Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: "Szépelgő, emberi jogi handabanda”

Orbán miniszterelnök úr 14, azaz tizennégy ember ellen vívja szabadságharcát, és miattuk lett "szociáruló" a legnagyobb ellenzéki párt.

Windisch Judit Itthon

Drámaian sok magyar hisz a fajelméletben

Egy európai kutatás adatai szerint itthon a szocialista szavazók majdnem annyira utálják az idegeneket, mint a jobbikosok. Az utolsó adatfelvétel tavaly tavasszal volt itthon, a visszaesés drámai.

hvg.hu Itthon

A magyarok a legnacionalistábbak Európában?

Rendre elsők között vagyunk a Pew Research Center vizsgálatában, amely a menekültválság és a terrorveszély kapcsán nézte meg az EU-s tagállamok nacionalizmusra és kirekesztésre való hajlamát. Úgy vagyunk muszlimellenesek, és úgy okoljuk őket a bűnözésért, hogy nagyon kis számban élnek nálunk.

Rácz András Világ

A hisztériakeltés veszélyesebb, mint maga a terrorizmus

Bár a hazai médiában megjelent cikkek többsége alapján nem tűnik evidensnek, valójában sem a párizsi, sem a brüsszeli merényletek nem veszélyeztetik Európa stratégiai stabilitását és biztonságát. Több okból sem.

hvg.hu Itthon

Lezárta a határt a Jobbik előtt a rendőrség

A röszkei határ mellé vonult fel a Jobbik több szimpatizánsa, élükön Vona Gábor elnökkel, hogy a gyakorlatban is demonstrálják ötletüket, a határ fizikai lezárását. A rendőrség az incidens megelőzése érdekében gyosan lépve maga zárta le a határt átszelő síneket, a demonstrálók a tehetetlensg miatt estére elvonultak.

MTI / hvg.hu Itthon

Kósa Lajos elmondta, hogyan képzelik a határzárt

Szombaton derült ki, hogy a Fidesz-frakció a menekültellenes politikai vonalat folytatva lezárná a déli határszakaszt. Most Kósa Lajos elmondta, hogy egyáltalán nem úgy kell érteni, hogy fizikailag lezárnák a határt. Az ENSZ tisztségviselője szerint automatikusan senkit nem lehet visszafordítani.

hvg.hu Itthon

Google Mapsen gyűjtik a menekültellenes plakátok lelőhelyeit

Létrehozták azt a netes adatbázist, amely Google Mapsen jelzi, hol találhatók az országban a menekültellenes plakátok, és azt is bárki bejelölheti a térképen, hogy milyen állapotban van a kormányzati hirdetés: megrongálták-e, vagy sem. Eddig 143 plakátjelölés szerepel a térképen, többségük pedig épségben van.

1 2

A címlapról ajánljuk