MTI Itthon

A Munkástanácsok szakított a D-Day akcióval

A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) a november 4-re meghirdetett - a Liga Szakszervezetekkel közös - demonstrációit nem a szerintük "képzavaros D-Day" nevű akciósorozat részeként szervezi, hanem azzal a Munka törvénykönyve tervezetének számára elfogadhatatlan elemei ellen tiltakozik - közölte a szakszervezet csütörtökön.

MTI Itthon

Befejezték az ülősztrájkot a Lánchídnál

Befejezték ülősztrájkjukat vasárnap délelőtt az érdekvédelmi szervezetek, amit még csütörtökön kezdtek a budapesti Clark Ádám téren. Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a szolidaritási mozgalom szervezésének megkezdésével indokolta a demonstráció befejezését.

Szabó Fruzsina Karrier

"Mintha Hoffmann Rózsa pikkelne ránk" - egyetemisták is tüntettek a Kossuth téren

Több száz egyetemista, főiskolás és pedagógus tiltakozott a kormány oktatási tervei ellen a szakszervezetek szombati demonstrációján. A D-Daynek nevezett tüntetéssorozathoz a Hallgatói Hálózat és a két nagy pedagógus-szakszervezet is csatlakozott. Az Eduline által megkérdezett egyetemisták azt mondták, azért mentek ki a Kossuth térre, mert az oktatási államtitkárság "ki akar tolni" velük.

MTI Itthon

ORFK: 10 ezren voltak a Kossuth téri tüntetésen

A szombati szakszervezeti demonstráción körülbelül 10 ezer ember vett részt, esetleg kevéssel több, a bejelentett 30 ezernek az egyharmada - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője. Garamvölgyi László megerősítette, hogy rendkívüli esemény nem történt.

hvg.hu Nagyítás

"Viktor, takarodj": tüntetés a Kossuth téren – Nagyítás-fotógaléria

Több ezren gyűltek össze a Kossuth téren a D-Daynek nevezett tüntetéssorozat részeként szombaton. Az első vezérszónok szerint nem valami ellen, hanem valamiért, a jövőjükért tüntetnek a Parlament előtt. A demonstrációt Dopeman, a rapper vezényelte le. A beszédekben élesen kritizálták az új Alaptörvényt és a Munka törvénykönyvét is.

hvg.hu Itthon

"Hazug kormány, becsapott nép" - tüntettek a Kossuth téren - videóval

Több ezren gyűltek össze a Kossuth téren a D-Daynek nevezett tüntetéssorozat részeként szombaton. Az első vezérszónok szerint nem valami ellen, hanem valamiért, a jövőjükért tüntettek a Parlament előtt. A demonstrációt Dopeman, a rapper vezényelte le. A beszédekben élesen kritizálták az új Alaptörvényt és a Munka törvénykönyvét is. A tömeg végül rendőri felvezetéssel indult át a Clark Ádám térre, ahonnan néhány beszéd meghallgatása után elkezdtek hazaszivárogni az emberek. Az ORFK szerint az eseményen tízezren voltak, a szervezők szerint 50-60 ezren.

Thomas Schreiber Vélemény

Thomas Schreiber: a D-Day a Szajna partjáról nézve

A Franciaországban is oly sokáig és méltán csodált, egyenesen Közép-Európa „Wunderkindjének” tartott Orbán Viktorról itt ma már úgy beszélnek, mint másfél évtizeddel ezelőtt a szlovákiai Meciarról, és mindenképpen mélyebbnek tetsző aggodalommal, mint Lech Kaczyskiről, amikor ő irányította Lengyelország kormányát öt-hat évvel ezelőtt.

MTI Itthon

D-Day: "Mesterházyék magánemberként vettek részt"

A D-Daynek nevezett szakszervezeti demonstráción a politikusok magánemberként vettek részt, a megmozduláson pártjelvények nem voltak láthatók - közölte a D-Day Operatív Törzs a Jobbik kifogásaira reagálva pénteken.

hvg.hu Itthon

"O.V dakota" - ma is demonstráltak

A Kossuth tér szomszédságában tartott társadalmi kerekasztal elnevezésű rendezvényen néhány százan vettek részt. A felszólalók az oktatáspolitika, az egészségügy, a szegénység, a nyugdíjrendszer és a munkanélküliség problémáiról beszéltek. A rendezvényen több ellenzéki politikus is feltűnt.

