szerző:
MTI/hvg.hu

A RedWood feladata, hogy turisztikai érdeklődésre is számot tartó helyet csináljon a kongó óbudai helyből.

A Tiborcz István érdekeltségi köréhez köthető RedWood nyerte el a Kolosy téri piac üzemeltetésének jogát – erről döntött pénteki ülésén az óbudai önkormányzat.

Az új funkciót kapó létesítmény várhatóan az év második felében nyílik meg. A létesítményt eddig a kerület városfejlesztő cége üzemeltette, évente több tízmilliós veszteséggel. Az elmúlt években a bérlők és a vásárlók száma is radikálisan csökkent, ezért novemberben hirdettek pályázatot az üzemeltetésre.

Az önkormányzat étkeztetési-vendéglátó funkció kialakítását, azaz úgynevezett food hall koncepciót jelölt meg célként, amely helyi közösségi térként szolgál és turisztikai érdeklődésre is számot tart.

A január végi határidőre öt pályázat érkezett be, a többlépcsős, pontozásos rendszeren alapuló elbírálás után a RedWood Holding Kft. nyerte el az üzemeltetési jogot – tudatta az önkormányzat, jelezve: a következő hetekben megkötik a szerződést és átadják az épületet a társaságnak.

A megújult Kolosy téri piac várhatóan az év második felében nyílik meg a szükséges átalakítási munkák után – olvasható a közleményben.

A RedWood Erdei Bálint cége, az üzletember korábban az Eliosban Tiborcz István tulajdonostársa volt. Valószínűleg éppen emiatt halasztották el a döntést a választások utánra.

A pályázatról korábban ebben a cikkben írtunk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
G. Tóth Ilda Vállalkozás

A Tiborcz-közeli Redwood viheti a Kolosy téri piacot

Nem várt sokáig Óbuda önkormányzata: a választások után kevesebb mint két héttel csütörtökön meg is szavazhatja a képviselő-testület, hogy Tiborcz István barátja és üzlettársa kapja meg a Kolosy téri piac épületét – tudta meg a hvg.hu.