hvg.hu Itthon

Ingyensör és retró buli – így mulat ma egy fővárosi bíró

Korlátlan italfogyasztással hirdet bulit bíráknak és igazságügyi alkalmazottaknak a Fővárosi Törvényszék elnöke. Az október közepén a Pesti Központi Kerületi Bíróság udvarára tervezett buli alighanem összefügg azzal, hogy a tavasszal Handó Tünde által megbízott Polgárné Vida Juditnak a kinevezéséhez meg kellene nyerni a bírák többségének támogatását.

Pálmai Erika Itthon

Rajmon Balázs: A bírói vezetői kinevezések ma főleg lojalitás alapján dőlnek el

A Handó Tünde vezette Országos Bírósági Hivatal nem szakmai kérdésekre koncentrál, hanem a bíróságok egyfajta értékrend szerinti átalakítását próbálja meg elérni – véli Rajmon Balázs többek között a Hunvald-per egykori bírája, aki szerint eközben a bírósági rendszer minden szempontból elképesztően elmaradott.

Pálmai Erika Itthon

Menekülnek a bírák az ország legnagyobb bíróságáról

Egyetlen hónap alatt négy 35 és 45 év közötti, tapasztalt bíró jelentette be a lemondását a Pesti Központi Kerületi Bíróságon – értesült a hvg.hu. Ha az elvándorlás ilyen tempóban folytatódik, az lassan rendkívüli helyzetet teremthet az ítélkezésben.

MTI Itthon

Egri bundaügy: megkezdődött a per, 24 vádlott van és egy titokzatos ázsiai fogadó

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon tárgyalják az Eger egykori labdarúgóihoz köthető bundaügyet. Egy férfit és 23 társát egyebek mellett vesztegetéssel vádolják, 13 meccset manipulálhattak. Van egy titokzatos ázsiai személy, aki az elsőrendű vádlott megbízásából megtette a fogadásokat, őt a nyomozók nem tudták azonosítani.

Cs. B. Itthon

Csak polgári értékrendű lányok mehettek dubajozni

Két évvel a vádirat megszületése után nagy nehezen kitűzték az első tárgyalási napot, így szerdán megkezdődhetett a "Dubaj-per" a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az iratismertetés során kiderült, hogy K. Zoltán és két társa 170-175 centiméter magas, angolul tudó, polgári értékrendet képviselő lányokat kerestek hostess munkákra és - a szex bevállalását jelentő - "fotózásra".

MTI Itthon

Felfüggesztettet kértek az OTP ügyvezető igazgatójára

Benedek Fülöpöt és társait hűtlen kezeléssel vádolják amiatt, hogy a kétezres évek első évtizedének közepén közpénzből finanszírozták Szilvásy György lesencefalui nyaralója elé ültetett szelídgesztenyefák beszerzését és elültetését.

Cs. B. Itthon

Pintérnek nem kell megindokolnia, miért vádolt meg rendőröket visszaéléssel

Öt pótmagánvádas indítvány támadta meg Pintér Sándor belügyminisztert egy nyilatkozata miatt. A rágalmazás miatt indult eljárásokat mind elkaszálták az illetékes bíróságok. A legutolsót formai okok miatt – a kért feljelentés-kiegészítést állítólag későn nyújtotta be az eljárást kezdeményező exrendőr.

Cs. B. Itthon

Tanácstalanok a bírók a Pintér Sándorral szembeni feljelentésekkel

Öt feljelentésre háromféleképpen reagált a Pesti Központi Kerületi Bíróság, pedig valamennyinek ugyanaz volt a tárgya. Pintér Sándor ellen április elején érkeztek a feljelentések, mert egy interjúban a belügyminiszter visszaélések elkövetésével vádolta meg azokat a rendőröket, akik a törvényi lehetőséget kihasználva korkedvezménnyel mentek nyugdíjba.

Cs. B. Itthon

Pintér Sándor büntethetősége: Mi rágalom, és mi nem?

Az egyik bíró szerint Pintér Sándor belügyminisztert nem lehet feljelenteni, míg a másik szerint a bűncselekmény elkövetésére illetékes bíróságnak kell az eljárást lefolytatnia azokban a rágalmazási eljárásokban, melyek megindításáról a hvg.hu számolt be.

hvg.hu Itthon

Egy teljesen új név bukkant fel a belvárosi ingatlancsalás-sorozatban

Szeptemberre napolták az V. kerületi önkormányzati ingatlanokkal való csalás következő tárgyalását a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, miután a bíró két vádlottra vonatkozóan igazságügyi pszichológus szakértő vizsgálatát rendelte el. A másodrendű vádlott azzal okozott meglepetést a tárgyaláson, hogy olyan személyt nevezett meg az ingatlanértékesítési projekt közvetítőjének, akiről eddig soha senki nem tett említést.

Cs. B. Itthon

Xanax és "szerb bérgyilkosok" a belvárosi ingatlancsalásos ügyben

Még elsőfokú ítélet sincs a belvárosi ingatlancsalás-sorozat ügyében, de az már tényállásként szerepel egy másik büntetőeljárás jogerős ítéletében. Ezt maga a bíró is furcsának találta a keddi tárgyalási napon, ahol kiderült az is, hogy a másik ügyben emberölés előkészülete volt a vád: állítólag a csalási ügy miatt akarta az egyik vádlott az üzlettársát, egy másik vádlottat eltenni láb alól.

