szerző:
hvg.hu

A tanártiltakozást elindító nyílt levél egyik szerzője azt mondta, a tüntetésekkel nyomást akarnak gyakorolni a kormányra, de nem kormányt akarnak váltani.

A miskolci Herman Ottó Gimnázium híressé vált nyílt levelét először a helyi tankerületnek küldték el, amely továbbkerült a Klik elnökéhez illetve az Emmihez is, de nem kaptak választ, ezután fordultak a sajtóhoz – mondta el Pilz Olivér, az iskola tanára a Magyar Időknek adott interjújában.

Pilz azt mondta, a civil közoktatási platformban ő a Tanítanék Mozgalmat képviseli, ez amúgy 50 különböző szervezetet tömörít. Hozzátette, ennek ellenére vannak olyan szervezetek is a platformban, amelyek nem csak oktatási profillal rendelkeznek és más ügyekben is tiltakoznak.

"Mi nem kormányt, hanem oktatási rendszert akarunk váltani" – mondta Pilz, aki azt mondta, szerinte az egyik legnagyobb probléma az, hogy nincs megfelelő kommunikáció például a pedagógusok és az oktatásirányítás között, ezen változtatni akarnak. Azt mondta, a kormány kerekasztalához azért sem ülnek le, mert kétoldalú tárgyalást szeretnének, különben attól félnek, hogy a végső döntésnél nem az oktatásban résztvevőké lesz a döntő szó.

"A tüntetések arra valók, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra, és fenntartsuk a társadalom érdeklődését, valamint folytatódjanak a tárgyalások" – mondta. Hozzátette, március 15-e is egy ilyen eszköz, az azonnal megoldandó 12 pontos követelésükhöz kapcsolódik. Mint mondta, van ugyan egy ellenzéki tüntető réteg, aki mindenhol megjelenik és jelszavakat skandál, de ezeket az embereket nem lehet kiszűrni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!