szerző:
hvg.hu

Ha jótékonykodni szeretne, elég csak videókat néznie hozzá.

A Kickstarter mintájára készült el az Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető Givvr, amellyel jótékonykodni lehet anélkül, hogy egy fillért is utalnánk bármilyen számlára. Az alkalmazásba lépve megjelennek a nemes ügyek projektjei, amelyen látszódik, hogy eddig mennyi pénz gyűlt össze, hány nap van az akció lezárásáig és hányan támogatták eddig.

©

Bármelyikre kattintunk, megjelenik egy videó, amelyet csak meg kell néznünk, és kész is. A rendszer ugyanis úgy van kitalálva, hogy a szolgáltatás mögött álló befektetők minden videó végignézése után egy adott pénzösszeget (általában 15 cent és 1 dollár között) adományoznak az adott ügynek, amelyet ki is ír az app, miután vége a videónak.

A "Profile" menüponttal megnézhetjük, hogy eddig mennyit adományt gyűjtöttünk össze videók nézegetésével, illetve azt is mutatja az app, hogy a Givvr felhasználói eddig összesen mennyit adományoztak. Ha pedig egy-egy projekt annyira megtetszik nekünk, hogy saját zsebből is támogatnánk, akkor a "Donate" lehetőséggel tetszőleges összeg utalható a projektre.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.