szerző:
hvg.hu

Ha jól értjük Benkő László szavait, azért lesz a Pancho Arénában koncertjük, mert közel van Felcsút Budapesthez.

Az quart.hu interjút készített az Omega együttes billentyűsével. Nem könnyű értelmezni a kérdéseket és a rá adott válaszokat, ezért szó szerint idézzük a „Mi a helyzet a felcsúti koncerttel? Hogyan lettetek sokak szemében Orbán katonái?” kérdésre adott választ.

„Akkor robbant ki a balhé, amikor Angliában voltam. Egyrészt a bulvár azt kap fel, amiből a legtöbbet el tud adni, másrészt nem tudsz olyat tenni, hogy ne piszkáld fel valamivel az embereket. Ez egyszerűen egy praktikus megoldás volt. Közel van Budapesthez. Ha ugyanis Győrbe vagy Debrecenbe visszük a bulit, akkor az egy vidéki koncert lesz. Próbálnak behúzni minket valahova, ami pont szembe megy azzal, amiről az egész Omega Oratórium szólna: hogy egységet kovácsoljunk.”

Laux József, Kovacsics András, Benkő László és Kóbor János az Omega együttes koncertjének beharangozó sajtótájékoztatóján 2015. március 3-án
©

Ezután a magyar széthúzásra utal egy újságírói megjegyzés, erre Benkő elmeséli, hogy nemrég egy szomszédos országban volt lekötve egy koncertjük, amin mindenféle nemzetiség fellépett. „Előtte három héttel volt egy Magyarország és nem tudom, milyen focimeccs, ahol kétszer 500 ember úgy verte egymást, ahogy kell. Be is voltunk szarva, hogy mi lesz, ha majd harmincezren lesznek a helyszínen.” Mint mondja, le is akarták mondani a koncertet, de végül „úgy döntöttünk, hogy nem fogunk berezelni”. A koncerten azonban nem történt balhé, pedig „játszott a színpadon szlovák, román és cseh zenekar”. Hogy határon belül mégis miért tartunk mi itt, azt Benkő nem tudja.

Mint korábban írtuk, az Omega az Omega Oratórium című műsorával június 17-én lép fel a felcsúti stadionban. Mihály Tamás basszusgitáros viszont nem vesz részt korábbi társaival ezen, igaz meg sem hívták.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!