MTI Világ

Jeruzsálem: kettős mércét emleget Benjámin Netanjahu

Az izraeli miniszterelnök Európát bírálta közleményében amiatt, hogy elítélte Donald Trump amerikai elnököt Jeruzsálem izraeli fővárosi státuszának elismeréséért, de nem hallatta a hangját amiatt, hogy Izraelt rakétatámadások érték, amelyeket a palesztinok lakta Gázai övezetből indítottak.

MTI Világ

A Szentszék államként ismeri el Palesztinát

Államként ismeri el Palesztinát a Vatikán. Életbe lépett a Palesztin Hatóság és az egyházi állam átfogó megállapodása, amely megerősíti a közel-keleti helyzet békés, tárgyalásos rendezésének Vatikán általi támogatását

Koczka Barnabás Világ

Ahol senki sem tudja, mi jelent az, hogy "Szabadság"

Ha érted, mi folyik most Hebronban, megérted az egész palesztin-izraeli konfliktust – vallják helyiek. De meg lehet-e érteni, mi folyik a második legnagyobb palesztin városban? Egy palesztin kalauzolt végig minket kihalt házak, szent helyek és útakadályok között, s mesélte az ő verzióját a helyről, ahova már se turisták, se a helyiek nem mennek.

MTI Világ

Nem akarnak kamerákat a palesztinok a mecsetekhez

Hetek óta indulatos harcok dúlnak palesztin vallási fanatikusok és az izraeli hatóságok között, miután a rendőrség a zsidó újév biztosítására megjelent az évekig értintetlenül hagyott Mecsetek terén. Az eset óta több késeléses támadás történt civilek ellen, a hatóságok több támadót lelőtt, illetve folyamatosak a letartóztatások. A terveik szerint bekameráznák az iszlám és zsidó vallási központot, de ezzel nem értenek egyet a palesztinok.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk