Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Champagne

hvg.hu Élet+Stílus

A helyi pezsgők világnapja

Csöppet sem csodálkozunk, hogy - legalábbis - az amcsik szerint, ma van a pezsgő világnapja. Mikor máskor is lenne, mint Szilveszterkor? Ráadásul ez az ünnep a helyi pezsgőké.

F.B. Élet+Stílus

Ikonok és tabudöntögetők - Y-generációs bubisok

A buborékoktól csillogó év végén felmerülhet a kérdés, mit várunk a pezsgőtől? Klasszikus eleganciát, elképesztő mélységeket vagy éppenséggel játékosságot? Esetleg egzotikumot vagy inkább természetességet? A hangulatunktól, az alkalomtól függ-e vagy a divat, a trendek diktálják, mi kerül a poharunkba?

hvg.hu Gasztro

Bubi nélkül nincs Golden Globe

Hollywood legnagyobb sztárjai idén is pezsgővel koccintottak a díjátadón. A gála során összesen 1 500 minipalackot, 125 karton Grand Vintage 2004 és Moët Rosé Impérial champagne-t szolgáltak fel magnum palackból. Mellesleg elfogyott 500 pezsgőkoktél is.

Fütő Beáta Gasztro

Amikor pezsgőt választunk – beszédes címkék

Bár egyre többen vallják, hogy bármely hétköznap ünnepi lehet, ha pezsgőt bontunk, mégis ilyentájt kerül a legtöbb palack az asztalra. Akár ajándékba vesszük, akár vendéglátásra, otthonra, nagyon nem mindegy, milyen minőségűt, stílusút választunk, melyik méltó valóban az ünnepléshez és az évbúcsúztató koccintásokhoz. A jó döntéshez elég, ha tudjuk, milyen információkat keressünk a címkén.

hvg.hu Gasztro

Dobogós magyar bubisok a pezsgők világbajnokságán

Somlói furmint pezsgőket díjaztak a kenti Champagne és Pezsgő Világbajnokságon. A verseny életre hívója a világhírű szaktekintély, Tom Stevenson, aki a nemzetközi zsűrivel két héten át értékelte a beérkezett pezsgőket. A világbajnokságon magyar szakértő és sommelier is közreműködött.

hvg.hu Gasztro

Pezsgő jégkockával

Aki egy jó borba, pláne egy kiváló champagne-ba jégkockákat dobál, az egyéb gazemberségekre is képes, tartják szofisztikált italozók. Nos, ezzel le is lehet számolni, mostantól kezdve inkább trendi.

Fütő Beáta Plázs

Mi folyik az Oscar gálán? Természetesen champagne

A sztárok bármelyik napszakban, bármikor találnak okot, hogy felbontsanak egy palack francia champagne-t, de az Oscar díjkiosztó estéjén, életük talán legnagyobb pillanataiban különlegesen finom italba kortyolgatnak.

hvg.hu Gasztro

Borok a világ minden tájáról

A visszaszámlálás megkezdődött. Alig több mint négy hét, és a borvilág a pesti nagykörútra költözik. 100 kiállító, 1000 bor, 22 tematikus kurzus, nemzetközi szakértők, Master of Wine sztárvendégek március 6-8. között a VI. VinCE Budapest rendezvényen a Corinthia Hotel impozáns termeiben.

hvg.hu Gasztro

Séfek üzenik: ne várjunk éjfélig

A tradicionális, palackban erjesztett és érlelt pezsgőkről pallérozott pezsgőfanoknak nem a szilveszter, hanem Champagne jut elsőként eszébe. Másodikként pedig, hogy már nem kell odáig menni, idehaza is van választék. Miben más a tradicionális pezsgő, mihez kínálják a séfek, és mire figyeljünk, amikor bontunk egy palackkal?

Fütő Beáta Gasztro

A pezsgő nem csak a buborékokról szól - interjú

Christian Forget pincemester egyenesen Champagne-ból érkezett a Budavári Borfesztiválra, ahol a napokban mutatkoznak be az új Kreinbacher pezsgők. A szakember évek óta együtt dolgozik a birtok csapatával, hogy a somlói terroirból és a furmintból a champagne-i tapasztalatok alapján a legjobbat hozzák ki. A cél nem kevesebb, mint hogy a most debütáló pezsgő idővel klasszikussá érjen.

Vörös Attila Gasztro

Vörösből fehér, fehérből narancs - kakukktojások a palackban

A borok világa igazán sokszínű utazásra csábít. A változatos talajok, klímák, a megannyi fajtaválaszték, a feldolgozás módja, a borász koncepciója ezernyi variánst kínál. Nincs is még egy olyan ital a világon, amely ennyire sokarcú lenne. S ha már ezerrel borfesztiválozunk, nézzünk egy-két érdekességet.

hvg.hu Gasztro

A világ legjobbjai között a Törley

Az idén először hirdették meg a pezsgők és champagne-ok világversenyét, amelyet az egyik legtekintélyesebb champagne-szakértője, Tom Stevenson hívott életre. Az angliai tesztelés eredménylistáját augusztus 1-jén reggel tették közzé. A magyar Törley NV Fortuna pezsgő ezüstérmes lett.

F.B. Gasztro

Stílusos együttműködés

A modern gasztronómia tehetős rajongóit júniusban a világ minden pontjáról Champagne szívébe, Épernay-be várják egy különleges pop-up étterembe.

hvg.hu Gasztro

Vidd anyut pezsgőzni! - 5 tuti tipp

Zseniális ötlet, ami kivételesen nem egy eszes magyar fejéből pattant ki: Champagne Afternoon Tea. A név már sejteti, hogy a csatornán túlról importálta a hazai pezsgő-élblog, a Poppmood - anyák napjára.

1 2
Az Európai Bizottság vámot akar kivetni a Temu és a Shein csomagjaira

Az Európai Bizottság vámot akar kivetni a Temu és a Shein csomagjaira

zCast: Kiszipolyozzuk a talajt, pedig mindennapi betevőnk múlik rajta

zCast: Kiszipolyozzuk a talajt, pedig mindennapi betevőnk múlik rajta

„A magyar kultúrát kivéreztetni, karanténba rakni sajnos lehet, de elnyomni nem”

„A magyar kultúrát kivéreztetni, karanténba rakni sajnos lehet, de elnyomni nem”

Évértékelésben maga elé engedte Orbánt Gyurcsány

Évértékelésben maga elé engedte Orbánt Gyurcsány

Economist: A szövetségesek nem tudják a végtelenségig megbékíteni Trumpot

Economist: A szövetségesek nem tudják a végtelenségig megbékíteni Trumpot

Trump: Izrael azután adja át Gázát, hogy a harcok befejeződtek

Trump: Izrael azután adja át Gázát, hogy a harcok befejeződtek

„A magyar kultúrát kivéreztetni, karanténba rakni sajnos lehet, de elnyomni nem”

„A magyar kultúrát kivéreztetni, karanténba rakni sajnos lehet, de elnyomni nem”

Kutyás stranddá alakítana egy partszakaszt a siófoki önkormányzat, szavazást is indítottak

Kutyás stranddá alakítana egy partszakaszt a siófoki önkormányzat, szavazást is indítottak

Ütközött két repülőgép a seattle-i reptér aszfaltján – videó

Ütközött két repülőgép a seattle-i reptér aszfaltján – videó

A címlapról ajánljuk