szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jóváhagyta az Európai Bizottság versenyhatósága a Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek felvásárlását. Eredetileg csak április 18-ra várták az engedélyező határozatot.

Jóváhagyta az Európai Bizottság versenyhatósága a Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek felvásárlását - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) szerdán. A közlemény szerint a versenyhatóságtól szerdán érkezett meg az engedélyező határozat.

Az MNV korábban azt közölte, hogy április 18-ra várják az EB-hatóság jóváhagyását. Az MNV Zrt. csak az engedélyező határozat megadásának napját követő öt munkanapon belül tudja átutalni a részvények ellenértékét az ajánlatot elfogadó részvényesek számára.

A Magyar Állam nevében eljáró MNV Zrt. 2011. november 7-én tett vételi ajánlatot a Rába részvények megvásárlására 815 forintos árfolyamon, amelyet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) november 8-án hagyott jóvá.

©

Az MNV Zrt. már az elfogadó nyilatkozat megtételére nyitva álló határidő zárónapján, azaz már december 8-án kezdeményezte a versenyhivatali eljárás áttételét az Európai Bizottsághoz, annak érdekében, hogy a versenyhatósági engedélyt az Európai Bizottság adja meg az EU egész területére kiterjedően. Ennek azért volt nagy jelentősége, mert az Európai Bizottság Versenyhatósága előtt folyó eljárás lényegesen kevesebb időt vesz igénybe, mint az engedélyezési eljárás tagállamok versenyhatósága előtti lefolytatása. Az ügylet megfelelt az Uniós Összefonódási Rendeletben meghatározott kritériumoknak, valamint a tagállamok nem emeltek kifogást a rendeletben megadott határidőig az ellen, hogy az ügylettel kapcsolatos versenyhivatali eljárás lefolytatása az Európai Bizottsághoz kerüljön. Ennek megfelelően a versenyhatósági engedélyezési eljárás az Európai Bizottság előtt indult - olvasható a közleményben.

Bár az MNV - a kisrészvényesek érdekében - levélben sürgette a döntést, a versenyhatóság több alkalommal is kérdéseket intézett az MNV Zrt. felé, amely az eljárás elhúzódását eredményezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már csak egyet kell aludni, és lehet jelentkezni az e-bringás ingyenpénzért

Már csak egyet kell aludni, és lehet jelentkezni az e-bringás ingyenpénzért

Tíz éves a BKK, az elvált szülők meggyötört, éheztetett gyermeke

Tíz éves a BKK, az elvált szülők meggyötört, éheztetett gyermeke

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?