MTI / hvg.hu Itthon

MH: javították a botrányos rákgyógyszer-rendeletet

Még ezen a héten megjelenhet a nagy értékű rákgyógyszerek felhasználását szabályozó rendelet, amelynek első változata a múlt év végén nagy visszhangot váltott ki – írja a csütörtöki Magyar Hírlap a Medicalonline.hu egészségügyi portálra hivatkozva. Bizonyos elemeit javították, ám a kitétel maradt, hogy az OEP csak a harmadik, hatásos kezelés esetén vehetné át a finanszírozást.

Tamás Gáspár Miklós Vélemény

TGM: Óva intjük Kanadát

A hírlapi mocsok kormányzati és kormánypárti védelme, a magyarországi cigányság gyilkos állatnak nyilvánítása mintegy félhivatalosan: mindez azt az ellenzéki sajtóretorikát igazolja, amelyet én keményen bíráltam.

hvg.hu Világ

NZZ: Orbán Bayerre hagyja a Jobbikkal szimpatizáló Fidesz-szavazók kiszolgálását

Sok magyarnál kiverte a biztosítékot Orbán Viktor hallgatása Bayer zsolt Magyar Hírlapban megjelent botrányos írása - írja a Neue Zürcher Zeitung online kiadása. A lap szerint Orbán azért burkolózik néma csendbe Bayer ügyében, mert ő maga soha nem tenne ennyire nyersen rasszista, vagy antiszemita nyilatkozatot, inkább párttársára hagyja, hogy kiszolgálja azt a jobboldal szélén helyet foglaló réteget, akik hajlamosak a szélsőjobboldali Jobbik karjaiba futni.

M. László Ferenc Itthon

Eldőlt: a Fidesz a végsőkig ki fog tartani Bayer mellett

A választóktól kapott "erőteljes jelzések" hatására fordulat állt be a Fideszben a Bayer-ügy kezelésében. Míg kezdetben a párt politikusai bírálták a publicista tíz nappal ezelőtti, a cigányokat állatokhoz hasonlító írását, forrásaink szerint az írás megjelenése után bekövetkezett brutális ózdi gyilkosság, illetve az ellenzék "támadásai" után a Fidesz - a közhangulatot felmérve - inkább "beleállt az ügybe". A "rendet" követelő kormánypárti nyilatkozatok hároméves Fidesz-kormányzás után furán hangzanak, ráadásul a Fidesz ezzel a fordulattal azonosul Bayernek a magyarországi cigányság "jelentős részét" "állatoknak" minősítő kijelentéseivel, forrásaink egybehangzó állítása szerint eldőlt: a kormánypárt a végsőkig kitart a cigányozó Fidesz-alapító mellett.

hvg.hu Roma

"Én is cigány vagyok" - Bayer ellen tüntetett Gyurcsány

A Demokratikus Koalíció tüntetésén többszázan jelentek meg vasárnap délután azért, hogy a Fidesz zárja ki Bayer Zsoltot a pártból a múlt héten a Magyar Hírlapban megjelent cigányságot elítélő véleménycikke miatt. A hvg.hu tudósítása.

OS Roma

Jobbik: Bayer nevén nevezte a lényeget

A Jobbik közleményt adott ki a vasárnapi Bayer-ellenes tüntetés kezdete előtt, amiben leszögezi, hogy igaza volt az újságírónak, amikor állatoknak nevezte a "cigánybűnözőket", és szerinte a Fidesz hátbaszúrja párttagját, ha elhatárolódik tőle.

hvg.hu Itthon

Nem mehetnek a kommunikáció szakos diákok a Magyar Hírlaphoz

Közös nyilatkozatban ítélte el Bayer Zsolt a romákat állatokhoz hasonlító írását az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Debreceni Tudományegyetem kommunikáció tanszékének vezetője. A tanszékek úgy döntöttek, nem fogadják el, ha hallgatóik a Magyar Hírlaphoz mennének gyakornoknak.

hvg.hu Itthon

Bayer-ügy: Farkas Flórián bontotta a vonalat

Farkas Flórián az atv.hu-nak azt nyilatkozta: biztosan megtartják a találkozót Bayer Zsolttal és a Magyar Hírlap főszerkesztőjével, de nem tudni, mikor. A találkozó halasztása csütörtökön derült ki.

MTI Itthon

Többen is feljelentették Bayert a cikke miatt

Közösség elleni izgatásra hivatkozással két magánszemélytől is érkezett feljelentés a Legfőbb Ügyészségre a Magyar Hírlapban január 5-én megjelent újságcikk miatt szerdán - közölte Fazekas Géza ügyészségi szóvivő az MTI-vel. Mindemellett a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma is feljelentést készül tenni.

MTI Itthon

Az MSZP is tüntet vasárnap Bayer Zsolt ellen

Az MSZP elnöksége elítéli, hogy a Fidesz még mindig nem határolódott el a párt tagjától, Bayer Zsolttól a Magyar Hírlapban megjelent cikke miatt, ezért képviselteti magát a vasárnapi tüntetésen, amelyet a Demokratikus Koalíció (DK) szervez a nagyobbik kormánypárt székháza elé.

hvg.hu Itthon

Inkább mégis a Bayer melletti kiállást sürgeti a Magyar Hírlap

"Frissítette" a Bayer Zsolt szombati cikkével kapcsolatos nyilatkozatát a Magyar Hírlap tulajdonosa és főszerkesztője. Széles Gábor és Stefka István korábbi bocsánatkérésük után most arra hívták fel olvasóikat, hogy "álljanak ki főmunkatársunkért, lapunkért és a munkáját végző nemzeti kormányért".

hvg.hu Itthon

"Fidesz-paradoxon: nem olvassák Bayert, de pénzelik a lapját"

Az MSZP szóvivője furcsállja, hogy vezető Fidesz-kommunikátorok azért nem kommentálják Bayer Zsolt Magyar Hírlap-os felháborodást kiváltó cikkét, mert nem olvasták. Eközben a lap tele van állami hirdetésekkel - írta Török Zsolt.

1 2 3 4 5 6 7
10
Mi mással menekülhetne Rómában Tom Cruise, mint egy sárga Fiat 500-assal?

Mi mással menekülhetne Rómában Tom Cruise, mint egy sárga Fiat 500-assal?

12 féldisznó, 31 ezer okostelefon – így telt a Black Friday az eMAG-nál

12 féldisznó, 31 ezer okostelefon – így telt a Black Friday az eMAG-nál

Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget

Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget

Különös fémoszlopot találtak a semmi közepén Amerikában, nem tudni, ki rakta oda

Különös fémoszlopot találtak a semmi közepén Amerikában, nem tudni, ki rakta oda

Megadta magát a férfi, aki túszul ejtett hat gyereket Szentpéterváron

Megadta magát a férfi, aki túszul ejtett hat gyereket Szentpéterváron

Covid-fertőzésben hunyt el egy budapesti háziorvos

Covid-fertőzésben hunyt el egy budapesti háziorvos

5 pont katásoknak: ezekre mindenképpen figyeljen év végén!

5 pont katásoknak: ezekre mindenképpen figyeljen év végén!

Nem tárgyalt a kormány az iparűzési adó felfüggesztéséről

Nem tárgyalt a kormány az iparűzési adó felfüggesztéséről

A címlapról ajánljuk