szerző:
hvg.hu

Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója lehet az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára.

Az Index értesülése szerint a most 55 éves Fekete Péter Jászai Mari-díjas színházi rendező, előadóművész, cirkuszművész, korábban illuzionista trükktervezőként és bűvészként is dolgozott. Ő lehet az Emberi Erőforrások Minisztériumában a kulturális államtitkár. Hoppál Pétert válthatja.

Fekete 2002 és 2004 között a Nemzeti Színház oktatási és külkapcsolati igazgatója volt, 2007-2015-ig a békéscsabai színház igazgatója, miniszteri biztosként pedig 2011-ben a megyei előadóművészeti intézmények átadását felügyelte, 2012-ben a Nemzeti Színház, majd 2015-ben a Pesti Magyar Színház vezetőváltásával kapcsolatos ügyeket vezette.

2015 óta a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelt a Magyar Cirkusz- és Varieté ügyvezetőjeként. Amikor onnan menesztették Richter Józsefet, Fekete vette át az intézmény vezetését, feladata volt az épülő új Nemzeti Cirkuszművészeti Központ előkészítése.

©

Szerdai számában a Magyar Idők méltatja Fekete érdemeit, lehet, már tudtak valamit. A lap úgy tudja, Rétvári Bence továbbra is parlamenti államtitkárként és miniszterhelyettesként marad a tárcánál.

Az Emmit vezető miniszter Kásler Miklós lesz, róla legutóbb azt írtuk, hogy meglátása szerint a férfiak azért halnak korábban, mert ők azok, akik a nőkkel élnek együtt. A nők pedig azért élnek tovább, mert férfiakkal élnek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!