szerző:
MTI

A bevándorlók miatt Európa és Magyarország fordulóponthoz ért, olyan döntéshez, amely meghatározza a kontinens jövőjét - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a Rádió 7 műsorában. Szóba hozta Trianont is, és arról lamentált, mi maradna Magyarországból, ha megint kisebbségbe kerülnének itthon a magyarok.

"Sokan úgy gondolják Európában, akkor leszünk erősebbek, ha minél több bevándorlót hívunk be, nekünk azonban az a meggyőződésünk, hogy ez rossz irány" - mondta Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője a hódmezővásárhelyi központú rádiónak.

Magyarországnak az adhat esélyt, ha megőrzi integritását, magyar marad, ha elkerüli a társadalom értékrendjének megváltozását - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

"Számunkra az jelent lehetőséget, ha az értékek és a nemzetek keveredő, feloldódó tengerében megőrizzük saját hagyományainkat, kultúránkat" - közölte. Szerinte eljöhet az a pillanat, amikor Európában a kereszténység kisebbségben marad, ez azonban már nem az az Európa lesz, amelyet megismertünk.

Lázár szerint a történelem folyamán már volt példa arra, hogy a magyarok kisebbségben voltak a saját országukban, ez Trianonhoz vezetett. "Mi marad Magyarországból, ha még egyszer kisebbségbe kerülünk a saját hazánkban" - fogalmazott. A bevándorlás vagy a kötelező betelepítési kvóta ezért szerinte a nemzet hosszú távú stratégiája szempontjából is jelentős.

Arról is beszélt, hogy Magyarország számára a legfontosabb, hogy miként tudja a családokat segíteni, támogatni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!