#Tokaj








15 naponta visznek el egy tiszai álomhajót, százmilliós a veszteség, ezért B-tervhez nyúl a Mahart
 

15 naponta visznek el egy tiszai álomhajót, százmilliós a veszteség, ezért B-tervhez nyúl a Mahart

Kívülálló okokkal magyarázzák, hogy eddig csak veszteséget termelt a közel ötmilliárd állami forintból megvalósított tiszai nyaralóhajózási program. A Mahart Zrt. most B-tervvel reméli fellendíteni a programot: szállásként is kínálja a kikötőben álló folyami jachtokat, és akár egy napra is kiadja majd a hajókat. Az idei szezonban egy hajót átlagosan 15 naponta vittek el a vendégek, átlagosan négy napra.

MTI/hvg.hu MTI/hvg.hu

Nagyot bukik a Mahart a kormány
 

Nagyot bukik a Mahart a kormány "kikötőben rohadó" tiszai álomhajóin

Kihasználatlanul vesztegelnek a kikötőkben a nyaralóhajók, melyekkel külföldi turistákat szeretett volna a Tiszához csábítani a kormány. A közel ötmilliárdos fejlesztéssel forgalomba állított folyami luxusjachtok sorsára Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet. Azt a Mahart is kénytelen elismerni, hogy súlyos összegeket bukik a nyaralóhajózáson.

hvg.hu hvg.hu









Húsételek tokaji édes borokkal? Londonban ezt is kipróbálták
 

Húsételek tokaji édes borokkal? Londonban ezt is kipróbálták

Borkereskedők, csúcséttermek sommelier-i, és rangos borszakmai újságírók kaptak meghívást arra az ebédre, amelynek során Tokaj édes arca egy hatfogásos menüsor mellett mutatkozott be a brit fővárosban. A szamorodnikhoz és aszúkhoz Heston Blumenthal két volt „jobbkeze”, a 3 Michelin-csillagos Fat Duckot is sikerrel vivő Isa Bal master sommelier és Jonny Lake séf komponált ételeket. A rendezvényt Toronyi Zsuzsa, a Wines of Hungary UK ügyvezetője álmodta meg, a helyszín pedig Isa és Jonny közösen nyitott belvárosi étterme, a Trivet volt.

Szabó Edit Szabó Edit