szerző:
hvg.hu

Az ebből a szempontból szerencsésebb országokba hétfőtől szállítják a virtuális valóság átélésére használható headsetet.

Európában viszonylag borsos áron, szállítás nélkül is 699 euróért rendelhető meg a Facebook által felvásárolt Oculus VR szemüvege, az Oculus Rift. Szomorú érdekesség, hogy míg az előrendelés indulásakor ez az ár 204 ezer forintot jelentett, szűk három hónappal később már 219 ezer forintról van szó. Magyarországi címre egyelőre nem lehet rendelni a virtuális valóság élményét nyújtó eszközből.

©

Bár mostanra már több hasonló eszköz is felbukkant a piacon – a HTC Vive már előrendelhető, a meglepetésre olcsó PlayStation VR-ről pedig már minden kiderült –, az Oculus VR volt az első vállalat, amely komolyabb sikert ért el egy virtuális valóságos szemüveggel. Az Oculus Riftre 250 ezer dollárt szerettek volna összegyűjteni a Kickstarteren, végül közel 2,5 millió dollárnyi előrendelés érkezett az akkor még csak fejlesztői verzióban készülő headsetre.

Az idén beinduló virtuális valóság az első néhány évben valószínűleg csak a játékosok és a techrajongók számára lesz érdekes, de szinte biztos, hogy az okostelefonokhoz hasonlóan mindenkit beszippant majd. Virtuális kézfogás, otthonunkban ülve részt venni egy tanórán, új világ, új élet? Nézze csak, amit még most elképzelni sem tudunk, hamarosan megvalósulhat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!