szerző:
hvg.hu

Szeged MSZP-s polgármestere tavaly két értékes fővárosi lakást kapott szüleitől, a szegedi Fidesz szeretné ismerni ennek hátterét.

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a szegedi Fidesz Botka László ellen. A város MSZP-s polgármestere az elmúlt évben két értékes budapesti lakást kapott szüleitől. Az egyik egy V. kerületi 100 négyzetméteres, a másik egy XIII. kerületi 48 négyzetméteres ingatlan, összértékük igen magas, akár 150 millió is lehet – legalábbis a hírről beszámoló TV2 Tények szakértője szerint.

Botka László anyja 2002 és 2010 között MSZP-s országgyűlési képviselő volt, 2002 és 2006 között Szolnok polgármestere is.

Nógrádi Tibor, a szegedi Fidesz elnöke szerint nincs reális magyarázat Botka vagyonszerzésére, a Fidesz-tagság pedig kíváncsi a forrásokra, ezért kezdeményeztek vagyonosodási vizsgálatot.

A Tények megkereste az V. kerületi címet, kiderült, hogy ott Botka szülei laknak, akik nem kívántak nyilatkozni, csak úgy, mint maga a szegedi polgármester.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!