MTI Itthon

"Lejáratják az MSZP-s politikusok a szakszervezeteket"

A Jobbik szerint csak politikailag független demonstrációkkal lehetne megfelelő nyomást gyakorolni a kormányra és elérni a szakszervezetek által kitűzött célokat – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Bertha Szilva.

D.A Itthon

Videó: gyurcsányisták estek neki Mesterházynak a Clark Ádám téren

Megkezdték "partraszállásukat", azaz a D-Day névre keresztelt tüntetéssorozat első demonstrációját a budapesti Clark Ádám téren azok a civil szervezetek és szakszervezetek, amelyek a kormány politikája ellen tiltakoznak. Az eseményen magánemberként megjelent Mesterházy Attila MSZP-elnök is, akit néhány tüntető kérdőre vont, de a rendezőknek két, Árpád-sávos zászlót lobogtató résztvevővel is meggyűlt a bajuk. Videóriporterünk a helyszínen járt.

hvg.hu/MTI Itthon

Tüntetés Budapesten: ezren is lehettek a Clark Ádám térnél

Szép számmal érkeztek emberek a budapesti Clark Ádám térre, ahová a szakszervezetek szerveztek "ülősztrájkot" a D-Day nevű demonstráció részeként. A rendőrség 300 főre engedélyezte a rendezvényt, de a hvg.hu tudósítója szerint ennél sokkal többen lehettek a környéken. A téren megjelent az MSZP elnöke is. A beszámolók szerint este 6-ra már csak pár százan maradtak a téren, és közülük is sokan elindultak már hazafelé.

Szabó Máté Dániel Vélemény

A D-Day és a hatalom cinkelt kártyái

A Fővárosi Bíróság két különböző tanácsa által hozott végzés bizonyítéka annak, hogy a bírói jogalkalmazás még mindig képes a jogállami normákat érvényesíteni a kormánnyal egyet nem értők elhallgattatására irányuló politikai lépésekkel szemben. Ez örvendetes, és az eljáró bírókat dicséri. A bírósági végzések pontosak, logikusak, és azokat azért is érdemes szemügyre venni, hogy megtudjuk, a rendőrség miképpen, milyen érveléssel próbálkozott bebizonyítani, hogy a rendezvények megtartását meg kellett tiltania, és a bíróság miképpen védte ki ezeket a cseleket.

hvg.hu Itthon

Rendőri erők vonultak fel az ülősztrájk előtt

Nagy erőkkel vonult fel a rendőrség a délutáni szakszervezeti sztrájk helyszínéhez talán legközelebb eső parkolóban, a Duna túlpartján lévő Széchenyi (Roosevelt) téren – jelentette tudósítónk.

1 2
Orbán általános maszkviselést akar

Orbán általános maszkviselést akar

Fricska az Apple-nek: a Xiaomi úgy tünteti el a műanyag 60%-át, hogy közben megtartja a töltőt

Fricska az Apple-nek: a Xiaomi úgy tünteti el a műanyag 60%-át, hogy közben megtartja a töltőt

A spanyol miniszterelnök szerint 3 millió fertőzött van az országukban

A spanyol miniszterelnök szerint 3 millió fertőzött van az országukban

Libération – Az SZFE az orbáni cezarománia útjában áll

Libération – Az SZFE az orbáni cezarománia útjában áll

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Mindent megért a Google új diktafonja, leírja, sőt szerkeszteni is egyszerű benne

Mindent megért a Google új diktafonja, leírja, sőt szerkeszteni is egyszerű benne

Három férfi pályázik Merkel helyére, közülük kettőnek van oka haragudni rá

Három férfi pályázik Merkel helyére, közülük kettőnek van oka haragudni rá

Egy hónapra bezárnak az iskolák Szlovákiában

Egy hónapra bezárnak az iskolák Szlovákiában

A címlapról ajánljuk

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Budapesten is elterjedt az 1920–1930-as években Európa-szerte népszerű kokain. Kokós Lexi kokainkirály pályafutásán át ezt a mozzanatot is feldolgozta cikkünk szerzője, Dezső András, a fehér por máig tartó magyarországi történéseiről szóló, Magyar kóla című könyvében.