szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Világszerte kiugró a magyar idegenellenesség, az összes megkérdezett országot figyelembe véve a harmadik Magyarország, előtte csak Görögország és Izrael.

27 országban végzett még tavasszal átfogó közvélemény-kutatást a Pew Research Center, aminek az eredményét most publikálták. Kiderült:

Magyarországon óriási méreteket öltött a menekültellenesség.

A magyar válaszadók 72 százaléka szerint kevesebb menekült kellene, hogy jöjjön, vagy senki se jöjjön. 22 százalék azt mondta, az érkezők száma maradjon a jövőben is akkora, mint most. 2 százalék úgy válaszolt, jöhetnek újabb bevándorlók az országba.

 

A görögöknél – ahol a mai napig tömegével kötnek ki menekültek a Földközi-tenger felől érkezve – ez a szám 82 százalék, akik nem akarnak menekülteket, 15 százalék meg van békélve a jelen helyzettel, és szintén két százalék több menekültet is szívesen látna.

Izrael a harmadik, ott 73, 15 és 9 százalék a három szám, az összes ország átlaga 45, 36 és 14 százalék.

A kutatók rákérdeztek a kivándorlásra is. Európában Görögország és Spanyolország után Magyarországon mondták a legtöbben azt, hogy

a kivándorlás súlyos probléma.

(Pew Research Center)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mától letölthető a kormány ingyenes otthoni szoftvercsomagja, de ne örüljön előre

Mától letölthető a kormány ingyenes otthoni szoftvercsomagja, de ne örüljön előre

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával

Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával