szerző:
Gergely Márton-Windisch Judit

Az esélytelenek nyugalmával kértünk interjút kedden, a rákosmenti nemzeti konzultációs fórum kezdése előtti percekben Rogán Antal minisztertől, és láss csodát, nyilatkozott. Igaz, később ezt fel is használta: a fórumon többször hivatkozott arra, lám, ő a hvg.hu-nak is nyilatkozik, nem kivételezik. Annak a lapnak, amelyet fideszes fórumokon bizonyítékok nélkül a Soros-médiahálózat részeként mutogatnak. Igaz, nem is tudnák állításukat igazolni.

hvg.hu: Van újabb szabadalma, amióta feltalálóként is híressé vált?

Rogán Antal: Igyekszem, de ha lesz ilyen, fogok tájékoztatást adni róla, biztos lehet benne.

hvg.hu: A feleségének volt újabb barterüzlete?

R. A: Ha ilyen kérdéseket tesz fel nekem, akkor azt kell hogy mondjam, ebben hozzá kell fordulni, mert az üzleti ügyeiben nem vagyok jártas, nálunk odahaza nem a munka a téma.

hvg.hu: Azt mivel tudja magyarázni, hogy az Eximbank igen kedvező feltétellel adott 16 milliárd hitelt az ön ismerettségi körének?

R. A.: Azt gondolom, hogy lassan már mindenkit velem hoznak összefüggésbe, egy olyan társasházban, ahol 32 ember lakik, és nem én vagyok az egyetlen kormánytag, aki ott lakik, úgyhogy ne haragudjon, de én ezt nem veszem magamra.

hvg.hu: Miért tűntek el az "állítsuk meg Brüsszelt" feliratú plakátok?

R. A.: Nem tűntek el, most is nagyon sok van.

hvg.hu: Érezhetően sok tűnt el a közterekről.

R. A.: Most is jónéhány van az utcákon, de mint tudja, eredetileg úgy terveztük, hogy május 20-áig tartjuk a nemzeti konzultáció visszaküldési határidejét, most a frakció kérésére valószínűleg meghosszabbítjuk május 31-ig, ezért az volt a tervünk, hogy május második felétől kifejezetten a kampányt a televízióra, rádióra és a nyomtatott sajtóra koncentráljuk, és ezért csökkentettük a közterületi jelenlétet. Ez tervszerűen haladt így, nem is akarunk ezen változtatni.

hvg.hu: A miniszterelnök miért posztol annyi mosolygós, közös képet Vlagyimir Putyinnal? Kormányzati kommunikációs szempontból jó üzenet, ha ilyeneket tesz közzé?

R. A.: Nagyon sok képet posztol Brüsszelből a kollégáival, sokkal többet, mint egyébként más állam és kormányfőkkel, érdekes módon önök azokról valahogy soha nem akarnak beszámolni.

hvg.hu: Arról is beszámolunk, csak hát feltűnőbb, ha Vlagyimir Putyinnal posztol ilyen képeket.

R. A.: Szerintem lényegesen több képe van az uniós kollégákkal, úgyhogy a kérdést olyannak tartom, ami a politikai hisztériakeltés kategóriájába tartozik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!