szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb, 200 millió forintos befektetést kapott a "szakemberek Tindereként" is meghatározható magyar startup. A fix24.hu-en húszezer mesterember közül lehet válogatni, és ajánlatot kérni tőlük különféle munkákra.

Nem csak hazánkban, egész Európában is égető probléma, hogy megfelelő, megbízható szakembert találjunk a mindennapi építőipari és egyéb feladatok elvégzésére. Itthon az is tetézi a bajt, hogy sok magyar mesterember ugyanis külföldön próbál szerencsét, így ma már hiányszakmának számítanak olyan foglalkozások, mint például a villanyszerelő, a festő, a hidegburkoló, az ács, vagy a gázszerelő – mutat rá közleményében az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures.

A tőkealap-kezelő ezért is döntött úgy, hogy újabb, jelentős befektetést eszközöl a problémára megoldást kínáló fix24.hu-ba. Az országos szakemberkereső weboldalon magánemberek és cégek is gyorsan kaphatnak megbízhatónak minősített szakemberektől ajánlatot az elvégzendő munkára. Fordítva persze az az előny, hogy a mesterek így új, fizetőképes megrendelőket szerezhetnek.

Praktikus, hogy a megrendelőknek nem szükséges a szakmát megnevezni, beírhatják akár a problémát is – például erkély hidegburkolása –, a program ennyiből is megtalálja a legközelebbi mesterembereket az adatbázisban, akik direkt ajánlatot küldenek a feladatleírás alapján. Az ajánlórendszer egyik biztonsági elemét az internetes közösség ereje adja: az ajánlatkérők később véleményezhetik az elvégzett munkát a fix24 felületén.

A cég a 2016-os indulása óta közel megháromszorozta szakemberbázisát, így országosan már 200 szakmában, több mint 20 ezer szakember elérhető az oldalon, 70 százalékuk az építőipar területéről regisztrált a rendszerbe – olvasható a Hiventures közleményében. Emlékeztetnek: a startup tavaly stratégiai együttműködést kötött a Praktiker barkácsáruház-lánccal, melynek keretében a weboldalán egyes termékekhez szakembereket, építőipari vállalkozásokat és szervizcégeket társítanak, akik segíthetnek megvalósítani a felújítási, építési munkálatokat.

A bevételét harmadik éve duplázó vállalat a Hiventures-től most kapott, 200 millió forintos kockázati tőke felhasználásával a külföldi terjeszkedést készíti elő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló weboldalakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vakcinákról beszélt Szijjártó a Parlamentben, nem úszta meg a jachtozást sem

Vakcinákról beszélt Szijjártó a Parlamentben, nem úszta meg a jachtozást sem

Teszten a mindent verőnek ígérkező iPhone 12 Pro Max – és a budapesti 5G

Teszten a mindent verőnek ígérkező iPhone 12 Pro Max – és a budapesti 5G

Egy székesfehérvári családtól érkezett az ország fenyője a Parlamenthez

Egy székesfehérvári családtól érkezett az ország fenyője a Parlamenthez