# Bajnai-csomag

hvg.hu Gazdaság

Bajnai az OECD előtt elemezte a magyar válság pusztító természetét

A Magyarországot különösen sújtó gazdasági válságban elsődleges a szembenézés és annak tisztázása, hogyan jutott a kialakult helyzetbe az ország, mert ennek megértése nélkül lehetetlen a válságból kilábalni – hangsúlyozta Bajnai Gordon a magyar gazdaságról tartott helyzetismertetésében a Gazdasági Fejlesztési és Együttműködési Szervezet (OECD) nagyköveti tanácsának hétfői rendkívüli ülésén.

MTI Itthon

Bajnai: az ellenzék csődbe vinné a költségvetést

A kormányfő szerint azonnal csődbe vinné a költségvetést, ha az ellenzék beváltaná összes "megszüntetjük-visszavonjuk" ígéretét. Bajnai Gordon nyilatkozata az Inform Média három lapjában - az Észak-Magyarországban, a Kelet-Magyarországban és a Hajdú-bihari Naplóban - jelent meg.

MTI Itthon

Bajnai: megcsináltuk

Bajnai Gordon sikeresnek nevezte kormánya eddigi 50 napját. A miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió reggeli hírműsorában ezt azzal indokolta, hogy megcsinálták, amire vállalkoztak, vagyis nagyon gyors cselekvéssel visszafordították Magyarország szekerét arról a lejtőről, amelynek szakadék van a végén.

MTI Itthon

A PM szerint Orbán pontatlan volt

Számos pontatlanságot tartalmazott Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének beszéde, amelyet az Önkormányzati Képviselők Fórumán mondott el pénteken a Syma csarnokban - közölte a Pénzügyminisztérium (PM).

MTI Itthon

Bokros: áfaemelés helyett volna jobb megoldás

A szocialista pártnak csak arra van ereje, hogy a kiigazítások egy részét elvégezze, de reformokra nincs programja - mondta Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti listavezetője (EP) hétfőn újságírók előtt Szekszárdon, a párt Tolna megyei választmánya és az Antall József Alapítvány vendégeként.

MTI Itthon

Elfogadták az adócsomagot a parlamentben

Elfogadta a Ház az idei adótörvények módosítását 201 igen, 166 nem és 4 tartózkodás mellett hétfőn. Oszkó Péter szerint az adócsomag a munkahelyek megtartásához is hozzájárul.

MTI Itthon

MDF: nem a Bajnai-csomagra a parlamentben

Az MDF nem szavazza meg a Bajnai-kormány csomagját, mert a párt a hosszú távú reformokban, nem pedig a félmegoldásokban hisz - hangoztatta Herényi Károly független képviselő közvetlenül az Országgyűlés hétfői ülése előtt.

Gazdaság

Hamecz: vagy új megállapodás az IMF-fel, vagy további megszorítások

Mind az áfaemelés, mind a kiadáscsökkentés tovább mélyítheti a recessziót, a kormány által ígért adóátrendezés pedig inkább adóemelés lesz – mondta Hamecz István, az OTP Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója az mfor.hu-nak adott interjújában. Mindezzel együtt azonban úgy véli, bár a Bajnai-csomag jobb, mint a 2006-os konvergenciaprogram, az idei 3 százalékos hiánycél nem tartható. Vagy új megállapodást kell kötni az IMF-fel, vagy újabb megszorításokra lesz szükség.

MTI Itthon

Elfogadva: júliustól nincs 13. havi nyugdíj

Július 1-től megszűnik a 13. havi nyugdíj, ennek második, novemberben esedékes részletét idén már nem folyósítják. Többek között ezt tartalmazzák azok a nyugdíjtörvény-javaslathoz benyújtott módosító indítványok, amelyeket hétfőn fogadott el a parlament.

MTI Itthon

Az MSZP megszavazza az új nyugdíj- és áfaszabályokat

Az MSZP megszavazza a 13. havi nyugdíj eltörlését, az általános forgalmi adó egyes kulcsainak és a táppénz szabályoknak a módosítását - jelentette ki Lendvai Ildikó pártelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.

hvg.hu Itthon

Akár zavargásokhoz is vezethet a Bajnai-csomag

Nem igaz a sokat hangoztatott tétel, mely szerint a válság szerte a világban összefogásra kényszerítette a politikai erőket – írja elemzésében a Political Capital. Az elemzők szerint a válság egyértelmű politikai következménye a radikális mozgalmak, pártok és ideológiák, illetve az előítéletek megerősödése.

Itthon

Bajnai: soha nem látott keménység az adóztatásban

Bajnai Gordon számára a válságkezelő csomag egyes elemei érzelmileg, míg mások szakmailag fájdalmasak, de ezeket is muszáj meglépni ahhoz, hogy tartani lehessen a 3 százalékos költségvetési hiányt, visszatérjen Magyarország iránt a külföldi befektetők bizalma, és újra stabil legyen a forint árfolyama. A kormányfő erről az Kossuth Rádióban beszélt.

MTI Itthon

Bajnai-program: nincs újdonság az elemzők szerint

Nincs gyökeres újdonság a Bajnai Gordon kormányfő által vasárnap ismertetett válságkezelő programban, megfelel az előzetes várakozásoknak - jelezték az MTI által megkérdezett elemzők, akik többnyire a tervezett áfaemelés inflációgyorsító hatását emelték ki.

MTI Itthon

Pénteken már nyilvános lesz a Bajnai-program

Az új kormányprogram végleges részletes intézkedési terve minden valószínűség szerint pénteken kerül nyilvánosságra. Előre láthatóan addig a napig Sólyom László köztársasági elnök aláírja a miniszterek kinevezését - mondta a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában Lendvai Ildikó szocialista pártelnök.

Népszabadság Online Itthon

Két MSZP-s nem írta alá a Bajnai-csomagot

Kiderült, hogy nem Warvasovszky Tihamér az egyetlen, aki nem írta alá a Bajnai-féle politikai nyilatkozatot, Hárs Gábor sem adta szignóját a dokumentumhoz - tudta meg a Népszabadság.

1 2
Lángoló kamion miatt zárták le az M1-est​​​​​​​

Lángoló kamion miatt zárták le az M1-est​​​​​​​

Már több mint 80 ezren haltak meg koronavírusban Olaszországban

Már több mint 80 ezren haltak meg koronavírusban Olaszországban

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Szenzációt ígér jövő hétre a MediaTek

Szenzációt ígér jövő hétre a MediaTek

Több mint 100 ezer tyúkot ölnek le Bács-Kiskun megyében madárinfluenza miatt

Több mint 100 ezer tyúkot ölnek le Bács-Kiskun megyében madárinfluenza miatt

Nina L. Khrushcheva: Szánalmas lázadás forradalmi következményekkel

Nina L. Khrushcheva: Szánalmas lázadás forradalmi következményekkel

Sarokba szorult a BKV és a BKK a 2016-os reklámtender miatt

Sarokba szorult a BKV és a BKK a 2016-os reklámtender miatt

Az ország egyik felén havazásra, a másikon erős szélre figyelmeztetnek

Az ország egyik felén havazásra, a másikon erős szélre figyelmeztetnek

A címlapról ajánljuk