szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A finoman szólva is kihívásokkal küszködő olasz márkának nem biztos, hogy van más esélye a túlélésre.

Az korántsem lehet állítani, hogy kész tényként lehet kezelni az információt miszerint a kínai GAC, amely egyébként a távol-keleti országban vegyesvállalatot működtet a Lancia jelenlegi tulajdonosával, a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) konszernnel, átvenné a Lanciát. A forrás lap szerint egyébként nem is tejes tulajdonosváltásról lehet szó, hanem az ambiciózus kínai társaság részt vásárolna az olasz márkából.

A Lancia helyzete, amelynek kínálata mára az olasz belpiacon kapható Ypsilonná redukálódott, mindenesetre valamiféle megoldásra vár. Sergio Marchionne a FCA-konszern vezetője egyelőre nem tette nyilvánvalóvá mik a szándékai, az 50 éve a Fiat kezében lévő márkával. A Lancia viszont lassan eltűnik az európai vásárlók szeme elől, és onnan visszatérni már sokkal nehezebb ügy lesz. Ennek fényében pedig, nem nagyon látszik más lehetőség, mint egy új befektetőt találni, hacsak nem akarják mindezek ellenére veszni hagyni a Lancia márkát.

Láttunk már néhány példát arra, hogy jól működő társulás jön létre keleti tulajdonosokkal, így a Volvo, ami szintén kínai kezekben van a Geely révén, vagy az indiai Tata Motors által tulajdonolt Jaguar Land Rover esetében. Mind a három márka régóta nem látott jó formáját futja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse

Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse

Kásler Miklós elmondta, hogyan látja a nőket

Kásler Miklós elmondta, hogyan látja a nőket

Több mint 100 nyelvre érkezik ingyenes, valós idejű fordítás a Cisco WebExen

Több mint 100 nyelvre érkezik ingyenes, valós idejű fordítás a Cisco WebExen