szerző:
hvg.hu

Az egykori honvédelmi miniszter korábban beperelte a nyugat.hu-t, mert azt írták, hogy az ő döntése alapján nyerhetett valaki trafikot, azonban a miniszter elvesztette a pert és nem fizette meg a perköltséget.

Hende Csaba a Győri Ítélőtáblán szűk két év pereskedés végén pert vesztett, mert a nyugat.hu bizonyítani tudta, hogy szakszerűen dolgozott, mikor azt írta, hogy a korábbi honvédelmi miniszter mondta ki a végső szót több trafikpályázat kapcsán.

©

Hendének 177 ezer forint perköltséget kellett volna megfizetnie az ítélet kézhezvételétől számított 15 napon belül, ám ennek nem tett eleget. A portál még felszólítást is küldött a kormánypárti politikusnak, ám erre sem volt reakció, ezért a nyugat.hu végrehajtási eljárást kezdeményezett vele szemben, a Veszprémi Törvényszék is indokoltnak látta, ezért elindította az eljárást.

Hende azóta az Origónak nyilatkozott, miszerint közben megfizette a perköltséget, de az ítélet miatt a Kúriához fordul. Úgy fogalmazott, hogy ha számára pozitív ítélet születik, akkor "neki a perköltség természetesen visszajár".