szerző:
hvg.hu

Január ötödikén éjfélkor lezárult az a szavazás, amelyen a hvg.hu és az autómenedzser.hu olvasói eldönthették, szerintük melyik a 2008-ban általunk kipróbált autók közül a legjobb. Idén kilenc kategóriában mérettek meg a tesztautók, a legtöbb szavazatot begyűjtő kocsi lett 2008 tesztautója. Játékunkban közel tízezer szavazat született. Az első tízben két Skoda, két Saab és két Mazda is helyet kapott, ám az "Az év tesztautója 2008" szavazás nyertese a Lexus LS600hL lett. A második helyen holtversenyben a Fiat 500 és a Saab 9-3 osztozik, harmadik az Opel Zafira.

Nagy küzdelem volt az üzleti autók között, ebben a kategóriában szavaztak a legtöbben és a legtöbb autóra. A dobogós helyekért háromszáznál is több voks kellett. Győzött a 180 lovas duplaturbós dízel Saab 9-3 (343 szavazat), megelőzve a csomagtérbajnok Skoda Superbet (324 szavazat) és a duplateszten is kipróbált Mazda hatost (302 szavazat). 

© Autómenedzser


A családi kategóriában egyértelmű a gázüzemű Skoda Octavia Tour sikere (306 szavazat), ami bizonyítja, hogy takarékos autóra akkor is szükség van, ha használatához kompromisszumok kellenek. Az új formájú Subaru Impreza (265 szavazat) élvezetes vezethetőségével, az Audi A3 TDIe  (203 szavazat) pedig alacsony étvágyával vívott ki elismerést.

© Autómenedzser

Akárcsak az üzleti autók és a szabadidő-autók kategóriájában, a kombik között is svéd győzelem született. A Saab 9-3 Sport Wagon Turbo X  ritka, drága és különleges jószág, 301 szavazatot gyűjtött be. Második a Mazda6 kombija (222 szavazat), harmadik az Audi A4 Avant (184 szavazat).

© GM Media

A haszonjárművek között egyértelműen a Mercedes-Benz Sprinter vitte el a pálmát (246 szavazat), pontosan kétszer annyian szavaztak rá, mint a második Renault Masterre (123 szavazat). 

© Autómenedzser

A többfunkciós családi és üzleti egyterűek közül az Opel nagyágyúja, a Zafira (327 szavazat) került ki győztesen, megelőzve a VW luxus kisbuszát (261 szavazat) és az árversenyben verhetetlen Dacia Logan MCV-t (229 szavazat).

© Autómenedzser

A kisautók között komoly presztízsharc alakult ki a korábbi év autója nyertes kis Fiat és a legkisebb Mazda között. A hajrában a Fiat 500 (343 szavazat) győzött, a Mazda2 (326 szavazat) beérte a dobogó második fokával, a harmadik helyre a sokoldalúságát bizonyító és gázos változatban is tesztelt Skoda Fabia Combi (181 szavazat) futott be. 

© Stiller Ákos

A legdögösebb autók versenyét idén az Audi szép kupéja, az A5 (320 szavazat) nyerte, megelőzve a Jaguar négyajtós álomkupéját (220 szavazat) és a terepjáró kinézetű, ám sportkocsi vénájú Subaru Forestert (183 szavazat). A mezőny végén is egy Audi található, a kis kabrió csupán 41 szavazatot kapott. 

© Autómenedzser

Svéd győzelem született a szabadidő-autók kategóriájában, a Volvo XC60 sikerét (189 szavazat) garantálni lehetett volna, akkora a modell iránti hazai érdeklődés. Második a Mazda izomterepjárója (165 szavazat), harmadik a Nissan üdvöskéje, a kellemes meglepetéseket okozó Qashqai (145 szavazat). 

