szerző:
hvg.hu

A leendő miniszter bizottsági meghallgatásra hozta magával embereit.

Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságában tartott meghallgatáson mutatta be Palkovics László miniszterjelölt azokat, akiket felkért államtitkárnak. Palkovics az előző ciklusban oktatásért felelős államtitkár volt, most viszont egy újonnan létrehozott minisztériumot, az innovációs és technológiai tárcát.

  • Parlamenti államtitkár Cseresnyés Péter lesz, aki az NGM-ből igazol át
  • a gazdaságért György László felel, aki a Századvég csoportnál dolgozott
  • a fenntarthatóság Weingartner Balázshoz tartozik, aki korábban a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelőt vezette,
  • az energiaügyekért Kaderják Péter felel, aki korábban az Energiahivatalt vezette
  • a közlekedéspolitika Mosóczi Lászlóhoz tartozik, aki az NFM helyettes államtitkára volt korábban
  • infokommunikációért és fogyasztóvédelemért továbbra is Kara Ákos felel, csak már Palkovics minisztériumában.

A kulturális és gazdasági bizottság összevont ülésén kiderült az is, a tudás és innovációmenedzsment államtitkárságnak nem lesz önálló államtitkára, a területet Palkovics László irányítja majd, két helyettes államtitkárral. A "tudásért" (szak- és felnőttképzésért) Pölöskei Gáborné felel majd, aki az NGM-ből érkezik.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!