szerző:
hvg.hu

A kutatók elkészítették az első tesztet, amely azt monitorozza, hogy mennyire vagyunk ijesztőek a környezetünk szemében. A tudósok ehhez kapcsolódóan felállítottak egy ún. „ijesztőségi-indexet” is. Az empirikus kutatás folyamán 1341 résztvevőt vizsgáltak: nekik egy 44 kérdésből álló tesztet kellett kitölteniük, amiben többek között viselkedésük mintázataira, nevetésükre és a másik nemhez való viszonyulásukra kérdeztek rá.

A Guardian ebből a tíz legfontosabb kérdést kiemelve készített egy hétköznapi verziót, amiből most ön is kiderítheti, hogy mennyire találja ijesztőnek a környezete.

A tesztben nagyrészt az alábbi kérdésekre kell választ adni:

Amikor valakivel életében először beszél, mennyire tartja fönt a szemkontaktust? Egyáltalán nem? Vagy csak rövid periódusokra, hogy felébressze a bizalmat? Beszélgetés közben mekkora távolságot tart? Ha választania kellene, akkor mi lenne? Bohóc vagy temetkezési vállalkozó? Milyen stratégiát alkalmaz, amikor udvariasan véget szeretne vetni egy beszélgetésnek? Elnézést kér, mert mennie kell, és késésben van? Vagy azért mentegeti magát, mert rabolta a másik idejét? Vagy ön szerint egy beszélgetést nem is lehet udvariasan lezárni? Általában milyen ruhát visel? Minden nap nagyjából ugyanazt? Vagy ahogy épp az alkalom kívánja? Vagy leginkább a kényelem dominál?

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!