Cs. B. Itthon

Belvárosi ingatlancsalás: Rogánra és Kövérre is hivatkoztak a tárgyaláson

A bíróság előtt is kitart vallomása mellett annak az ingatlancsalásos ügynek az egyik vádlottja, aki úgy tudta, az általa vezetett cég egy közvetítőn keresztül az önkormányzat megbízását teljesítve ígért eladásra ingatlanokat, a pénzből pedig a Fidesz és az V. kerületi polgármester is részesült. Állítása szerint több módon is ellenőrizte, hogy a közvetítő személye hiteles, ezzel kapcsolatban dokumentumokat is kapott. A keddi tárgyaláson előkerült Kövér László neve, akire az egyik ügyfeleket toborzó cég ügyvéd hivatkozott. Rogán Antal az eljárásban már tagadta, hogy bármi köze is lenne a céghez, és egy hasonló ügyben tett feljelentését hozta fel.

Csikász Brigitta Itthon

Rogánra hivatkoztak, és átverték még Árpa Attilát is

Rogán Antal V. kerületi polgármestert is meghallgatják tanúként a Pesti Központi Kerületi Bíróságon abban a 250 millió forintos kárt okozó ingatlancsalási ügyben, amelyben a vádlottak – az ügyészség szerint – hamis önkormányzati igazolásokkal több tucat embert vertek át olcsón megszerezhető önkormányzati lakásokat ígérve nekik. A becsapottak között van többek között Czomba Sándor államtitkár, Belénessy Csaba, valamint Árpa Attila és édesapja, Árpa József is. Az ügy 2010 óta van a bíróságon, a tárgyalás azonban csak hétfőn kezdődött el.

hvg.hu Itthon

Saját válaszaitól függhet Simon Gábor sorsa

Jó válaszokkal megúszhatja a felelősségre vonást Simon Gábor, az MSZP volt elnök-helyettese, akit szerdán helyeztek előzetes letartóztatásba. A Központi Nyomozó Főügyészség adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítja, miután kiderült, hogy egy osztrák bankban több százezernyi dollárt és eurót tart külföldi számlán.

MTI Itthon

Előzetesben Simon Gábor

Simon Gábort a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hallgatták ki szerdán, majd a bíróság előzetes letartóztatásáról döntött. Simon minden gyanúsítást tagadott, a közokirat-hamisítási ügyet kifejezett provokációnak tartja – mondta az MSZP volt alelnökének ügyvédje.

Cs. B. Itthon

A választások utánra csúszik néhány kényes ügy tárgyalása

Nem csak a német megszállás emlékművét nem állítják fel az országgyűlési választások előtt a Szabadság téren, és nem csak Hoppál Pétert nem várják április 6-a előtt a bíróságon, a hvg.hu talált még olyan ügyeket, amelyek kínosak lehetnek a kormányzópárt számára, és valószínűleg ezért nem kerülnek terítékre a választásig.

Csikász Brigitta Itthon

Éveket ülhet a Jászai Mari téri néni - ha előkerítik

Nem elmebeteg, így büntethető a Jászai Mari téri "gyerekrabló" asszony, szellemi, mentális állapota miatt azonban úgynevezett gyógyító-nevelő csoportba kerülhet a fegyházban. A három éve folyamatosan szigorodó büntetőpolitika eredménye, hogy egy ilyen állapotban lévő ember a legszigorúbb büntetési fokozatban ülhet le akár éveket - a legkeményebb bűnözők között.

1 2
Egy éjszaka alatt válsághelyzet alakult ki Dél-Franciaországban, hatan meghaltak az áradásokban

Egy éjszaka alatt válsághelyzet alakult ki Dél-Franciaországban, hatan meghaltak az áradásokban

Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó

Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó

20 szokatlan rádiójelet fogtak az űrből

20 szokatlan rádiójelet fogtak az űrből

Ukrán külügyminiszter: A kárpátaljai magyaroknak Ukrajnában kell otthon lenniük

Ukrán külügyminiszter: A kárpátaljai magyaroknak Ukrajnában kell otthon lenniük

Tematikus élményparkot építenének a Balatonnál

Tematikus élményparkot építenének a Balatonnál

ATV: Kásler Takarót szerette volna a PIM élére, de ő nem akar pályázni

ATV: Kásler Takarót szerette volna a PIM élére, de ő nem akar pályázni

Erre induljon, ha külföldön keresne munkát

Erre induljon, ha külföldön keresne munkát

Gyakorlatozás közben lezuhant egy vadászrepülő Ukrajnában

Gyakorlatozás közben lezuhant egy vadászrepülő Ukrajnában

A BMW szerint 600 lóerő is kevés lehet az új M8-ba

A BMW szerint 600 lóerő is kevés lehet az új M8-ba

Trump is szerepel a festményen, amely a Fehér Házban lóg. Na, de hogy néz ki?!

Trump is szerepel a festményen, amely a Fehér Házban lóg. Na, de hogy néz ki?!

Kevés, de biztos: a magyarok többsége továbbra is az állami nyugdíjban bízik

Kevés, de biztos: a magyarok többsége továbbra is az állami nyugdíjban bízik

A címlapról ajánljuk