Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Champagne

hvg.hu Élet+Stílus

A helyi pezsgők világnapja

Csöppet sem csodálkozunk, hogy - legalábbis - az amcsik szerint, ma van a pezsgő világnapja. Mikor máskor is lenne, mint Szilveszterkor? Ráadásul ez az ünnep a helyi pezsgőké.

F.B. Élet+Stílus

Ikonok és tabudöntögetők - Y-generációs bubisok

A buborékoktól csillogó év végén felmerülhet a kérdés, mit várunk a pezsgőtől? Klasszikus eleganciát, elképesztő mélységeket vagy éppenséggel játékosságot? Esetleg egzotikumot vagy inkább természetességet? A hangulatunktól, az alkalomtól függ-e vagy a divat, a trendek diktálják, mi kerül a poharunkba?

hvg.hu Gasztro

Bubi nélkül nincs Golden Globe

Hollywood legnagyobb sztárjai idén is pezsgővel koccintottak a díjátadón. A gála során összesen 1 500 minipalackot, 125 karton Grand Vintage 2004 és Moët Rosé Impérial champagne-t szolgáltak fel magnum palackból. Mellesleg elfogyott 500 pezsgőkoktél is.

Fütő Beáta Gasztro

Amikor pezsgőt választunk – beszédes címkék

Bár egyre többen vallják, hogy bármely hétköznap ünnepi lehet, ha pezsgőt bontunk, mégis ilyentájt kerül a legtöbb palack az asztalra. Akár ajándékba vesszük, akár vendéglátásra, otthonra, nagyon nem mindegy, milyen minőségűt, stílusút választunk, melyik méltó valóban az ünnepléshez és az évbúcsúztató koccintásokhoz. A jó döntéshez elég, ha tudjuk, milyen információkat keressünk a címkén.

hvg.hu Gasztro

Dobogós magyar bubisok a pezsgők világbajnokságán

Somlói furmint pezsgőket díjaztak a kenti Champagne és Pezsgő Világbajnokságon. A verseny életre hívója a világhírű szaktekintély, Tom Stevenson, aki a nemzetközi zsűrivel két héten át értékelte a beérkezett pezsgőket. A világbajnokságon magyar szakértő és sommelier is közreműködött.

hvg.hu Gasztro

Pezsgő jégkockával

Aki egy jó borba, pláne egy kiváló champagne-ba jégkockákat dobál, az egyéb gazemberségekre is képes, tartják szofisztikált italozók. Nos, ezzel le is lehet számolni, mostantól kezdve inkább trendi.

Fütő Beáta Plázs

Mi folyik az Oscar gálán? Természetesen champagne

A sztárok bármelyik napszakban, bármikor találnak okot, hogy felbontsanak egy palack francia champagne-t, de az Oscar díjkiosztó estéjén, életük talán legnagyobb pillanataiban különlegesen finom italba kortyolgatnak.

hvg.hu Gasztro

Borok a világ minden tájáról

A visszaszámlálás megkezdődött. Alig több mint négy hét, és a borvilág a pesti nagykörútra költözik. 100 kiállító, 1000 bor, 22 tematikus kurzus, nemzetközi szakértők, Master of Wine sztárvendégek március 6-8. között a VI. VinCE Budapest rendezvényen a Corinthia Hotel impozáns termeiben.

hvg.hu Gasztro

Séfek üzenik: ne várjunk éjfélig

A tradicionális, palackban erjesztett és érlelt pezsgőkről pallérozott pezsgőfanoknak nem a szilveszter, hanem Champagne jut elsőként eszébe. Másodikként pedig, hogy már nem kell odáig menni, idehaza is van választék. Miben más a tradicionális pezsgő, mihez kínálják a séfek, és mire figyeljünk, amikor bontunk egy palackkal?

Fütő Beáta Gasztro

A pezsgő nem csak a buborékokról szól - interjú

Christian Forget pincemester egyenesen Champagne-ból érkezett a Budavári Borfesztiválra, ahol a napokban mutatkoznak be az új Kreinbacher pezsgők. A szakember évek óta együtt dolgozik a birtok csapatával, hogy a somlói terroirból és a furmintból a champagne-i tapasztalatok alapján a legjobbat hozzák ki. A cél nem kevesebb, mint hogy a most debütáló pezsgő idővel klasszikussá érjen.

Vörös Attila Gasztro

Vörösből fehér, fehérből narancs - kakukktojások a palackban

A borok világa igazán sokszínű utazásra csábít. A változatos talajok, klímák, a megannyi fajtaválaszték, a feldolgozás módja, a borász koncepciója ezernyi variánst kínál. Nincs is még egy olyan ital a világon, amely ennyire sokarcú lenne. S ha már ezerrel borfesztiválozunk, nézzünk egy-két érdekességet.

hvg.hu Gasztro

A világ legjobbjai között a Törley

Az idén először hirdették meg a pezsgők és champagne-ok világversenyét, amelyet az egyik legtekintélyesebb champagne-szakértője, Tom Stevenson hívott életre. Az angliai tesztelés eredménylistáját augusztus 1-jén reggel tették közzé. A magyar Törley NV Fortuna pezsgő ezüstérmes lett.

F.B. Gasztro

Stílusos együttműködés

A modern gasztronómia tehetős rajongóit júniusban a világ minden pontjáról Champagne szívébe, Épernay-be várják egy különleges pop-up étterembe.

hvg.hu Gasztro

Vidd anyut pezsgőzni! - 5 tuti tipp

Zseniális ötlet, ami kivételesen nem egy eszes magyar fejéből pattant ki: Champagne Afternoon Tea. A név már sejteti, hogy a csatornán túlról importálta a hazai pezsgő-élblog, a Poppmood - anyák napjára.

1 2
MÁV-vezér: „Átment a piroson” egy vonat a Délinél

MÁV-vezér: „Átment a piroson” egy vonat a Délinél

Kitörte a tramtrain ajtaját egy elektromos moped

Kitörte a tramtrain ajtaját egy elektromos moped

Joe Biden utoljára kegyelmezett meg két pulykának

Joe Biden utoljára kegyelmezett meg két pulykának

FT-vendégkommentár: Az illiberális Kelet-Európa ki akarja játszani a Trump-kártyát

FT-vendégkommentár: Az illiberális Kelet-Európa ki akarja játszani a Trump-kártyát

Szőnyeg szélére állítanák az EP-ben a TikTok-vezért a román elnökválasztás miatt

Szőnyeg szélére állítanák az EP-ben a TikTok-vezért a román elnökválasztás miatt

Összeházasította a szalagos adattárolót és az SSD-t a Huawei az amerikai szankciók miatt

Összeházasította a szalagos adattárolót és az SSD-t a Huawei az amerikai szankciók miatt

Most vagy soha? Az idilli hangulat könnyen viharossá válhat, kulcsfontosságú hét vár a Liverpoolra

Most vagy soha? Az idilli hangulat könnyen viharossá válhat, kulcsfontosságú hét vár a Liverpoolra

Divinyi Réka: Mostanában érzem először azt, hogy nem vagyok anyagilag biztonságban

Divinyi Réka: Mostanában érzem először azt, hogy nem vagyok anyagilag biztonságban

Ilyen álcázás nélkül az első debreceni BMW

Ilyen álcázás nélkül az első debreceni BMW

A címlapról ajánljuk