szerző:
MTI

Összefogott és párszövetséget alakított az októberi választásokra az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció, a Függetlenek Egyesülete és az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség Nyíregyházán.

Változást Nyíregyházáért elnevezéssel pártszövetséget alakított az októberi önkormányzati választásra az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció (DK), a Függetlenek Egyesülete és az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség Nyíregyházán – az erről szóló megállapodást kedden írták alá az ellenzéki pártok képviselői a szabolcsi megyeszékhelyen.

Nagy László, az MSZP városi elnöke az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón elmondta, a választási együttműködés keretében az öt párt közös polgármesterjelöltet, illetve képviselőjelölteket állít és közös programmal készül az őszi voksolásra. A polgármester, valamint a képviselőjelöltek személyét jövő hétfőn jelenti be a pártszövetség – tette hozzá a szocialista politikus.

Nagy László szavai szerint az elmúlt évek nyíregyházi és országos politikai történései egy választási szövetség létrehozásának feladatát rótták az ellenzéki demokratikus pártokra. A pártszövetség egy tisztességes, törvényes, átlátható, a "mutyiktól mentes" városi önkormányzatot akar, ahol nincs megosztottság, és félelemmentes és nyugodt a hangulat – mondta az MSZP helyi vezetője.

Hunyadi János, a DK helyi elnöke arról beszélt, az öt párt győzelemre szövetkezett egymással, és le akarják váltani a jelenlegi fideszes városvezetést. Lövei Csaba, az Együtt-PM szövetség regionális koordinátora azt mondta, a jelenlegi vezetés nem magát Nyíregyházát, hanem inkább a város erőforrásait érzi magáénak, "ezzel akar rendelkezni és gazdálkodni mindenáron". 

A Függetlenek Egyesülete úgy látja, a demokratizmus alapelve a többpártrendszer, ezért szükség van a civil szervezetek részvételére a város közéletében – mondta Póka Imre, a szervezet elnöke. 

Helmeczy László, az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség vezetője szerint a szervezet folyamatosan jelen van a város és a megye közéletében, a jogszabályi "csűrés-csavarás" ellenére az Összefogás mindig bekerült a megyei közgyűlésbe.

Nyíregyházát Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fővárosának tekintjük, ezért a szervezet folyamatosan hallatta hangját a város közügyeiben, "soha semmit sem hagytunk szó nélkül" – tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!