szerző:
hvg.hu

Ilyen az, amikor egy őrült ötletet a józan ész ellenére tett követ. A végkifejlet sejthető.

A nálunk leginkább Aleko néven ismert Moszkvics 2141-est 1986-ban mutatták be az akkori Szovjetunióban: a modern vonalvezetésű járgány hatalmas előrelépést jelentett a gyártó igen elavult korábbi modelljeihez képest. A Simca 1307-re hasonlító autót 1997-ig gyártották, és az egyik jobb sorsra érdemes példányát nemrégiben furcsa kezelésbe vették az oroszok.

Történetesen leszerelték a normál gumiabroncsos felnijeit, és azok helyére tömör fából készült kerekeket applikáltak. Nem elég, hogy ezeknek a gumi nélküli kerekeknek semmilyen csillapításuk nincs, még a formájukat sem sikerült tökéletes körre alakítani. Íme a videó, melyből minden részletre fény derül:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!