MTI Kult

Valakinek megért 50 ezer dollárt Monet szemüvege – fotó

Átszámítva csaknem hárommilliárd forintnak megfelelő összegű bevételt hozott a hongkongi Monet-árverés. A festő személyes tárgyai közül egyebek mellett a szemüvegéért és egy macskaszoborért adtak szép pénzt a licitálók.

MTI Kult

Meghalt Ernst Fuchs

Elhunyt Ernst Fuchs osztrák festő, a fantasztikus realizmus egyik atyja.

MTI Vállalkozás

Megint kötött egy stratégiai megállapodást a kormány

Az automatizálástechnikával foglalkozó német Festo vállalattal kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormány. A Festo jelenleg 850 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, és a 2015-ben már termelő, új üzemegységében további 170 embernek ad majd munkát, vagyis Magyarországi foglalkoztatottainak száma meghaladja majd az ezret.

MTI Kult

Tűz pusztított a világhírű festő házában, de a képei megmaradtak

Leégett Fernando Botero világhírű kolumbiai festő- és szobrászművész kolumbiai háza. A tűz vasárnap késő este, nem sokkal éjfél előtt keletkezett. A művész nem sérült meg, és a házban lévő a műalkotásokat is sikerült idejében kimenteni, az épület azonban félig megsemmisült.

MTI Kult

Meghalt Nagyvárad festője

Kristófi János tájképein elsősorban Nagyvárad urbánus városrészleteit örökítette meg. 89 éves korában érte a halál.

MTI Kult

Rippl-Rónai fotókat árvereznek el

Rippl-Rónai-relikviákat kínál megvételre egy ismeretlen gyűjtő, a Rippl-Rónai Múzeum azonban pénzhiány miatt kénytelen lemondani az értékes hagyatékról, így azt a tulajdonos elárverezi - írja a szombati Magyar Hírlap.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával