szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hat hőkamerás gépjárművet és három speciális buszt adott át az országos rendőrfőkapitány szerdán Budapesten a rendőrség határrendészeti szerveinek.

Az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával beszerzett járműveket ott vetik be, ahol jelentős az illegális határátkelők száma – közölte a rendőrség honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata. Az összesen 463 millió forint értékű Land Rover Defender típusú, hőkamerával felszerelt gépjárművek Bács-Kiskun, Csongrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nehezen járható határszakaszain teljesítenek majd szolgálatot.

Az okmányvizsgálóval, internettel ellátott, ujjnyomat-azonosítóval felszerelt, útlevélkezelő fülkeként és utasforgalmi szűrőként is alkalmazható úgynevezett "Schengen buszokat" három dunántúli megyében, Baranya, Somogy és Zala területén vetik majd be. A buszokra 76 millió forintot költött a rendőrség.

Emlékeztettek arra, hogy a fejlesztési program keretében június 20-án az ukrán határszakaszon a rendőrség átadta első saját helikopter-leszállóhelyét. A barabási határrendészeti kirendeltség területén megvalósított beruházás célja, hogy támogassa az uniós külső határ őrzését. A fejlesztéssel mintegy 137 kilométeres határszakasz légi ellenőrzése biztosítható, és jelentősen javul a határrendészet reakcióideje.

A most átadott gépjárművektől azt várják, hogy hatékonyabbá válik a határrendészeti ellenőrzés, egyben nő az ukrán, a horvát és a szerb határszakaszon élők biztonságérzete – közölte a rendőrség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kisebb havazás jön a hétvégén

Kisebb havazás jön a hétvégén

Rab Árpád jövőkutató: az 5G nélkül az emberiség elfelejtheti a jólétet

Rab Árpád jövőkutató: az 5G nélkül az emberiség elfelejtheti a jólétet

Már interneten is lehet vásárolni az Aldiból Budapesten

Már interneten is lehet vásárolni az Aldiból Budapesten