MTI Gazdaság

Jócskán elszámította magát az államadósság-kezelő

A forint lakossági állampapírok állománya 154 milliárd forinttal nőtt az előző hónaphoz képest és 1445,8 milliárd forinttal január óta, amely kétszerese az egész évre tervezett növekménynek - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

hvg.hu Gazdaság

Mások veszik titokban a lakossági állampapírokat

Hónapról hónapra elbüszkélkedik az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) azzal, hogy mennyire népszerűek az állampapírok a lakosság körében. A banki kamatoknál jóval nagyobb hozamot ígérő papírok ötödét viszont nem is lakossági befektetők vették meg.

hvg.hu Gazdaság

Orbánéknak ennyit még sosem adtunk kölcsön

Minden eddigi értékesítési adatot túlszárnyalva 108,5 milliárd forinttal növekedett szeptemberben a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A slágertermék továbbra is a kamatozó kincstárjegy, de ebben a hónapban magára talált a féléves kincstárjegy is.

MTI Gazdaság

Ehótól sújtva – egyre több az új sarcot kikerülő konstrukció

A megtakarításokat sújtó eho kikerülésének ígérete komoly marketing- és némi hozamelőnyt is jelenthet. Számos alapkezelő döntött úgy: a közeljövőben a piacra lép egy vagy több eho-mentes, azaz legalább 80 százalék forintban denominált állampapírt tartalmazó konstrukcióval.

MTI Gazdaság

Kevesebb tagja van a nyugdíj- és egészségpénztáraknak

Az önkéntes nyugdíjpénztárakban enyhén csökkent a tagok száma az első negyedévben, miközben a magyar állampapírok hozamának csökkenése következtében folytatódott a kezelt vagyon felértékelődése - derül ki a PSZÁF gyorselemzéséből, amely csütörtökön került nyilvánosságra a felügyelet honlapján.

1 2

A címlapról ajánljuk