Gergely Márton Itthon

Fülke: Megpróbáljuk megoldani a menekültválságot az EU helyett

A menekültkérdésben az unió évek óta képtelen egységes fellépésre. Ennek okait elemezte az e heti uniós csúcs alkalmából a hvg.hu közéleti podcastja, amely végigvette, mi hiányzik, illetve kellene ahhoz, hogy az EU végre hatékonyan kezelhesse a migráció problémáit.

hvg.hu Vélemény

Milyen volt 2015? - ahogy a hvg.hu publicistái látják II.

Az óévről szóló vélemények második csokrát nyújtják át a hvg.hu szerzői. Igazából még sok cikket lehetne megtölteni 2015-ről, mivel abszurditásokból nem volt hiány. Mi volt az év tudatmódosítója, és ki a Rambója? Ki számított a legnagyobb műkincsgyűjtőnek, és ki nemzeti hősnek? Összeállításunkból most mindezt megtudhatja.

hvg.hu Vélemény

Milyen volt 2015? - ahogy a hvg.hu publicistái látják I.

Könnyű lenne a címben föltett kérdésre egy szóval válaszolni, kettővel se volna nehéz, de ebből még nem tudjuk meg, hogy milyen is volt ez az év, milyen volt a karaktere. Hogy ehhez közelebb jussunk, szerzőink a jellegzetességekből válogattak oly módon, hogy egyes kategóriákban, személy- és jelenségcsoportokban keresték azt, ami a legjellemzőbb, legnagyszerűbb volt az esztendőben.

hvg.hu Vélemény

Elrugaszkodtunk! Ilyen volt 2012

„2012 az elrugaszkodás éve lesz, amikor Magyarország visszanyeri elvesztett egyensúlyi helyzetét” – jelentette ki tavalyi évértékelőjében a miniszterelnök. Szerzőink megkísérelték összeszedni, hogy mi mindentől rugaszkodtunk el ebben az évben (a józan észt és a valóságot ezúttal nem számítva). Egy sikerekben gazdag év néhány jellemző momentuma.

Seres László Vélemény

Arccal a középosztály felé

Ne tegyünk úgy, mintha a joguralom csúszó leértékelése nem épp annak a középosztálynak a köreiben okozná a legnagyobb károkat, amelyik bízik a jogállami rendszerben, az adott szó és írás, a szerződések, a magántulajdon szentségében.

Seres László Vélemény

Ellenzéki Kerekasztal: epic fail

Legkésőbb Mussolini óta tudjuk, hogy a szindikalizmus és a korporatizmus jegyesek. A Szolidaritás a demokratikus működést, a pártok versenyét már alapjáraton kiiktató korporatizmus intézményesítésére tett itten javaslatot: minden dőljön már el most, a választás előtt, előre is áthidalva az egyes politikai értékrendek közti számos, természetes konfliktust.

Winter Ádám Vélemény

Hoffmann Rózsa és a leiskolázás

Az elmúlt hetekben a hvg.hu Vélemény rovatának több írása is foglalkozott az új közoktatási törvénytervezettel. Seres László és Babarczy Eszter véleménye után most Winter Ádám írását olvashatják.

Babarczy Eszter Vélemény

Babarczy Eszter: Hoffmann Rózsa esete gyermekeinkkel

Aki látott már iskolát, pláne „problémás” iskolát közelről, csak a legvadabb paranoia sugallatára képzelheti, hogy a fő probléma itt az, politikai kinevezett-e az igazgató. Naná, hogy az. Akkor is politikai kinevezett, ha az önkormányzat nevezi ki (valamilyen, gyakran elég álságos, választás vagy konzultáció után). A helyi közösség pedig boldog, ha a polgármesterük elősegíti a szegregációt – hallottam én már SZDSZ-es polgármesterről, iskolaigazgatóról, aki szigorúan megtiltotta, hogy a cigányok „felköltözzenek” és ott rontsák a levegőt. Elvégre neki a választóinak kell megfelelnie. Mire a cigány választók többségben lesznek, addigra iskola se lesz. Vagy halmozottan hátrányos iskola lesz. Az állami kinevezés nyilván nem számolja föl a szegregációt, de legalább nem teszi politikailag kötelezővé.

hvg.hu Világ

9/11 mint összeesküvés: „Látni akarom a videót, hol van a száz videofelvétel?”

Hitetlen bloggerek, komoly professzorok, minden furcsaságban összeesküvést szimatoló pszeudoszakértők és hírességek, mint Sharon Stone tíz éve rendületlenül vallják, hogy túl sok/túl kevés a véletlen, az egész bűzlik, éspedig a fejétől, hiszen 9/11 „belső munka” volt, a kormányzat, a CIA, a neokonok és az elmaradhatatlan zsidók közreműködésével.

Seres László Vélemény

Seres László: Vona szerint a kultúra utolsó védőbástyája az iszlám. Hogy is van ez?

A komolyan vett, érvekkel alátámasztott iszlámkritikában semmi szélsőjobbos nincsen, kár tehát folyamatosan oda tolni és így diszkreditálni annak képviselőit. A szélsőjobb valójában csak az „idegeneket”, a színesbőrűeket gyűlöli, nem az iszlám lényegét: a fanatizmust, az alávetettséget, az irracionalitást. Sőt, Vona Gábor szerint az emberiség kultúrájának utolsó védőbástyája az iszlám…

Seres László Vélemény

Seres László: Bin Laden halott, de a terror folytatódik

A „mérsékelt” Fatah és a „radikális” Hamász paktuma, úgynevezett nemzeti egységkormánya nem az a fajta demokratikus konszenzus, amit az Európai Uniónak elismernie és segítenie kellene. Egy puccsista terrorszervezet és egy erőszakos kvázi-államhatalom kötött szövetséget, nagyjából sejthetjük, miért.

1 2 3
Másodszor is kikapott Babos Dohában

Másodszor is kikapott Babos Dohában

A népszerű irodalomkönyvek szerzője nem engedi, hogy az állam dolgozza át műveit

A népszerű irodalomkönyvek szerzője nem engedi, hogy az állam dolgozza át műveit

Csak hegyes erős és Túró Rudi legyen – ilyen egy magyar bolt Londonban

Csak hegyes erős és Túró Rudi legyen – ilyen egy magyar bolt Londonban

Miért jó depresszív mémeket megosztania annak, aki szomorú?

Miért jó depresszív mémeket megosztania annak, aki szomorú?

Szávay István kilépett a Jobbikból

Szávay István kilépett a Jobbikból

Két budapesti iskolában is intézkedtek a koronavírus-veszély miatt

Két budapesti iskolában is intézkedtek a koronavírus-veszély miatt

Milliókra büntették a KiwiSun szoláriumok tulajdonosát

Milliókra büntették a KiwiSun szoláriumok tulajdonosát

A legsúlyosabb vádpont alól felmentették Harvey Weinsteint

A legsúlyosabb vádpont alól felmentették Harvey Weinsteint

A címlapról ajánljuk