#ünnepség

MTI Világ

Fotók: Látványosan ünnepelték Krímben az Ukrajnától való elszakadást

Tűzijátékkal és orosz zászlókkal ünnepelnek az Ukrajnához tartozó Krími Autonóm Köztársaságban fekvő Szevasztopolban március 17-én, egy nappal az után, hogy a Krím félsziget helyi oroszbarát vezetése által kiírt népszavazáson a lakosok nagy többsége az Oroszországhoz való csatlakozás mellett foglalt állást.

MTI Kult

Augusztus 20.: a Balatonnál is lesznek idén programok

"Együtt az ország" szlogennel rendezik meg idén az augusztus 20-ai ünnepségeket. A rendezvények különlegessége, hogy több balatoni városban is színes családi programokkal, koncertekkel és tűzijátékkal emlékeznek a magyar állam alapításának évfordulójára. A programokra több százezer vendéget várnak határon innen és túl.

MTI Világ

Kína nem akar Japánnal ünnepelni

A két ország közötti feszültség miatt a kínai kormány várhatóan lemondja a kínai-japán kapcsolatok normalizálásának 40. évfordulójára tervezett ünnepséget - jelentette vasárnap a japán Jiji Press hírügynökség.

MTI Itthon

Légi parádé, tűzijáték, koncertek: itt vannak az augusztus 20-i programok

A már megszokott események és programok mellett az ígéretek szerint új elemek is színesítik az augusztus 20-i ünnepségek rendezvényeit Budapesten. Kovács Zoltán társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szerint az idei ünnepségeket a biztonság és a költséghatékonyság határozza meg, hogy ne ismétlődhessenek meg a 2006-os események, és a lehető legkevesebb pénzből a lehető legszínvonalasabb szórakozást nyújtsák.

hvg.hu Kult

Galéria: Szent Patrik Nap Budapesten

Budapesten második alkalommal rendeztek Szent Patrik napi felvonulást. Írországban a hagyományok szerint március 17-én emlékeznek Szent Patrikra, az ország egyik védőszentjére. Egy legenda szerint az Ír-szigeten azért nincsenek kígyók, mert azokat Szent Patrik a tengerbe űzte.

MTI Itthon

Kolontáriakat is meghívtak az operaházi ünnepségre

Húsz kolontári lakos is részt vesz a hétfő esti operaházi gálaünnepségen, amelyet az új alaptörvény 2012. január 1-jei életbe lépésének alkalmából rendeznek meg. Tili Károly, a település független polgármestere azt mondta: megtiszteltetésnek érzik a meghívást.

MTI Világ

Bush nem megy el a bin Laden halála alkalmából szervezett ünnepségre

George W. Bush nem fogadta el Barack Obama meghívását arra az ünnepségre, amelyet az Oszama bin Laden megölése alkalmából tartanak csütörtökön a közel tíz évvel ezelőtti terrortámadások egyik fő színhelyén, a manhatteni Ground Zerónál - közölte kedd este a volt amerikai elnök hivatala.

MTI Világ

Az 1956-os forradalomra emlékezett a határon túli magyarság is

Előadásokkal, kulturális rendezvényekkel, kiállításokkal, fáklyás felvonulással és koszorúzásokkal emlékezett a határon túli magyarság szombaton az 1956-os forradalomra. Megemlékezést tartottak több európai ország fővárosában működő magyar kulturális intézetben is.

Itthon

Mégis az OMSZ biztosítja október 23-át

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága szerint mégis az Országos Mentőszolgálat látja el az október 23-i rendezvények egészségügyi biztosítását.

Szegő Iván Miklós Tech

Mementó: hogyan emlékeztek korábban az aradi vértanúkra?

1920-ban a Kárpátokat siratták, 1950-ben az észak-koreaiakkal érzett együtt a Szabad Nép, és csak 1990-ben jött el az az idő, amikor végre ökumenikus szertartáson emlékezhettek meg az egyházak Aradon a tizenhárom honvédtábornokról. Áttekintettük a 20, 60 és 90 évvel ezelőtti október 6-ai ünnepségeket.

MTI Itthon

Idén „csak” 150 milliót költenek az augusztus 20-i ünnepségekre

A kormány idén a szokásos összeg feléből, mintegy 150 millió forintból rendezi meg az augusztus 20-i ünnepségeket - jelentette be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben péntek délután tartott kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón.

hvg.hu Itthon

Mesterházy tekintélyuralmi rendszertől félti az országot – videó

Mesterházy Orbán egyik korábbi beszédére utalva, amelyben a Fidesz-elnök a baloldalt azzal vádolta, hogy az időnként rátör saját nemzetére, hétfőn azt mondta: még mindig várja Orbán bocsánatkérését. A miniszterelnök-jelölt szerint csak a szocialista párt tudja képviselni a baloldali, a liberális és a demokratikus értékeket. Mint fogalmazott, egyedül a szocialisták tudnak gátat szabni "a jobboldali nyomulásnak" és tudják ébren tartani a modern és európai Magyarország vízióját. A miniszterelnök-jelölt szerint Orbán Viktor demokratikus keretek között egypártrendszert akar, és "a Fidesszel együttműködő Jobbik" nyíltan tagadja a rendszerváltás értékeit.

1 2 3
Meghan Markle és Harry herceg elárulta a második gyereke nemét

Meghan Markle és Harry herceg elárulta a második gyereke nemét

Washington Post: Orbánék távozása felrázhatja az európai politikát

Washington Post: Orbánék távozása felrázhatja az európai politikát

Ne féljünk megszegni a szabályokat!

Ne féljünk megszegni a szabályokat!

Tavaly nyár óta nem volt ennyire kevés áldozata a koronavírusnak az Egyesült Királyságban

Tavaly nyár óta nem volt ennyire kevés áldozata a koronavírusnak az Egyesült Királyságban

Kurdisztán székhelyén, Erbílben pontifikált szentmisét Ferenc pápa

Kurdisztán székhelyén, Erbílben pontifikált szentmisét Ferenc pápa

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Megjelent a rendelet az óvodai és iskolai gyermekfelügyeletről

Megjelent a rendelet az óvodai és iskolai gyermekfelügyeletről

Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?

Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?

A címlapról ajánljuk