szerző:
hvg.hu

A kezdeményezés mindenképpen szimpatikus volt, azonban nem felelt meg a szabályoknak, ezért gyorsan véget vetettek neki. De van remény az újraindulásra.

Egy külföldről indult akció keretein belül hazánkban is biztonságosabbá kívánják tenni a közlekedési lámpa nélküli gyalogos-átkelőhelyeket. A zászlós rendszer működése rendkívül egyszerű: a gyalogosnak az út egyik oldalán meg kell ragadnia egy jól látható zászlót, meg kell várnia, míg megállnak az autók, majd pedig a zászlóval a kezében biztonságosan átkelhet az úton. Végül pedig az út második oldalán vissza kell tenni a helyére a zászlót.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a kétszer kétsávos 11-es út által átszelt Szentendrén december végén három nagyforgalmú zebránál helyezett el ilyen zászlókat.

A zászlós rendszert azonban csak rövid ideig használhatták a gyalogosok, ugyanis a közútkezelő az egyik éjjel az összes zászlót és tartót eltávolította a zebrák közeléből. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az ATV híradójának megkeresésére jelezte, hogy az eltávolításra azért került sor, mert az MKKP előzetes egyeztetés és engedélyeztetés nélkül helyezte el azokat a zebráknál.

"Bár a cél hasznos, ebben az esetben a kezdeményezés mégis kontraproduktív lehet, ugyanis a kihelyezett tárgyak zavarták a gyalogos-átkelőhely jelzésképét, és a gyalogosok sem látszódnak így megfelelően a felállási ponton" – reagált a közútkezelő. Mint kiderült, a Magyar Közút nyitott arra, hogy engedélykérés és egyeztetés után hozzájáruljon a zászlók elhelyezéséhez, mint ahogy erre Gödöllőn és Vácon már volt is példa.

Az ATV értesülései szerint az MKKP mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a zászlós rendszert újra használni lehessen Szentendrén.

Frissítés: A Magyar Közút közlése szerint szerda reggel 8 óra után a zászlót kihelyezők jelentkeztek a közútkezelő szentendrei mérnökségén, és várhatóan még szerdán hivatalosan is beadják a kérelmüket a közútkezelői hozzájáruláshoz nemcsak Szentendrére, hanem Pomázra és Budakalászra vonatkozóan is.

Ön hasznosnak találja ezt a zászlós megoldást?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hivatalosan még egy párt sem kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

Hivatalosan még egy párt sem kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket

Beperelte az eBay az Amazont, mert ellopta az eladóit

Beperelte az eBay az Amazont, mert ellopta az eladóit

Ma egész Kanada be van szívva

Ma egész Kanada be van szívva

Az észbontóan jól kereső Jennifer Lawrence elszántan harcol a politikai korrupció ellen

Az észbontóan jól kereső Jennifer Lawrence elszántan harcol a politikai korrupció ellen

"Ha nem rúgnak ki, megvan a műtét" - mondta a szívsebész, akinek a betege meghalt

"Ha nem rúgnak ki, megvan a műtét" - mondta a szívsebész, akinek a betege meghalt