szerző:
hvg.hu

Megsérülhettek Ghaith Pharaon ujjain a barázdák, ezért nem tudták levenni ujjlenyomatait a Bevándorlási- és Állampolgársági Hivatal emberei. Ez derül ki a belügyminiszter válaszából, amit ellenzéki képviselők kérdésire küldött. Már azt is tudjuk, hányszor járt Magyarországon Pharaon.

Válaszolt a belügyminiszter Demeter Márta, Mesterházy Attila és Harangozó Tamás közösen beadott kérdéseire, melyben a Pharaon ügy részleteit firtatták. A parlament honlapján közzétett dokumentumból kiderül, hogy Ghaith Pharaon eddig ötször járt Magyarországon, mindig a ferihegyi repülőtéren keresztül érkezett. Pintér Sándor azt is elárulta, hogy nem tudtak róla, hogy Pharaon kapott-e vízumot Franciaországban, pontosabban a körözött bűnöző nem beszélt tájékoztatta erről a magyar hatóságokat.

Kiderült a nagy titok is, amiről még Lázár János is megemlékezett egy kormányinfón pár héttel ezelőtt, vagyis hogy miért nem sikerült levenni Ghaith Pharaon ujjlenyomatait. A belügyminiszter tájékoztatása szerint "a BÁH regionális igazgatósága megkísérelte levenni az ujjnyomatot, amely azonban a barázdák nagymértékű sérülései miatt nem volt alkalmas az azonosításra". Ez egyébként 2015 március 2-án történt. Pintér Sándor egy táblázatot is küldött az ellenzéki képviselők azon kérdésére, "Hány tartózkodási engedélyt bocsátottak ki 2010-t ől kezdődően jordán, libanoni, szaúd-arábiai, szír, iraki és emirátusokbeli állampolgárok számára és ezeket mely magyar külképviseleteken nyújtották be?".