szerző:
hvg.hu

Magabiztosnak tűnik a Huawei első embere a március végén bemutatásra kerülő okostelefon-családjukkal kapcsolatban. Úgy gondolja, hamarosan lekörözik az Apple-t.

Március 27-én Párizsban mutatja be a Huawei új telefonjait, a Huawei P20-at, a Huawei P20 Prót és a Huawei Lite-ot, illetve ha minden igaz, lesz egy Huawei P20 Porsche Edition is, akárcsak a Huawei Mate 10 esetében. Ez a Porsche Edition meglehetősen drága lesz, úgy tudni, 950 dollárba fog kerülni.

A Huawei P20 sorozatánál egyébként a mesterséges intelligencia lesz a hívószó, a gyártó AI-t használ majd a fényképezésben, és szerinte ez jobb eredményt fog hozni annál, mint amire a Samsung Galaxy S9 sorozat képes. A P20 telefonokban a cég legújabb HiSilicon Kirin 970 processzora dolgozik majd, amelybe neurális feldolgozó-egységet (NPU) építettek. A Huawei szerint a lapkakészlet 25-ször jobb teljesítményt nyújt majd, mint az elődje.

©

A Huawei P20 Pro lesz a sorozat csúcsmodellje: három kameraérzékelő (12 MP, 16 MP, 16 MP) lesz a hátoldalán. A kijelzőn ott lesz az iPhone X-szerű notch, és a készülék képes lesz a 3D arcfelismerésre. Két változatban fogják árulni: 6 GB RAM és 128 GB (bővíthető) tárhely, illetve 8 GB RAM és 256 GB (bővíthető) tárhely. A készüléknek 4000 mAh-s lesz az akkuja. Az 5,7”-es Huawei P20-nak duplakamerája lesz, 6 GB RAM-ot és 64 GB belső tárhelyet kap. Az akkuja 3200 mAh-s lesz, és a notch is ott lesz a kijelzőn. A Huawei P20 Lite-nak is duplakamerája lesz, 4 GB RAM-ja és 64 GB belső tárhelye. 3000 mAh-s akkut kap majd. Valamennyi modell Android 8.1 Oreót futtat majd a cég saját EMUI 8.1 felületével. Időközben az európai árak is kiszivárogtak: a P20 Pro 899 euróba (nagyjából 280 ezer forintba), a P20 679 euróba (körülbelül 215 ezer forintba), a P20 Lite pedig 369 euróba (116 ezer forintnak megfelelő összegbe) fog kerülni.

A Huawei nagyon magabiztos közelgő telefonjaival kapcsolatban. A cég vezérigazgatója a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy a P20 jobb lesz, mint az iPhone X, sőt azt is kijelentette, hogy egy-két éven belül lehagyják az Apple-t.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Most akkor a Huawei P20 vagy a P11 jön?

Egymásnak ellentmondó hírek jelennek meg a Huawei új csúcstelefonjának elnevezésével kapcsolatban. Előbb P11-ről, azután P20-ról, most ismét P11-ről beszélnek.