Videó: így semmisítettek meg kétezer doboz sört Belgiumban
Nem azért, mert a belgák köztudottan jobbat főznek.
Nem azért, mert a belgák köztudottan jobbat főznek.
A francia gyártók érthető módon nem örülnek az új orosz törvénynek, több cég már le is állította az oroszországi eladásait.
A melegedő időjárás miatt korábban jön a rügyfakadás, a késői fagyok pedig lefagyasztják a fiatal hajtásokat, és viszik a termés javát. A jelenséget a franciaországi szőlők idei példája nyomán kutatták ki négy nemzet kutatói.
Csöppet sem csodálkozunk, hogy - legalábbis - az amcsik szerint, ma van a pezsgő világnapja. Mikor máskor is lenne, mint Szilveszterkor? Ráadásul ez az ünnep a helyi pezsgőké.
Nehéz eldönteni, hogy kabaréba illik-e a Sunwing Airlines elleni indított eljárás, vagy épp ellenkezőleg, a kifinomult fogyasztói ízlés és éberség diadala.
Az egyszerűségre, Napóleonra és a szerelemre esküszik a nagy múltú pezsgőház örököse, a 38 éves Clovis Taittinger, aki szerint italait gyógyszertárakban is kellene forgalmazni.
A buborékoktól csillogó év végén felmerülhet a kérdés, mit várunk a pezsgőtől? Klasszikus eleganciát, elképesztő mélységeket vagy éppenséggel játékosságot? Esetleg egzotikumot vagy inkább természetességet? A hangulatunktól, az alkalomtól függ-e vagy a divat, a trendek diktálják, mi kerül a poharunkba?
Hollywood legnagyobb sztárjai idén is pezsgővel koccintottak a díjátadón. A gála során összesen 1 500 minipalackot, 125 karton Grand Vintage 2004 és Moët Rosé Impérial champagne-t szolgáltak fel magnum palackból. Mellesleg elfogyott 500 pezsgőkoktél is.
Bár egyre többen vallják, hogy bármely hétköznap ünnepi lehet, ha pezsgőt bontunk, mégis ilyentájt kerül a legtöbb palack az asztalra. Akár ajándékba vesszük, akár vendéglátásra, otthonra, nagyon nem mindegy, milyen minőségűt, stílusút választunk, melyik méltó valóban az ünnepléshez és az évbúcsúztató koccintásokhoz. A jó döntéshez elég, ha tudjuk, milyen információkat keressünk a címkén.
A százéves Krug pezsgő több, mint 32 millió forintnak megfelelő dollárért kelt el. A helyszínen kellett meginnia a titokzatos vásárlónak, nem akármilyen körülmények között.
Somlói furmint pezsgőket díjaztak a kenti Champagne és Pezsgő Világbajnokságon. A verseny életre hívója a világhírű szaktekintély, Tom Stevenson, aki a nemzetközi zsűrivel két héten át értékelte a beérkezett pezsgőket. A világbajnokságon magyar szakértő és sommelier is közreműködött.
Aki egy jó borba, pláne egy kiváló champagne-ba jégkockákat dobál, az egyéb gazemberségekre is képes, tartják szofisztikált italozók. Nos, ezzel le is lehet számolni, mostantól kezdve inkább trendi.
A sztárok bármelyik napszakban, bármikor találnak okot, hogy felbontsanak egy palack francia champagne-t, de az Oscar díjkiosztó estéjén, életük talán legnagyobb pillanataiban különlegesen finom italba kortyolgatnak.
A visszaszámlálás megkezdődött. Alig több mint négy hét, és a borvilág a pesti nagykörútra költözik. 100 kiállító, 1000 bor, 22 tematikus kurzus, nemzetközi szakértők, Master of Wine sztárvendégek március 6-8. között a VI. VinCE Budapest rendezvényen a Corinthia Hotel impozáns termeiben.
A tradicionális, palackban erjesztett és érlelt pezsgőkről pallérozott pezsgőfanoknak nem a szilveszter, hanem Champagne jut elsőként eszébe. Másodikként pedig, hogy már nem kell odáig menni, idehaza is van választék. Miben más a tradicionális pezsgő, mihez kínálják a séfek, és mire figyeljünk, amikor bontunk egy palackkal?
Christian Forget pincemester egyenesen Champagne-ból érkezett a Budavári Borfesztiválra, ahol a napokban mutatkoznak be az új Kreinbacher pezsgők. A szakember évek óta együtt dolgozik a birtok csapatával, hogy a somlói terroirból és a furmintból a champagne-i tapasztalatok alapján a legjobbat hozzák ki. A cél nem kevesebb, mint hogy a most debütáló pezsgő idővel klasszikussá érjen.
A borok világa igazán sokszínű utazásra csábít. A változatos talajok, klímák, a megannyi fajtaválaszték, a feldolgozás módja, a borász koncepciója ezernyi variánst kínál. Nincs is még egy olyan ital a világon, amely ennyire sokarcú lenne. S ha már ezerrel borfesztiválozunk, nézzünk egy-két érdekességet.
Az idén először hirdették meg a pezsgők és champagne-ok világversenyét, amelyet az egyik legtekintélyesebb champagne-szakértője, Tom Stevenson hívott életre. Az angliai tesztelés eredménylistáját augusztus 1-jén reggel tették közzé. A magyar Törley NV Fortuna pezsgő ezüstérmes lett.
A modern gasztronómia tehetős rajongóit júniusban a világ minden pontjáról Champagne szívébe, Épernay-be várják egy különleges pop-up étterembe.
Zseniális ötlet, ami kivételesen nem egy eszes magyar fejéből pattant ki: Champagne Afternoon Tea. A név már sejteti, hogy a csatornán túlról importálta a hazai pezsgő-élblog, a Poppmood - anyák napjára.