szerző:
hvg.hu

A Google új, mesterséges intelligenciáját felhasználó oldalán akkor is szép lesz a rajzunk, ha nagyon csúnyán rajzolunk.

A Google nemrég még csak egy kitalálós rajzjátékhoz használta fel a mesterséges intelligenciáját, most viszont szintet lépett: AutoDraw néven egy olyan honlap készült el, ahol akkor is szép lesz a végeredmény, ha csúnyán rajzolunk.

Az oldalra kattintva egy üres lap fogad minket, bal oldalt pedig a legalapvetőbb, Paint programokból is ismert rajzolási eszközök. Kezdjen el rajzolni a varázsceruza (“AutoDraw”) ikonra kattintva, és amint végzett a rajz első vonásával, a mesterséges intelligencia máris tippelni kezd.

A felső sávban ugyanis megjelennek ikonok olyan dolgokról mint például kutya, seprű, számítógép stb., attól függően, hogy a rajzunk mire hasonlít. Ha valamelyikre rákattint, máris kijavítja egy profi rajzra. Nézze, így működik a gyakorlatban.

Ezzel egyébként spórolni is lehet, hiszen nem kell egy dizájnerhez vagy profi rajzoshoz fordulnia, ha egy egyszerű bulimeghívót, vagy egy posztert akar megtervezni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.