szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem vette figyelembe a jelzőtáblát.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat egy 62 éves bajai nővel szemben, aki 2017. december 6-án Baja lakó-pihenő övezetében nem adott elsőbbséget a védett kerékpárúton elektromos kerékpárral szabályosan közlekedő sértettnek, aki később a kórházban meghalt.

A vádlott a reggeli órákban, a megengedett sebességet túllépve hajtott autójával. Az úttesttel párhuzamosan kialakított gyalog- és kerékpárút kereszteződéséhez érve azonban a kihelyezett jelzőtábla ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget a kerékpárúton elektromos biciklivel közeledő sértettnek. A vádlott a személygépkocsijával nekiütközött az elektromos kerékpár első részének, melynek következtében a sértett a járművével az úttestre esett.

A sértett olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy néhány nappal később a kórházban elhunyt.

A büntetlen előéletű vádlott elismerte felelősségét, az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést és közúti járművezetéstől való eltiltást javasol.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!