szerző:
hvg.hu

Néhány napon belül ellephetik a kérdések a Facebookot, a fejlesztőknek köszönhetően ugyanis mostantól szavazást is indíthatunk az üzenőfalon, a válaszokhoz pedig GIF-et is csatolhatunk.

Nagyot változott a világ a Facebookkal néhány év alatt. Zuckerbergék sokáig ellenezték, hogy az animált GIF-ek megjelenjenek a közösségi oldalon, egy idő után azonban engedtek a "nyomásnak", és két és fél éve végül megtört a jég. Mostanra pedig eljutottunk oda, hogy épp ez adja meg egy funkció esszenciáját.

A napokban világszerte mindenhol elérhetővé vált – az asztali böngészős változatban, valamint az androidos és az iOS-es alkalmazásban egyaránt – a lehetőség, hogy szavazást indítsunk az üzenőfalon keresztül, a bejegyzés készítésekor pedig ne csak szöveges választ vagy képet, de GIF-et is megadhassunk.

Ehhez a bejegyzés írása előtt válassza ki a Szavazás opciót, majd kattintson a válaszlehetőség sorában megjelenő GIF ikonra. Itt a már jól ismert kereső ugrik fel, amin keresztül megtalálhatja a válaszhoz leginkább illő animációt.

©

A szavazásnál – amelyhez mindig csak két választ adhat meg – azt is beállíthatja, hogy egy napig vagy egy hétig legyen-e látható, de megadhat egyéni időintervallumot, vagy akár azt is, hogy soha ne tűnjön el a voksolás.

©

A szavazatokról ugyanúgy értesítést kapunk, mint amikor kedvelik egy bejegyzésünket, a szavazás aljánál pedig azt is láthatjuk, eddig hányan voksoltak, és azt is, ki melyik választ jelölte meg.

©

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.