Újabb agyrém" a paksi bővítés

"Újabb agyrém" a paksi bővítés

Azt eddig is tudtuk, hogy a politikában nem nagyon játszik a matematika, vagy legalábbis más szabályokat használnak, mint mi, halandók, de azt azért egy kicsit reméltem, hogy a legutolsó állami pénznyelő megaprojekt befejezése, a négyes metró után nem indul újabb agyrém – írja Zsiday Viktor befektetési szakértő friss blogjbejegyzésében.

hvg.hu

Együtt-PM: a kormány totálisan szembemegy ígéreteivel

Az Együtt-PM szerint a kormány az energiahatékonyság területén is megszegte a választóknak tett ígéreteit, és ennek az energiafüggőség fokozódása, az ország leszakadása a következménye.

MTI

Tejadó, kerozinadó? – Brüsszel tőlünk is pénzt akar

 Tejadó, kerozinadó? – Brüsszel tőlünk is pénzt akar

Egyre aggasztóbb az Európai Unió költségvetésének helyzete. Nem elég, hogy a következő hétéves pénzügyi ciklusra kevesebb forrást szavaztak meg a tagállamok, a büdzsé bevételi oldala is reformra szorulna: végre szükség lenne tényleges uniós bevételekre, és le kellene szakadni az egyre masszívabbá váló közvetett tagállami bevételekről. Menjen a tej áfájából bizonyos százalék Brüsszelbe? Legyen uniós kerozinadó? Vagy a pénzügyi cégekre vessenek ki valamilyen sarcot? Az ötletelést már most el kell kezdeni, ha 2020 után életbe akarják léptetni az új rendelkezéseket.

Húszmilliós saller a Magyar Telekomnak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. (Magyar Telekom) megtévesztette a fogyasztókat a kedvezményes áron elérhető földgázszolgáltatása népszerűsítése során. A hivatal ezért 20 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásra.

Égbeszökő energiaáraktól félnek a német cégek

Sokba kerül a németeknek a környezettudatosság: egyes vállalatok szerint az árak már megfizethetetlenek, és Németország vezető gazdasági tanácsadója is arra figyelmeztet, hogy radikálisan át kell gondolni az ország energiapolitikáját, mert a környezetkímélő energiatermelés árai hatalmasra nőttek.

MTI

Itt a tuti megoldás a káros energiaital helyett

Bőrre permetezhető energiát ígér egy amerikai vegyész.

MTI
12318

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X