szerző:
hvg.hu

A pekingi Hszin Csing Pao, a harmadik legnagyobb napilap 2017 10 legjobb könyve közül az elsőnek választotta a kínai Sátántangót – számolt be a Facebook-oldalán a szerző, Krasznahorkai László.

A kötet 1985-ben jelent meg magyarul, ez volt Krasznahorkai első regénye. Számos nyelvre lefordították azóta, a kínai (fordító: Jü Cömin) és orosz (Viacheslav Sereda) verzió tavaly jelent meg. A regényből Tarr Béla készített 1989-ben több mint hét órás filmet.

Mint írja, a díjátadó a Nemzeti Könyvtárban zajlott. Krasznahorkai posztjában gratulált „a könyv nagyszerű fordítójának”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!