© Autómenedzser

Óriási fölénnyel verte el a luxusautók mezőnyét a hibrid óriás, pedig kihívói nem voltak kispályások. Környezetkímélő és kényeztető technológiája révén a Lexus LS600hL az idei szavazáson a legtöbb voksot gyűjtötte be, így nem csupán kategóriájában lett a legjobb 503 szavazattal, hanem Az év tesztautója 2008 versenyt is megnyerte. A tízhengeres Audi S8-nak (280 szavazat) jutott a második hely, a 120 millió forintos különlegesség, a 12 hengeres bivalyerős Maybach 57S (167 szavazat) lett a harmadik. 

© Stiller Ákos

Rangsorok, szavazatok az Autómenedzser.hu autós portálon. Kattintson ide.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Autó

Megvan az Év tesztautója 2007 győztese

Január másodikán éjfélkor lezárult az a szavazás, amelyen a hvg.hu és az autómenedzser.hu olvasói eldönthették, szerintük melyik a 2007-ben kipróbált autók közül a legjobb. Nyolc kategóriában mérettek meg a tesztautók, a legtöbb szavazatot begyűjtő kocsi lett 2007 tesztautója. Játékunkban idén közel hatezer szavazat született.

automenedzser.hu Autó

Az év tesztautója - 2006

Január másodikán éjfélkor zárul az a szavazás, amelyen olvasóink eldönthetik, hogy a 2006-ban tesztelt autók közül melyik tetszett nekik a legjobban. Öt kategóriában szavazhatnak az év tesztautójára, valamint arra az autóra is leadhatják voksukat, amelyet tesztjeinkben viszont szeretnének látni. Kihirdetünk egy-egy kategóriagyőztest, illetve a legtöbb szavazatot kapott autó lesz a 2006-os év tesztautója. Önnek melyik kellene?

hvg.hu Autó

Szavazzon az év tesztautójára!

Január ötödikén éjfélkor zárul az a szavazás, amelyen olvasóink eldönthetik, hogy a 2008-ban az Autómenedzser.hu autós portálon tesztelt autók közül melyik tetszett nekik a legjobban. Ezúttal kilenc kategóriában – üzleti autó, családi autó, egyterű, kisautó, álomautó, szabadidő-autó, prémium kombi, luxusautó, haszonjármű - szavazhatnak az év tesztautójára. Önnek melyik kellene?

hvg.hu Autó

Melyik az év tesztautója? Szavazzon!

Január másodikán éjfélkor zárul az a szavazás, amelyen olvasóink eldönthetik, hogy a 2007-ben az Autómenedzser.hu autós portálon tesztelt autók közül melyik tetszett nekik a legjobban. Nyolc kategóriában - prémium kisautó, családi egyterű, céges autó, prémium üzleti autó, szabadidő-autó, terepjáró, kompakt sportkocsik és álomautók - szavazhatnak az év tesztautójára. Önnek melyik kellene?

automenedzser.hu Autó

Subaru lett az év tesztautója

Lezárult a hvg.hu Cégautó rovatának szavazása, amelyben a szerkesztőségben járt tesztautókra lehetett szavazni. Olvasóink voksai alapján az év családi tesztautója a Mazda6 Sportkombi, az év üzleti tesztautója a Subaru Legacy, az év kisautója a BMW 120d, az év élményautója az Audi S8, az év szabadidő-autója az Audi Q7. A legtöbb szavazatot a Subaru Legacy kapta.

Beindult a NASA Marsra kiküldött robotvakondja

Beindult a NASA Marsra kiküldött robotvakondja

Tömegkarambol történt az M3-ason Bagnál

Tömegkarambol történt az M3-ason Bagnál

Egy 3300 éve meghalt katona személyes tárgyait fedezték fel Németországban

Egy 3300 éve meghalt katona személyes tárgyait fedezték fel Németországban

Mégsem Trump golfklubjában lesz a G7-csúcs

Mégsem Trump golfklubjában lesz a G7-csúcs

Nem talál egy fájlt a windowsos gépén? Akkor próbálja ki ezt a programot

Nem talál egy fájlt a windowsos gépén? Akkor próbálja ki ezt a programot

Karácsony Gergely kitette a kurd zászlót a Városházára

Karácsony Gergely kitette a kurd zászlót a Városházára