hvg.hu Gazdaság

Ingyen reptetik az informatikusokat állásinterjúra

Új-Zélandon úgy próbálják enyhíteni a technológiai szektorban fellépő munkaerőhiányt, hogy ingyen repjeggyel csábítják állásinterjúra a jelölteket a világ minden részéről. A megoldás egyébként nem egyedi, van olyan magyar cég is, amely Indiából repteti ide a jelentkezőket – ha nem vállnak be, haza is.

Jobline.hu

Hogyan válaszoljunk erre az öt, trükkös interjúkérdésre?

Miért tesznek fel a HR-esek trükkös interjúkérdéseket? Csupán azért, mert minden felvétel kockázat, és megpróbálják minimalizálni ezt azzal, hogy olyan kérdéseket szegeznek neked, amelyek rejtett problémákat fedhetnek fel rólad és a képességeidről. Azonban ha tudod, hogyan válaszold meg helyesen ezeket, nagy eséllyel nyerhetsz felvételt, vagy kerülhetsz tovább a következő fordulóba.

Jobline.hu

Mit tanulhatunk egy rosszul sikerült állásinterjúból?

Amikor egy állásinterjú nem a terv szerint megy, később sokat marcangolhatjuk magunkat azon, vajon hol rontottuk el. Főleg azért is, mert gyakran az álláskeresés időszaka hosszúra nyúlhat, és minden egyes lehetőséget szeretnénk a legjobban kiaknázni. De van úgy, hogy már az interjú után érezzük, itt bizony nem arattunk osztatlan sikert, és ezt a gyanúnkat igazolja is a „sajnáljuk, de nem önt választottuk” felütéssel kezdődő visszautasító e-mail vagy telefon. Ha egyáltalán kapunk ilyet...

Jobline.hu

16 rossz szokás, mellyel leszerepelhetsz az interjún

Az állásinterjú sajnos arra is kiváló alkalom, hogy néhány baki miatt kevésbé professzionálisnak tűnj a kiválasztók szemében. Mindegy, hogy kiváló mérnök vagy-e, esetleg sok éves szakmai tapasztalattal rendelkező IT szakember, egészen apró dolgokon múlhat, hogy szimpatikus leszel-e HR-esnek. Hogy segítsenek elkerülni a buktatókat, a Business Insider szakértőket kért meg arra, hogy emeljék ki azokat a viselkedéseket, melyek miatt nem fogsz alkalmasnak tűnni a munkára.

1 2 3 4 5 6 7
13

A címlapról ajánljuk